Лидл 184 - Майска пролетно - вдъхновяваща

• 85 503
  • 871
  •   1
Отговори
# 735
Надушвам дискриминация, в Лидл ме блокираха заради кутията бонбони с бренди! Може пък да съм толкоз младолика, че да минавам за ученичка Thinking
Joy

# 736
Да се оплача от магазина на Пожарната ( въпреки, че персонала там е много любезен и предпочитам там да пазарувам). Има ли и други такива обекти? Извинявайте, но....
Скрит текст:
От тази седмица направиха каси на самообслужване уж за удобство на всички. Да, ама затварят нормална каса( работеше само една) и молят да се пренасочим към новите 6. Работели уж и с" в брой"... Там надпис-"ако плащате в брой се обърнете към служител " и едно момиче търчи да обслужва 6те каси плюс да връща пари от съседната "нормална". .. Голямо облекчение за всички  😢
Мисля да пиша в контактната форма
Вероятно от четене по интернет са останали с впечатление, че повечето хора ползват карти, нали всички вече така си получават заплатите. Другото е за да се приучат хората да ползват тези на самообслужване, защото това е бъдещето и по-скоро хората трябва да се съобразяват с това което въвеждат търговците, отколкото търговците да изостават от тренда. Не е практично, но натам върви света и няма как.

# 737
При нас (Бургас) изобщо няма служител на касите на самообслужване, дори и да искаш да платиш с карта, ако имаш алкохол ще си отвисиш там като сопол да чакаш някой да благоволи да дойде. Последния път натиснах бутона за повикване на служител на всички каси, те всички бяха свободни, а на единствената каса с касиер имаше поне 10 човека и касиерката като дойде да ми държи тон си оставих количката и си тръгнах - на под 500метра са Метро, Кауфланд, другия Лидъл, че и 2 магазина Била има в комплекса. А това с плащането в брой веднъж го пробвах и няма да повторя, да напишат направо, че може само картови плащания и хич да не лъжат хората - след като съм чакала някой да дойде да ми одобри плащането да отида с касовата бележка да прередя всички на касата с касиер за да платя в брой - не знам дали е било възможно да го измислят по-тъпо 

# 738
  • София
Искаш дакажеш ,че ако си взема кутия бонбони с ликьор , ще викат служител  да види на колко съм години????
Аз купих кутия бонбони БЕЗ алкохол, но т.к. от същия вид имаше и със, трябваше да дойде служител да ми потвърди възрастта. Smile

# 739
В началото, когато отворят каси на самообслужване във филиала, може  би около месец има служител (викач и помагач) в близост. Тогава няма проблем да пазаруваш каквото искаш и да плащаш в брой (най-близката каса до тези на самообслужване е оставена за плащанията в брой). След този период нещата се променят рязко и стигаш до обяснения защо чакаш на/правиш опашка. Това вече в 2 филиала. Този на пожарната (де да беше наш Joy) е трети, в който ще наблюдавам въвеждането на каси на самообслужване.

# 740
А за  безалкохолната бира искат ли проверка на възраст на тези каси (бира е, макар и безалкохолна…)?
На мен не ми се наложи да викам служител, но купувах радлер.

# 741
На мен оплакването ми беше в смисъл, че уж е улеснение и за персонала, а трябва да търчат да връщат пари от касата. Само с карта съм пазарувала на такива каси и ми стана странно, че " може" и в кеш.

# 742
  • София
Тези детски шампоани ли се търсят? Има при нас, но баркодът е зачертан. Явно ще изчезнат.
Скрит текст:

# 743
  • София
Като изчезнат ще докарат други, с различни картинки и по-висока цена. Познати номера на веригите, нищо ново.
Не разбрах драмата с касите на самообслужване и възрастните хора. Възрастна съм, плащам с кр. карта от както се появиха в БГ. С дебитна е в пъти по-сигурно. До сега не съм имала случай на източена карта, двойна транзакция или подобна магария. Ако не трябва да купувам стек цигари за ММ винаги съм на каса за самообслужване. Нищо сложно няма да се допре картата до терминала и да се плати.
За мене е по-сложно да тегля на банкомат и после да търся точна сума, да добавям стотинки, да ровя в портмоне.

# 744
  • София
Все още много възрастни получават пенсиите си в брой. И е много тъпо да правиш на луди хората, че касите работят и с кеш. Да си бяха сложили от комбинираните каси като в Кауфланд.

# 745
  • Бургас
Aisha, не всички възрастни са като вас. Майка ми например не може да се справи с това, което сте описали.

# 746
Момичета как са плажните хавлии за 10 лв в Лидл? Доволни ли сте от тях, попиват ли добре и съхнат ли бързо? Искам да ги слагам в/у шезлонга, ама не знам дали спрямо цената са качествени Blush

# 747
  • София
Снощи бях в този магазин и ми направи впечатление същото. Една жена попита дали може да се плаща в брой. Можело, но било желателно да е с карта 🙄

Не знам този филиал "Пожарната" в кой град се намира, обаче...

В София, филиала в жк. Дружба на ул. Искърско Шосе - последния път като исках да ползвам касите на самообслужване и да платя покупките си в брой (в Kaufland аз постоянно ползвам касите на самообслужване - основно ходя във филиалите в жк. Дружба-2 и Слатина), персонала ми отсече че повече не можело, и най-безцеремонно ме пратиха да си вися на нормалните каси с поне 3-4 чакащи човека там. С други думи - БЕЗ банкова или дебитна карта, НЕ ВИ СЕ ПОЛАГА ползване на касите на самообслужване, поне не в този филиал, не знам за другите софийски Lidl как е.

# 748
При нас има още едно ентусиазирано девойче, което подскача като кошута между касите и помага. Ама смятам, че скоро ще ѝ ентусиазмът с това объркване с плащането. Каква е идеята на каса на самообслужване без опция плащане в брой ??? Не е помислено добре

# 749
При нас се плаща в брой, но не директно. Трябва да кажеш на касиера, той идва, цъка си картата, сметката “прехвърча” на нормална каса, даваш му парите, той приключва сметката и излиза бележката.
С ваучери за храна хартиени пак е по същия начин. Трябва да се каже предварително.
Но това е валидно само в 7 сутринта когато няма хора. През останалото време се вият опашки и просто няма смисъл да се редиш на самообслужваща ако искаш в брой.
Магазина в Изток заради тези каси, остана само с 3 нормални каси, от които работи почти винаги само една. Мразя да влизам в този магазин, защото хем е много малък и тесен, хем опашките са километрични по всяко време на деня.

Иначе аз се редя на нормалните, но ваучерите са ми валидни до 30.06. От 1.07 като получа пластиката изобщо няма да припарвам до обикновена каса. Маркирам си ваучерите на самообслужваща.

Общи условия

Активация на акаунт