Любители на кучета - 142

• 28 138
  • 754
  •   1
Отговори
# 645
Съжалявам за загубата. Разбирам какво ти е, ние още не можем да преживеем нашето бебе. ❤️ Голямото дете доста тъжи за него и всеки ден пита, но разбира че вече е звездичка и няма как да се върне при нас.

Харесахме едно кученце и искам вашето мнение. Човека казва, че са чистокръвни Голдън ретривъри. Това снимки и на родителите.

# 646

Предполагам че всеки от нас има поне по един познат с питбул, който е най-милото същество на света. Факт е обаче, че точно с тази порода има толкова много инциденти, колкото няма с нито една друга порода. Случва се дори с възпитани и тренирани питбули. Захапката им и не знам си колко нютона силна. Това са машини за разкъсване. Аз съм ЗА забраната им, както е в някои щати.
Друг факт също е проблемният типаж стопани, които отглеждат тези кучета. Повечето са проблемни, криминално проявени, наркозависими, в най-добрия случай - квартални хулигани и глуповати хора.

Не е от захапката. Мит е това за силата на захапката при питбула. Средна по сила захапка имат, приблизително колкото на лабрадор и по-слаба от хъски. Несравнимо по-слаба е от ротвайлер например. С другото съм съгласна. И да добавя още нещо - сигурно е породата с най-много “подобни” у нас, т.е. пит, ама не точно. Развъждани незнайно как и от кого.

Аз съчувствам на всички съвестни стопани на питове в момента. Защото другата порода, която често е в новините, е на моето куче. Даже и да не е овчарка, слагат снимка на овчарка. И е тъпо, когато си инвестирал време и усилия, за да имаш социално и възпитано животно, да минаваш под общия знаменател.

Последна редакция: пн, 03 юни 2024, 07:12 от wild poppy

# 647
  • София
Човешката захапка е в тези параметри, замо дето рядко ми се иска да хапят някой 🤣. Бебето още страда и куца. Според мен наистина се преструва, за да получава наградки.

# 648
  • Бургас
zwezdi4ka14, "човекът каза", не е критерий, че кучето е чистокръвно. Критерий е, ако има родословие от клуб, признат от Международната киноложка федерация.
Или се примиряваш, че кучето е породоподобно - както в случая, или плащаш сериозна сума и взимаш куче от лицензиран развъдник.

# 649
И аз съжалявам за загибата, Доби. Много е несправедливо, че са за толкова кратко с нас.

Съжалявам за загубата. Разбирам какво ти е, ние още не можем да преживеем нашето бебе. ❤️ Голямото дете доста тъжи за него и всеки ден пита, но разбира че вече е звездичка и няма как да се върне при нас.

Харесахме едно кученце и искам вашето мнение. Човека казва, че са чистокръвни Голдън ретривъри. Това снимки и на родителите.

Скрит текст:

Освен това, което е написала Tintina и което подкрепям, би било добре освен снимките да има приложени и изследвания на двамата родители, че са здрави и не са генетично предразсположени към болестите характерни за породата. Какви са те не съм се интересувала, но съм сигурна, че има информация в нета. Така само по снимки никой не може да каже чистокеъвни ли са, здрави ли са. Само ще кажа, че евтиното може много скъпо да ви излезе в полследствие.

Последна редакция: вт, 04 юни 2024, 09:19 от DreamingOfSummer

# 650
Здравейте, интересува ме дали могат да се слагат капки за уши от хуманната аптека на куче, защото моето куче явно го боли ухото, постоянно го накланя, съвсем Леско го докоснах по външната част в основата на ушенцето и изскимтя ужасно, става въпрос за френски булдог.Вчера му нямаше нищо,явно днес са започнали болките,но се прибрах късно от работа и не можах да намеря отворен ветеринарен кабинет, утре ще га заведа да го прегледат,но да го гледам как го боли и постоянно накланя главичка и скимти ми се къса сърцето, а в нашия град нямя денонощен ветеринарен кабинет, та ме интересува мога ли да му сложа човешки капки поне да му облекча болката до утре, имам фуроталгин и отипакс, ме зная кое е подходящо или да купя някакви други на пак от хуманна аптека защото няма ветеринарна работеща по това време.

# 651
  • под тепетата
Може осил да е влязъл в ухото.

# 652
И аз това си помислих, огледах го нищо не успявам да видя, утре ще го погледне доктор , но цяла нощ да се мъчи , плаче ми се като скимти така,ако е някакво възпаление тези капки при човек действат болкоуспокояващо но не зная дали е безопасно да пробвам да му сложа.

# 653
Аз не бих слагала капки на своя глава. Ако е осил, което е обикновено причината за това накланяне на главата, има вероятност с капките да го избутате по-навътре.
Може да му дадете половинка аналгин за болките, аз съм давала по толкова на кавалерче около 11 килограмово.

# 654
  • под тепетата

Едно време бях в командировка на летището с дядо! Голям кеф беше - всички негови колеги ме черпиха с банички!

Магарето си дойде ошишкано, а дядо му - порядъчно овикан от мен Satisfied

# 655
И аз това си помислих, огледах го нищо не успявам да видя, утре ще го погледне доктор , но цяла нощ да се мъчи , плаче ми се като скимти така,ако е някакво възпаление тези капки при човек действат болкоуспокояващо но не зная дали е безопасно да пробвам да му сложа.
Имах такава ситуация с едно от кучетата, накланяше си главата на една страна, тръскаше я много, опитваше с лапа да се почеше, очевидно беше, че нещо не е наред в ухото. След щателно ровене из козината около него, и навътре, видях, че има голяма подутина, червена, нещо го беше ухапало явно. Мазах с Псило балсам, на 5 ден подутото спадна и се оправи. Не успях да видя жило, явно е нямало такова. Сигурно вече сте го завели на лекар, най-лесно е така, да огледат хубаво навътре в канала, ако външно няма видима причина. Успех Purple Heart

Моето бяло момче се оправя с всеки изминал ден Relaxed

# 656
Сутринта го заведох, но лекарят не успя да го прегледа както трябва, кучо не дава да посегнат към ухото му камили да го докоснат, ръмжи и се дърпа,лекарят огледа ухото от две педи разстояние, не видя осил но и той не е убеден много, няма видимо подуване,зачервяване или секрет, изписа едни ниверсални капки, действали и при бактерии и при гъбички на засега не му помагат, продължава да скимти и да тръска главичка, само като посегна към ухото да му сложа капки и налита да хапе,никога до сега не е реагирал така при някоя болежка,явно много го мъчи ухото и си мисля да отида ли при друг вет или поне да утре да слагам капки и ако няма ефект тогава пак на доктор.

# 657
  • Бургас
Намордници нямат ли в тази клиника? Какъв е този "преглед" от разстояние?

# 658
Преди прегледи (на куче, на коте) винаги давам Габа пентин, нещата минават в пъти по-леко.
Отделно, за всеки случай, винаги слагат нещо на муцунката на кучето.
Аз не бих чакала, а бих потърсила второ мнение, с адекватен преглед.
Стискам палци!!

# 659
  • София
Намордник, приспивателно и обстоен преглед.
Макар, че е сезонът на осилите, може и алергия. Бебето правеше чутовни ушни инфекции. Има ли "ушна кал" и специфична миризма?

Общи условия

Активация на акаунт