Любители на кучета - 142

• 28 134
  • 754
  •   1
Отговори
# 675
Tintina, попадна ми във фейсбук, следвам няколко американски групи за добермани и разни приюти. Постват хубави неща от време на време, полезни. Тази публикация специално е от Doberman Pincher Club of Houston, ето линк към публикацията.

https://www.frontiersin.org/articles/10.3389/fvets.2024.1322276/full

И аз съм за ранното кастриране. При Зара изчакахме две разгонвания и я кастрирахме на година и два-три месеца. Но както знаем, колкото ветеринари, толкова мнения има, за всичко... Simple Smile
А при породистите кучета пък е съвсем сложно, с техните предразположености.

Затова който си търси куче, ако иска да е породисто, наистина трябва да прочете първо за породата и да проучи добре развъдника, от който ще го вземе.

# 676
Големите породи завършват растежа на големите кости по-късно. Съответно ранната кастрация прекъсва хормоналния баланс, който контролира растежа. В резултат костите растат, но непропорционално и с недобро костно вещество, а повече на хрущял (няма ги хормоните, които контролират процеса). Оттам ставни, костни проблеми и някои видове рак.

# 677
Стискам палци и аз кученцето да се оправи! Пишете после какво става.
Миналата година на Тоби вадиха осил от ухото. По същия начин си тръскаше главата, писах тук даже, много се бях ошашкала. Добре, че синът ми не е като мен, спокойно подходи, заведе го при вета и го извадиха. Първо опитали да го държат двамата, но не ставало, трябвало здраво да се държи. Та доктора и сестрата му го извадили, без упойка. Вярвам, че ако е осил, ще се справи ветеринарят, всичко ще е наред! Тези осили обаче са страшна напаст и наистина много са опасни. Във Варна е нещо страшно, тук при нас, в Търново сякаш няма толкова.

# 678
Осилите са ми най-омразното през лятото. На предния кавалерчо два пъти му вадиха от ушетата и два пъти цепиха лапичка, за да вадят забил се навътре и набрал. В резултат беше със стеснени ушни канали и често му се "спарваха" ушите и правеше инфекции. По месец и нещо отнемаше да лекуваме инфекциите, като през това време той ходеше с мазни от капките уши и беше много неприятно. В по-напреднала възраст, като получи и проблем със ставата на едното задно краче, не можеше и да се почеше като хората и беше много жална картинка.
Видите ли, че има нещо такова, действайте възможно най-бързо. Дори само неприятна миризма да е.

# 679
Така е, цяла нощ сме бодували с него заради болките, чакаме да отворят кабинета и отиваме, незнам как ще го удържим по време на прегледа,но ще искам обстоен преглед, а не експеримент дали ще му мине от капките като при предния доктор.
Дано по-бързо помогнат.Милото и то,и вие -сте се измъчили...

# 680
  • София
Милото кученце... Дано се оправи бързо!

# 681
  • Варна
BirthdayBirthday
Внимание, ще пиша от името на две тийнейджърки - вече на 2 години. Както знаете, при тях датата на раждане е условна, т.е. като при всяка уважаваща себе си дама - когато...тогава. Та на 1 юни сме си определили символичен рожден ден. Каката и баткото дойдоха, донесоха изненади и още четири ръце за галене и мачкане. Междувременно похапнаха по един голям кокал, че тоя път нямало от малките, та се поозориха, но не се изложиха.
Получиха си подаръците, поиграха, похапнаха, водихме ги на мястото където ги намерихме, и така. Пак им напомних да си "опичат акъла", че оттам ги взехме и пак там ще ги върна, ако не слушат. Не ми повярваха естествено и получих по една влажна целувка - от благодарност за лакомството, с което ги почерпих по традиция. И вие не ми вярвате, нали? Явно не будя доверие....Stuck Out Tongue Closed Eyes

Рая скача като шашава за фризбито, Буренцето явно реши, че е поне на Уимбълдън - стоя, маркира движенията на "играча", следи стриктно за нарушения, но е част от публиката и не се напъна за подскок.
Рая захапа топката, Бурка - полегна и почака да се освободи и тогава да си я разгледа.

После се скараха, после се "разбраха" , /разбирай "ще дойде и моето време да съм отгоре" Smirk/

и накрая си заспаха като "отсечени".

Та такива работи покрай нас - растем, но не стареем и не ставаме по-послушни Sweat Smile

# 682
  • Варна
Да са здрави и щастливи тези беладжийки мамини 💕

# 683
Живи и здрави, да са калпазанките ❤️

Този маймун, беше рожденик в края на Май.Стана на 2 год. Има си нова играчка, и беше почерпен с лакомства. Та ще чакаме да кротяса най-накрая 😀

# 684
  • София
Честити да са рождениците! Все така прекрасни! Много гушкане, целувки и лакомства им пожелавам!

# 685
Здравейте, любители! Обръщам се към вас за съвет. Имам проблем с кърлежи, имаме  FORESTO - ПРОТИВОПАРАЗИТНА КАИШКА и миналата година 1 кърлеж или бълха не намерих, а сега по 4 броя. Видях, че съм взела малкия размер, който е до 8 кг, а нашата госпожица е към 10. Мислех си дали мога да купя и някакви капки, които да приложа... какво мислите?

# 686
  • София
Честити да са рожденичките, както и маймун-а!

Отдавна не съм писла, но пътувахме покрай 24 май и докато ви изчета, стана сега...

Чакаме новини от кученцето с болното ухо. Миналото лято Нори имаше осил в лапата. Лошото е, че като не виждат къде е, ровят насляпо, но за щастие бързо го намериха.

Storma, доколкото знам няма проблем да се комбинират каишка и пипета. Ние (кокер) сме само с пипета - Адвантикс.

# 687
  • София
ЧРД на двете диванета и честит празник на семейството им - ей ги, няма да усетите кога ще изкласят Stuck Out Tongue
И на маймунът ЧРД, да лсуша и да получав анагради за това!

# 688
Честит рожден ден на прекрасните сестрички -Рая и Буря ,и на Рокото!     Storma,аз комбинирам противокърлежна каишка с капки в летните месеци,по препоръка на нашия ветеринарен лекар.

# 689
  • Варна
Благодарим на всички за милите думи! BeersCocktail

ToniShu, те ще изкласят, но сме амбицирани и до матури да я докарат Stuck Out Tongue Closed Eyes След толкова обучение от страна на сина ми....поне Свободния трябва да завършат - оттам все "гаражни" адвокати излизат. Satisfied Засега откъм мързел и оглушки го докарват, че и много устАта върви Буря - готова е. Рая пък както и да раздава правосъдие, като види манджа/подкуп и е дотам - та  и тя ще е успешна, мисля.

И правата си знаят - стане ли време за разходка и манджа, застават пред вратата и не мърдат.
От една седмица гущер се е заселил под къщата им и са много смешни, Буря повече, стои цял ден "на пост" и го дебне, но той е тарикат и бяга от другата страна. Тя се ядосва, Рая притърча да "помага", изпомачкаха ми цветята, но аз съм вече новосъздаден непукист. Абе, малко ми се приревава, но щом татко ни си прежали лозите миналата година, мълча и преглъщам дълбоко Close

ПП. Пу пу пу, да се похваля тихо: преди цели три дни насадих за трети път коренчета краставички и още са си по местата, че предните два пъти изкарваха по една нощ и на сутринта ги намирах по верандата.

Само да са здрави, всичките ни приятелчета, пък ние ще си ги обичаме каквито са ни се паднали! Я и Роко колко е смирен, да е здрав и послушен, ама нещо гузно ми се чини гледа... Рая така прилягва и наднича когато ми е откраднала чехъла, та....имам опит.

Общи условия

Активация на акаунт