Любители на кучета - 142

• 28 160
  • 754
  •   1
Отговори
# 570
  • Варна
Това с пишкането вътре е само докато кучето е бебенце, нали? Че от поста не става много ясно. Пелени купете най-обикновени човешки от коя да е бебе борса. Вършат същата работа, а са три пъти по-евтини.

# 571
Здравейте отново. Ние решихме да вземем Голдън ретривър. Ще помоля за малко съвети, защото старото ни куче живееше на двора, а това ще живее вътре в къщата. До сега вътре не сме гледали куче. На първо време се сещам за обучението къде да пишка. Знам че има някакви пелени. Как става приучаването с тях? Или пък да го учим в банята да пишка когато ни няма , а като сме вкъщи ще го пускаме на двора и разхождаме. И марка пелени да ми препоръчате.
Ние бяхме с напоен вестник с нейна урина и го слагахме в банята. Периодично я водихме да го подуши и тя автоматично си се изпишкваше. Научи се за два дни къде трябва да ходи. Когато започнахме да излизаме ( след 3-тата ваксина) и си вършеше нуждите навън. Имахме проблем до 3-тата година с обувки, телефони, маси, тапети и др ( всичко до което имаше достъп беше изядено, а имаше достатъчно играчки).

# 572
Да имам предвид докато е бебе. А като порасне, успяват ли да стискат по цял ден? Например аз излизам за работа в 7ч и се прибирам към 4-5. Затова се чудех дали от самото начало да го учим и в банята, за да не стиска докато ни няма. И колко голямо куче всъщност успява да стиска с 2-3 разходки дневно. 6-7 месеца, годинка или повече? Ново ще ни е да гледаме куче вътре и сега събирам информация за особеностите 😁

# 573
zwezdi4ka14 пелените, както преди мен са написали са съвсем стандартни непромокаеми чаршафчета от аптека. Продават и при щандовете за бебешки стоки. За да свикне да върши работите на първо време на такава пеленка, ще е нужно да сложите на доста голяма площ. Трябва да има и човек, който да следи кутрето за знаци, че ще пишка или ака. Обикновено след сън, след ядене, след игра вършат нещата. Така, че зареждате се с лакомства (за начало може от гранулите, с които ще се храни) и след сън поставяш кучето на пелената и го чакаш да свърши някоя от работите и когато я свърши веднага хвалиш бурно и даваш лакомство. И така през целия ден следиш кучето, слагаш на пелената и награждаваш за всяка свършена работа там. Моят съвет е, ако свърши някъде извън пелената някоя нужда да не се карате, да не наказвате.. просто почистете и подминете все едно нищо не е станало. Ще отнеме известно време, но в един момент ще започне да си ходи самичко на пелената. В началото сложи повече пелени и като се научи започне да ходи на пелената намалявай пелените, докато оставиш само една. Като минат ваксините по същия начин приучаваш на вън. Отново с лакомства. Когато поотрасне съвсем спокойно си стискат. Аз моите кучета ги извеждам по 2 пъти, като опитите да им вкарам примерно трета разходка не е бил много успешен. Или отказват да излязат или си мислят, че излизат да търсят кокали за ядене 😆

# 574
  • Бургас
https://doggofriends.com/

Препоръчвам горещо за обучение не само за пишкане, а и за всичко. Голдънът е голямо, силно и любопитно куче и ако не искате да берете ядове, започнете от първата му седмица вкъщи.
Не препоръчвам да учите в банята, много по-трудно ще създадете навик за вършене на нуждите навън, щото ще е хем вкъщи, хем навън. В момента, в който може да излиза - излизате през час, два, преди и след сън, след храна, за да се научи само навън.
От първата година може да стиска и повече, зависи какво яде, колко вода пие.
Моята спокойно  издържа и по 12 часа - от последната вечерна разходка до първата сутрешна, даже като излезем първата й работа не е да пишка, а да обдуши наоколо. През деня има две разходки, рядко три.

# 575
  • Варна
Момичета от Варна, имам бърз въпрос: можете ли да ми препоръчате учител за куче, някъде наоколо. Моя близка сега ме попита, а аз нямам никаква идея. Кучето им няма година и е порода питбул. Прочела е за някакъв център "Стиф", но имам спомен, че когато се лутах преди две години, бях чела не много ласкави коментари за този център. Може и да греша, мина доста време.

# 576
Това не е ли в Галата?
Съседът ми се оплаква, че искал да ползва услугите, но кучето трябвало да стои там около 2 месеца и да му носят само храна. Цената била 800 лева.

# 577
  • Варна
Това не е ли в Галата?
Съседът ми се оплаква, че искал да ползва услугите, но кучето трябвало да стои там около 2 месеца и да му носят само храна. Цената била 800 лева.
Да, там е. Нещо тогава много бях чела, че условията не са добри, че хотелът е буквално занемарен, все такива отзиви. Кучето е в Бяла, Варненско и те нямат поглед - доверяват се на обяви. Всъщност имат един голям питбул, който е перфектен откъм поведение, но този мъник онзи ден е ухапал улично куче и явно във връзка с последните новини и събития при нас, са се притеснили.

# 578
  • Варна
Dream Dogs Bulgaria. Намира се в Каменар срещу приюта. Ние с Изи ходим на групови тренировки в неделя, но знам, че имат и индивидуални уроци. Важна е работата и със стопанина, не само с кучето. В Гугъл ги има телефоните за контакт.

# 579
  • Варна
Dream Dogs Bulgaria. Намира се в Каменар срещу приюта. Ние с Изи ходим на групови тренировки в неделя, но знам, че имат и индивидуални уроци. Важна е работата и със стопанина, не само с кучето. В Гугъл ги има телефоните за контакт.
Благодаря за насоката! Не е проблем за тях да се изисква присъствие и от стопанина. Попитах тук, защото исках да им посоча проверено място. Flowers Hibiscus

# 580
Здравейте, любители! От 2 седмици имаме пуделче, уж той, но май ще излезе мини и съм съвсем нова в темата. Пиша ви с молба за съвет, защото кученцето днес е много увиснало, цял ден спи, не се храни и акото е било леко кашкаво. На 24 май му сложихме втора ваксина, на 25 май му дадхме за вътрешно обезпаразитяване, защото се оказа, че има много паразити - излизаха червейчета с акото Sad, някакъв вид тения се оказа, вероятно и глисти. Чудя се дали е от ваксината/паразитното или нещо друго. Жената, от която го купихме, смята, че е вирус и каза да даваме 1мл суметролим 2 пъти на ден. Ще идем и на вет. лекар, но докато стигнем търся съвет. Благодаря ви!

Трябвало е първо да се обезпаразити и тогава ваксина. А и веднага след ваксината обезпаразитяващо, също не е добре, изчаква се повече дни. Не лекувайте кучето по съвети на любителка, която е допуснала домашното й кученце-бебе да е пълно с паразити. Това значи, че и майката е в същото положение, и не е обезпаразитявана. Заведете го на ветеринар! Надявам се, че вече е отведено и кученцето е добре. Heart

# 581
Здравейте отново. Ние решихме да вземем Голдън ретривър. Ще помоля за малко съвети, защото старото ни куче живееше на двора, а това ще живее вътре в къщата. До сега вътре не сме гледали куче. На първо време се сещам за обучението къде да пишка. Знам че има някакви пелени. Как става приучаването с тях? Или пък да го учим в банята да пишка когато ни няма , а като сме вкъщи ще го пускаме на двора и разхождаме. И марка пелени да ми препоръчате.

Вече сте получили доста съвети, но да се изкажа и аз.
Ако си вземете куче от развъдник, то ще си бъде с 3 ваксини и ще ви е доста по-лесно с пишкането, защото ще можете направо да го учите навън. Развъдниците обикновено не дават кученца, преди да навършат поне 3 месеца защото преди това не е добре да се отделят от майката.
Моят съвет е да си вземете отпуска, когато вземете кученцето, и да прекарате известно време с него. Малките кученца не могат да стискат продължитено и ако е само по цял ден и няма кой да му показва къде трябва да ходи, ще минира навсякъде. Най-лесно се приучава на пелена ако я сложите на мястото, където си е харесало то да си върши работата. Аз не съм ползвала повече от една пелена, бях сложила в началото във всички стаи по една, но Кас си беше харесал една стая и всичко правеше там.
Хубаво е също да обезопасите къщата или поне помещенията, до които ще има достъп кучето докато е малко. Да няма цветя на достъпни места, че много от тях са отровни за кучета, да няма кабели по пода, обувките и дрехите да са прибрани.
В близката една година не очаквайте чудеса със стискането. Моето куче в момента е на 7 месеца и излиза 4 пъти на ден. Гледането на голямо куче вътре означава, че за да е спокойно кучето докато ви няма, трябва да правите дълги разходки, за да се уморява. Помислите дали ще имате време за това преди и след работа. Собственичките на големи кучета в темата, ще ви кажат по-точно по колко време ги разхождат.
Да не забравите да ни покажете снимки на мъничето като го вземете.Wink

Последна редакция: пт, 31 май 2024, 16:22 от DreamingOfSummer

# 582
Моята е средна порода, но много енергична и особено до 3 г. изцяло съм се съобразявала с нуждата й от разходки, за сметка на моя сън, естествено... Ако съм на работа от 9 часа, правя си сметката в колко да стана, за да има тя 1 час плътно навън, без каишка. Следобед час и половина. В събота и неделя, поне единия ден задължително или дълга разходка, или преход десетина километра. Досега спазваме това правило, разбира се, с изключения. Много е ангажиращо, но има плюсове и за нас - показателите ни са като на спортисти JoyJoy, не боледуваме почти никак и т.н. Моите вкъщи са ме обявили за терорист и диктатор, но аз съм твърда за двете разходки, независимо от ангажиментите и времето навън.
Сега, заради папилом на лапата, за който бях искала съвет тук, сме ограничили доста ходенето, ами на мене ми липсва, не нея не знам...

Последна редакция: пт, 31 май 2024, 13:04 от Arwen Amarantha

# 583
Току що говорих с треньора от Dream Dogs Bulgaria. Зарибих се като разгледах сайта им.
 Мисля да посетим няколко групови тренировки с Арес Grinning
То по скоро мен да научи да съм по- твърда и настоятелна с него

# 584
  • На ръба..
И аз това правих досега, разглеждам инфото и страницата им за груповите транировки..
Didi168, ако може да споделиш как е пътя до там, че аз съм с доста ниска кола.

Средно м/у 4 и 5 часа сме навън с нашата енергийна топка, като засега разпределението е сутрин час, следобед  м/у час и половина - два, вечер два часа. Като се приберем, малко милване и чесане и веднага си ляга. Като бяха по - кратки разходките, след тях искаше още да си играем вкъщи.

Последна редакция: пт, 31 май 2024, 13:26 от *DiDora*

Общи условия

Активация на акаунт