Кислород по време на бременост и раждане

• 1 708
  • 24
  •   1
Отговори
# 15
виждала съм бременни в напреднала бременност да дишат кислород с маска. Не знам обаче при какви проблеми. Мамита това вярно ли е наплашена съм много ? Случвало ли се е на някоя от вас по време на бременост ?

# 16
  • София
Би ли обяснила с какво толкова те плаши кислородът?

# 17
Плаши ме от времеето с ковид от там и се интересувам по време на временост дали дсе. Слага пак

# 18
  • София
Кислородът успокоява, подобрява дишането. Само ползи носи.
Дори и да се наложи, не вреди.
В течение на самата бременност често има задух от натиска на нарастващия корем върху диафрагмата, но е неприятно неудобство, което обикновено пречи на качественото наспиване на бременната и се преодолява с високи възглавници.
При раждане, особено секцио, жената лежи по гръб и затова се получава проблем при дишането, който се комбинира и с упойката, затова анестезиологът подава кислород ръчно.
Тогава се отпускаш, става ти приятно и дишаш спокойно.
Нищо страшно и притеснително не е.
Поговори с лекаря, при който ще раждаш и той ще ти го обясни подробно.
Кислородът при ковид имаше съвсем друга идея. Тръба при раждане не слагат, освен ако в хода на раждането не се наложи животоспасяваща операция.
Само с маска се подава.
Успокой се, посети специалист. Страхът ти е необоснован.
Не знам как пък ще го приемеш ако се наложи детето ти да е в кувьоз, където постоянно му пускат кислород! Медицината лекува, не вреди.
Ако ме питаш мен, много по-гаден е катетърът.

Последна редакция: нд, 26 май 2024, 12:23 от Fever Ray

# 19
Благодаря вии 🙏аз съм човек с паник атаки . И като прочетох че някоя жена писала виждала съм жени с кислородно мааски по време на бременост де наплаших но трябва да има някаква причина някакво заболяване . Затова исках да питам по вереме на бременост дали го правятт наистина при раждане съм чувала да .

# 20
  • София
При някакво заболяване по време на бременността вероятно се налага понякога, но самата бременност не е причина.

# 21
Значи на никоя мама по време на бременост не слагат кислород само при раждане нали?

# 22
Аз никога не съм виждала бременна жена с кислород. Къде ги виждаш такива, в болницата непосредствено преди раждане ли?

# 23
  • Sofia
Значи на никоя мама по време на бременост не слагат кислород само при раждане нали?
Вече мина повече от година от миналия ти пост. Още ли те вълнува този въпрос?

Имам три бременности, завършили с три секцио. Не са ми слагали маска за подаване на кислород нито по време на бременност, нито по време на секцио.

Може и да се прибягва до кислород при някакви проблеми, но при нормално протичаща бременност, не знам защо изобщо би се налагало подобно нещо. Всяка една от братовчедките ми (4 на брой) е имала по две-три бременности. При никоя не са подавали кислород по време на бременността.

В твоята представа какво точно те плаши? Защо мислиш, че се налага подаване на кислород? Ако си виждала бременни жени с кислородни маски, какво ти е в главата? Според теб защо са с тези маски?

Сатурацията по време на бременността ми беше нормална. Тя пада, когато си болен (от Ковид и подобни белодробни), а не защото си бременна. Бременността не е болест, а естествен физиологичен процес.

Последна редакция: ср, 18 юни 2025, 04:47 от Brin de muguet

# 24
  • София
Как стигна до извода, че на никоя, когато аз самата писах на първа страница, че са ми подавали? И то при няколко от ражданията ми.
Написах ясно, че от 5 раждания - 3 бяха с ръчно обдишване периодично, защото ми призляваше и 1 беше с тръба, защото се наложи много бързо да ме приспят. 2 пъти раждах естествено и 3 пъти секцио. Имам 5 живи и здрави деца и нямам негативни последици от ражданията.
И защо вдигаш стара тема? За цяла година явно не си родила междувременно.
Всяка бременност и всяко раждане са различни, а лекарите учат, за да преценят как да ти помогнат най-добре и няма как да знаят предварително дали ще имаш нужда от кислород, вакуум, форцепс, 30 шева, спешно секцио или нещо друго.
Така и не обясни от какво те е страх и какъв е смисълът да питаш точно това. Че и отново година по-късно.

Общи условия

Активация на акаунт