Какво правят жени в менопауза, когато... 10

• 68 772
  • 775
  •   1
Отговори
# 375
Прецени си според това как се чувстваш, иначе чета, че вечер го пият.
Аз гледам вечер по възможност нищо да не пия, че ми пречи на спането.

Последна редакция: ср, 04 дек 2024, 10:51 от Lemy

# 376
Нормално е на 3-тия ден косата да е мръсна.
Не,не е нормално..
Сега влизам в темата случайно и започнах да чета...
Масово се предписват на жените тук синтетични хормони..от това са рробчемите..
Специализирах в Германия лечение с биоидентични хормони,освен това се изчислява ratio и се проверяват други хормони преди да се прецени дозата.
Всеки човек е индивидуален статус.
Това също не се отчита от нашите лекари
Иска се доста работа с всеки отделен човек
Има и определени генетични тестове

# 377
  • Бургас
Това дали ще доживеем да го видим в стандартната медицина? Затова се лекувам с хомеопатия-там всичко е индивидуално.

# 378
Нормално е на 3-тия ден косата да е мръсна.
Не,не е нормално..
Сега влизам в темата случайно и започнах да чета...
Масово се предписват на жените тук синтетични хормони..от това са рробчемите..
Специализирах в Германия лечение с биоидентични хормони,освен това се изчислява ratio и се проверяват други хормони преди да се прецени дозата.
Всеки човек е индивидуален статус.
Това също не се отчита от нашите лекари
Иска се доста работа с всеки отделен човек
Има и определени генетични тестове

Може ли да споделите повече информация за ХЗТ и генетичните тестове ?

# 379
А знаете ли вечерната иглика може ли да се пие постоянно, без почивка. Предполагам че почивката е заради привикване или?

Питах същото в темата за добавките, според тамошното "гуру" не се прави почивка, работи по скоро с натрупване.
Аз за себе си съм приела да пия една опаковка (стига ми за 2-2,5 месеца) поръчвам следващата, докато дойте 10-тина дена "почивам" и почвам наново когато пристигне опаковката.
Не знам дали е правилно.

Позволявам си да добавя отговора от там:
Цитат
За МВИ - зависи кой и за какво ще го приема Simple Smile
Ако е за подпомагане на МЦ, О. в премено- перимено-  и менопаузата... може да се приема почти постоянно,  от М до М, като на 2-3 МЦ/месеца се прави почивка от 15-20 дни.
Един курс от 2 месеца в годината?! - няма как да помогне много... но все е нещо и който не може да си позволи повече и това е Ок.  Всеки да се прецени.
МВИ има много и различни ползи - за ЩЖ, за метаболизма, мастодиния, за косата, кожата ( АД, проблемна кожа/акне, екзема  ...) , за ССС - при висок холестерол, за костите (РА...), при високи нива на Пролактина и т.н.... разрежда кръвта ( малко, ако се приема в оптимални дози ( 2500-2600мг/дн) ... да не се притесните излишно)
Много добра комбинация е с Омега 3, CoQ10, Астаксантин, Вит. А, Е, Д... - на един прием.

# 380
Не си обяснявам как така се пие омега 6 постоянно, каквото е всъщност маслото от вечерна иглика, като се знае, че омега 6 е провъзпалителна. Вариантът може би е да се пие пък двойна доза омега 3 за неутрализиране някакво… Не знам.

# 381
То и слънчогледовото олио,зехтина и други растителни мазнини са също омега 6.

# 382
Моята коса винаги се е цапала на 3 дни.Млада и не толкова млада вече.

# 383
Да благодаря много за отговора. Хич няма да я спирам и да искам не мога. Вечерната иглика съдържа много омега 3 и аз не виждам логика да се пие с още омега 3.

# 384
Да благодаря много за отговора. Хич няма да я спирам и да искам не мога. Вечерната иглика съдържа много омега 3 и аз не виждам логика да се пие с още омега 3.
Не съдържа омега 3, а омега 6. Доста различно е.
То и слънчогледовото олио,зехтина и други растителни мазнини са също омега 6.
В зехтина преобладава омега 3, слагам го само в суров вид, на края на готвенето, или в салата.
Останалите не ги консумираме изобщо, ние вкъщи, точно заради омега 6.
Особено ако се нагреят, стават доста вредни, заради окисляването.

# 385
На мен лекарката която ми препоръча вечерната иглика, ми каза, че се прави пауза, но не обърнах внимание на подробностите.

# 386
Аз пия Ашваганда от няколко дни. За сънят засега няма ефект. Нещо ме удря в стомаха май, но ще изчакам да видя и да и дам шанс, може от друго да е.

# 387
Четох статия, че ананасът - консумация на плод или сок около 2 ч. преди лягане допринася за добър сън. Помага също на храносмилането и е против образуване на кръвни съсиреци.

# 388
Аз пия Ашваганда от няколко дни. За сънят засега няма ефект. Нещо ме удря в стомаха май, но ще изчакам да видя и да и дам шанс, може от друго да е.
Дъщеря ми първия ден, като я пи - повръща. И тя помисли, че е от нещо друго.

# 389
  • София
Аз съм в хирургична менопауза. Когато започнаха вълните започнах прием на МВИ. Месеци наред без почивка. В един момент усетих как за цял ден само 1 път имах гореща вълна. Но не знам защо реших да направя почивка. Около седмица след спирането започнаха от сутринта горещите вълни...и така цял ден.
Ами още на следващия ден отидох и си купих вечерна иглика. Вече нямам намерение да правя почивки.

Общи условия

Активация на акаунт