Какво правят жени в менопауза, когато... 10

• 68 736
  • 775
  •   1
Отговори
# 405
Следващия въпрос: как този фоликул ще напусне яйчника , при положение че няма цикъл ? Евентуални последствия?

# 406
Моля, някой беше приемал инозитол за горещите вълни, може ли да дадете марка и милиграми
Благодаря

# 407
Аз пия Инозитол заедно метил фолат за други проблеми,но ми е ОК. Пия 1 т от 500 мг на ден. Имам си някакви вълни(предвид и че цикъла не идва), но те и моите вълни са преминаване на горещина по тялото,без плувване в пот,тъй че колко помага за вълни не знам.. .До преди година нощем се будех мокра,а имах редовен цикъл. Сега не

# 408
Дали има някой в темата с премахната матка и един яйчник, другия спрял да функционира - пълна менопауза и да приема естроген за горещите вълни?

# 409
Следващия въпрос: как този фоликул ще напусне яйчника , при положение че няма цикъл ? Евентуални последствия?

Според мен не може да премине през съединителната тъкан, обхванала яйчника. Чака се да се резорбира. Аз не бих се притеснявала.

# 410
Не знам дали има връзка, но ми направи впечатление, че сте имали неразположения, сърбеж и секрет от влагалището преди да ви открият задържания фоликул. При мен се получи същото - на микробиология чист секрет, но обилен и дразнещ, все едно имам гъбички или вагиноза. След като се махна кистата (в която се беше превърнал фоликулът) всичко отшумя, все едно не е било.

# 411
Спрях Ашвагандата. Само колики ми докара. Обаче голям зор с това заспиване и спане. Трудно заспивам, постоянно се будя и сутрин в 6 се събуждам като поничка и "свежа" като репичка. Чак сега ми се доспа, та чак ми се вие свят. Не знам от колко време вече не съм спала нормално. Взех си спрей с Мелатонин и пасифлора. Засега не помага.

# 412
  • Sofia
Някой ползва ли нощният спрей  на Рескю ?

# 413
Аз ползвах Нова найт и Алора едновременно и имаше някакъв ефект. Взех това и напоследък съм много по-доволна, действа https://bg.iherb.com/pr/evlution-nutrition-relaxmode-45-veggie-capsules/144472 а и ми излиза доста по-евтино.

# 414
Не знам дали има връзка, но ми направи впечатление, че сте имали неразположения, сърбеж и секрет от влагалището преди да ви открият задържания фоликул. При мен се получи същото - на микробиология чист секрет, но обилен и дразнещ, все едно имам гъбички или вагиноза. След като се махна кистата (в която се беше превърнал фоликулът) всичко отшумя, все едно не е било.
Честита нова година ! Здраве и спокойствие... Така, микробиология влагалищен секрет ок, лекарката ми предписа лактофор плюс био - това е пробиотик - не знам защо, но..... на 31,12 излезе стерилната урина - има  ешерихия коли в урината !? В сряда съм пак на лекар-  най- вероятно ципрофлоксацин според антибиограмата

# 415
Здравейте. Някоя от вас да е имала висок естрадиол вече две години след настъпването на менопаузата? Всички други хормони са в референтни стойности и съответстват на менопауза, само естрадиолът е близо четири пъти над горната референтна граница?

# 416
Здравейте, дами.
На 47г съм и от 7г съм в менопауза. Като цяло нямам някакви сериозни оплаквания, освен покачването на теглото. Дето се вика от въздуха качвам. Вълните са приемливи. За себе си съм открила, че приемането на червена детелина действа леко релаксиращо и вълните се появяват много по-рядко и отшумяват по-бързо. Основният ми проблем е сухотата при акт. Болезнено и силно неприятно е. Не съм открила моето нещо. Бих се радвала, ако други страдат от това да споделят дали и как са го преодолели.

# 417
  • Сливен
Здравейте, дами.
На 47г съм и от 7г съм в менопауза. Като цяло нямам някакви сериозни оплаквания, освен покачването на теглото. Дето се вика от въздуха качвам. Вълните са приемливи. За себе си съм открила, че приемането на червена детелина действа леко релаксиращо и вълните се появяват много по-рядко и отшумяват по-бързо. Основният ми проблем е сухотата при акт. Болезнено и силно неприятно е. Не съм открила моето нещо. Бих се радвала, ако други страдат от това да споделят дали и как са го преодолели.
При мен всичко е едно към едно с твоя случай. И на мен ми се иска да намеря вариант за тази сухота, защото остави, че нямам никакво желание, ами и боли. Ползваме лубриканти на Дюрекс, но не мога да кажа, че има голям ефект.

# 418
АГ ми беше изписал този интимен гел - Глайтгелен

https://sopharmacy.bg/bg/product/000000000010000743

Аз съм доволна.

# 419
  • София
Аз използвам същия гел,доволна съм!
Бях споделяла,че за 2 г. откакто съм в менопауза качих близо 10 кг. От началото на декември съм в режим на калориен дефицит и свалих до днес почти 5 кг., чувствам се много по- добре.

Последна редакция: пн, 06 яну 2025, 14:34 от ♥ Димяни ♥

Общи условия

Активация на акаунт