Какво правят жени в менопауза, когато... 10

• 68 527
  • 775
  •   2
Отговори
# 705
  • София
5 мм лигавица не отговаря на размера за менопауза т.е. липса на цикъл повече от 12 месеца. Започнало е и кървене. Кюретажа или чрез Хистероскопия  се прави за да се вземе хистология.

# 706
Аз от Лекова съм много доволна, но не зная дали преглежда по каса.

# 707
Мимката, сменяй лекарите. Безумно е да влизаш в менопауза на 36 години. На тази възраст това се контролира.
Питай и чети и в другата тема
https://m.bg-mamma.com/?topic=1769172

В друга тема ти отговориха, че ТСХ ти е перфектен, аз не мисля така, въпреки че е малко над долната граница. С ТСХ 0,63 ме оперираха, имах 6 възела на щитовидната жлеза, хипер функция и проблеми.

И на ендокринолог ходих и той каза, че всичко е точно

# 708
Всичко е точно с половите жлези, това ли ти каза ендокринолога...?

# 709
Здравейте момичета,
Много съм объркана, а гинеколозите не ми помагат да избистря картинката.
Ситуацията при мен е следната - последен цикъл - април (преди това имах спорадични прекъсвания за по месец).
Едната гинеколожка (от профилактичните прегледи, не е моята) - Дуфастон за предизвикване на цикъла и задържане за поне още няколко месеца.
Според моята гинеколожка - примиряване със ситуацията, приемане на факта, че влизам в менопауза и предприемане на хормонозаместваща терапия (трисеквенс).

Минавал ли е някой по този път и как сте се справили.
Коя терапия да избера?

# 710
Пила съм Дуфастон заради неспиращ цикъл. Ако можех да го избегна, бих. За няколко месеца повече, според мен, не си заслужава.
Не си споменала годините ти, което има значение за ситуацията.
Аз не съм се примирила, а приела съвсем нормалния период в живота на жената - менопауза и не посегнах към ХЗТ.

# 711
Пропуснах да отбележа - тази година навършвам 46 години.

Гинеколожката ми сподели, че при нея този период е настъпил на 40 години и от тогава приема хормоно-заместваща терапия.
Прочетох противопоказанията от листовката и това ми заостри вниманието.

# 712
Не е необичайна възраст за МП.
Дано вземеш най-доброто решение за себе си.

# 713
Аз съм на 48г и от 8г съм в менопауза. Приела съм го, пия си добавките и се нагласям според случая. За мен ХЗТ не е вариант. Прави ми впечатление, че сякаш все по-рано настъпва менопаузата. Но пък то храна като храна ли приемаме, чист въздух ли дишаме, много спокойни ли сме.... така че може би това е обяснението.

# 714
  • В полите на Пирин планина
Аз не мисля, че 46 години е чак толкова рано за менопауза, а освен това често се случва няколко месеца да няма цикъл и после да се възстанови почти редовен.
Преди две години имах период на 4 месеца липса на цикъл и след това ми дойде и вече две години си идва с някакви прескоци тук-там. От миналата зима през около 40-50 дена ми идва. Вече съм на 51 и го чакам да спре по естествен път. Тази година съм имала 4 пъти цикъл, но е доста кратък и оскъден.

# 715
  • София
За няколко месеца няма идея да се преминава на Дуфастон. А сам по себе си Дуфастон съдържа само Прогестерон и няма Естрофем. Дава се на бременните, които го взимат до 12 г.с. с цел да се предпазят от спонтанен аборт. Дава се и на жени във фертилна възраст , които имат кисти на яйчника с цел резорбация и избягване на операции. За мен ако ще се взимат хормонални препарати трябва да са двуфазни. Така че Дуфастон не е нещо кой знае колко специално.

# 716
Здравейте! Вчера бях на преглед и гинеколожката ми предложи хистероскопия. Това разбира се е по-добрия вариант от кюретажа. Беше ми ясно че няма как кървене в менопауза да е нормално. Оставихме за август, можело да се изчака. Аз обаче съм силно притеснена. От ехографа не може да се разбере дали има нещо лошо или е просто удебелена лигавица. Може би трябва да спра да чета в интернет, защото все по-често си мисля за рак и това ме побърква.

# 717
  • Карлово
Спри да четеш. Успокой се. Да не дойдеш в темата на хипохондричките.

# 718
Аз с това непрестанно потене ще се побъркам. Къпя се и веднага след това започва да шурти през порите ми пот на вода. То няма момент да съм суха. После на климатика изстивам, започват хреми и чудеса. Някой има ли с такова оплакване и как се справяте? Колко време ще трае този потен период. А като помня как преди едва след много големи физически усилия успявах да пролея капка пот...

# 719
  • FRANCE
Не искам да съм лоша, но при мен вече е 5г. Започна още преди менопаузата. Спасява ме само климатик Sunglasses

Общи условия

Активация на акаунт