Какво правят жени в менопауза, когато... 10

• 68 575
  • 775
  •   1
Отговори
# 75
В менопауза съм, откриха ми киста 32мм. Правих туморни маркери, ок са. Пих Кистоп-не се повлия. След това масло от вечерна иглика, без резултат. 2 месеца пих чай за кисти от билковата аптека на Поп Богомил. При прегледа след това беше намаляла до 12мм и се успокоих, но не спрях билките. Сега при преглед пак се е появила и пак 32мм. Гинеколожката казва, че се чистела и пълнела и че е за операция. А мен много ме е страх от операция, не зная и къде да ида, от работа не мога да излизам да ходя по вторични прегледи, а те лекарите след 18:30 ... не преглеждат(поради други съпътстващи здравословни проблеми взимам отпуск и понякога болничен за постъпване в болница и нямам очи да искам да излизам по-рано от работа, а при нас е строго).
Много съм притеснена, не какво ме очаква и ще съм благодарна за съвети при тези кисти при менопауза какво сте предприели, къде и всякакви други подробности.
Благодаря ви и бъдете здрави!
И аз бях с кисти, едната 35мм и отделно миомни възли и полипи. Отлагах и аз и билки пих, не се повлияха. На 52г. съм и се наложи тотална хистеректомия, лапароскопска.  Не е толкова страшно,  мисли позитивно. При теб ще е по-леко, може би само кистата.

# 76
ехк киста на какво?
Според мен за киста и за миомни възли и полипи дори, само,  без някакви други проблеми не би трябвало да се оперира. Потърсете и второ мнение непременно, и трето.
Туморните маркери не служат за скрининг и диагностика. Не разчитайте на тях.

# 77
  • София
ехк киста на какво?
Според мен за киста и за миомни възли и полипи дори, само,  без някакви други проблеми не би трябвало да се оперира. Потърсете и второ мнение непременно, и трето.
Туморните маркери не служат за скрининг и диагностика. Не разчитайте на тях.
Извинявам се, че не уточних, кистата е на яйчника.
Много моля за препоръки къде да потърся второ и трето мнение в София, вероятно трябва да са лекари, които правят лапароскопски операции.
Наистина от сърце благодаря на отзовалите се.

# 78
Бих потърсила д-р. Илия Карагьозов за категорично мнение. Вижте къде приема в момента, преди беше в Токуда.

# 79
За Карагьозов в момента часове се записват за юли 2025г.

# 80
  • София
д-р И.Карагьозов преглежда във Вита 2, и няма часове за 1 година напред.
ехк, Бих ви препоръчала д-р Лора Кълвачева. Аз ходя в частния и кабинет, може през Superdoc  да запазите час.
Това е лекарката която буквално ми спаси живота....3 гинеколога преди нея не можаха да диагностицират, че раничката която имам е раково образувание. Изключително мила и невероятен специалист!

Последна редакция: пн, 03 юни 2024, 11:22 от Silver_Mist

# 81
Доцент Людмил Еленчев вижте в Супердок, мисля че има по-рано час. Аз при него ще ходя за второ мнение, по препоръка на моя позната професор.

# 82
ехк, Бих ви препоръчала д-р Лора Кълвачева. Аз ходя в частния и кабинет, може през Superdoc  да запазите час.
Това е лекарката която буквално ми спаси живота....3 гинеколога преди нея не можаха да диагностицират, че раничката която имам е раково образование. Изключително мила и невероятен специалист!
А беше ли раково образУвание?

# 83
  • София
Скрит текст:
Скрит текст:
ехк, Бих ви препоръчала д-р Лора Кълвачева. Аз ходя в частния и кабинет, може през Superdoc  да запазите час.
Това е лекарката която буквално ми спаси живота....3 гинеколога преди нея не можаха да диагностицират, че раничката която имам е раково образование. Изключително мила и невероятен специалист!
А беше ли раково образУвание?

Благодаря за тактичната поправка Simple Smile
За съжаление беше, да.

# 84
Ех, жалко, дано сте добре сега!🌹🌹🌹

# 85
Доцент Людмил Еленчев вижте в Супердок, мисля че има по-рано час. Аз при него ще ходя за второ мнение, по препоръка на моя позната професор.
Д-р Еленчев преглежда в болница Надежда. Има часове в болницата и в медицинския център, който се намира в мол Парадайс. Много добър и внимателен лекар е. Ходя при него на профилактика от няколко години. Правил ми е и хистероскопия.

# 86
А какво предприемате срещу нощното будуване мили дами в менопауза? Аз мине се не мине и се уплувам в 2-3 през нощта. И будувам до сутринта. И на другия ден съм като парцал, а съм на работа.

# 87
А какво предприемате срещу нощното будуване мили дами в менопауза? Аз мине се не мине и се уплувам в 2-3 през нощта. И будувам до сутринта. И на другия ден съм като парцал, а съм на работа.

Така бях допреди 6-7 месеца, а периодът на безсъние продължи за мен безкрайно, но обективно може би 8-10 месеца, през които се чудех какво да направя и опитах много неща.
Помогнаха ми следните стъпки:
1. Намалих виното. Обожавам го, но вече пия не повече от една малка чаша вечер, при това раничко - поне 3 часа преди да си легна.
2. Намалих употребата на електронни устройства преди сън.
3. Приемам ашваганда и габа - взимам ги в късния следобед.
4. Магнезият също помага.
5. Кратки сесии стречинг или йога - 10-15 минути. Не всеки ден, когато имам възможност. Направя ли това веднага щом се прибера от работа, вечерта ми е по-спокойна и нощният сън - по-добър.
6. А, да - и драстично намалих приема на вода след 19 часа. Аз пия доста вода (2.5 литра дневно, понякога повече). Забелязах обаче, че ако стана през нощта до тоалетна (обикновено по това време - 2-3 часа), после трудно заспивам или не заспивам въобще Fearful Затова се стремя да не ставам. Затова след 19 часа - много малко вода.

# 88
Като пиете толкова много вода, добавяйте сол в нея. Иначе изпикавате всички електролити и минерали и се получава дехидратация...

# 89
Напълно съм съгласна за значението на солта. Аз не я демонизирам, както често се случва. Да е жив и здрав Белчо Христов, имах абонамент при него. Мислех, че знам много за здравословното хранене, но толкова представи ми разби и толкова навици ми промени, че цял живот ще съм му благодарна.
Винаги има достатъчно сол в храната ми, за да поддържам стабилно ниво на хидратация.

Последна редакция: пн, 03 юни 2024, 20:15 от Vetrena

Общи условия

Активация на акаунт