Какво правят жени в менопауза, когато... 10

• 68 668
  • 775
  •   1
Отговори
# 525
  • Бургас
На мен пъпчици ми излизат ако веднага след кола маската на горна устна си измия лицето. А пигментация нямам въпреки, че така поддържам зоната. Козметичката винаги ми слага слънцезащита след това, а и аз съм много стриктна в ежедневното предпазване от слънце. Но си е до кожа.

# 526
Става възпаление на фоликула.Затова е хубаво да се дезинфекцира мястото с лосион против акне.Поне при мен това помагаше за бикини зоната.

# 527
Може ли някой да ми каже, когато окончателно цикълът спре, тези бушуващи хормони укротяват ли се най-после? Знам, че горещите вълни продължават при някои жени, но другите оплаквания като безсъние, трупане на килограми в областта на корема, гърба и ръцете и т.н. , продължават ли и след периода на нередовен цикъл, когато вече менопаузата окончателно настъпи?
Преди известно време зададох същият въпрос в темата, но конкретен отговор не получих.
Дано се включат и жени, които са над 54, 55 годишна възраст, когато се предполага вече, че "бурята ще е отминала".

# 528
Според мене, когато цикълът окончателно спре, хормоните не се укротяват, а напротив - проблемите се задълбочават. Аз от почти год. съм без цикъл и чакам да ме отпочнат вълните. Безсъние имам понякога, но не съм забелязала да се е усилило от пери/менопаузата. Килограмите зависят от храната, не от годините.

# 529
Аз не съм в посочената от Вас възраст, но се предполага, че липсата на естроген води до натрупване на кг, вълни, пробуждания.
Гинекологът ми каза, че съвсем индивидуално е колко ще продължат вълните, при някои жени липсват, при други продължават месеци-година, при трети - години наред. Отговорен е естрогенът и все по-ниските му нива.

Натрупването на мазнини в областта на корема е именно заради него, отново. Трябва доста движение, правилно хранене, бла-бла.

# 530
Няма кой да ти отговори как ще е при теб, защото при всяка жена може и е различно. Според оплакванията са и мерките.

# 531
Аз съм без цикъл от 7 години. Горещи вълни никога не съм имала, но килограми трупам буквално от въздуха и без сънотворни не спя дълбоко и зареждащо. Спасявам се чрез здравословно хранене, много спорт, йога и чаша червено вино вечер. Виното ми го препоръча гинекологът като заместител на сънотворните, когато бях бременна и също не можех да спя.

# 532
  • Бургас
Килограмите, фигурата зависят и от възрастта/т.е промените в хормоните/, не само от храната. Има хора си ядат и пак са слаби. Има и хора цял живот слаби, но влязат ли в този период се окръглят. Майка ми е жив пример, цял живот слаба, не е спортувала, работила на бюро, хапвала е от всичко. Направи си хистеректомия в менопаузата и се окръгли и никога не си върна предишната форма. Сега яде много малко, има и движение, но не отслабва.

# 533
Според мене, когато цикълът окончателно спре, хормоните не се укротяват, а напротив - проблемите се задълбочават. Аз от почти год. съм без цикъл и чакам да ме отпочнат вълните. Безсъние имам понякога, но не съм забелязала да се е усилило от пери/менопаузата. Килограмите зависят от храната, не от годините.

Да, килограмите зависят от храната, но в този критичен за почти всяка жена период, метаболизма се забавя, а килограми се трупат там, където обичайно пълнеят мъжете, а именно - корем, гръб, ръце, именно заради този хормонален дисбаланс, който се получава в този период. Това съм чела и изпитвам на себе си, както и наблюдавам и при други жени.   Качвам килограми в тези области, а метаболизма ми е много забавен, отделно другите оплаквания, които имам.
А познавам и жени, които както са си с нормално тегло и дори кльощави преди този период, такива си остават и след това, не качват килограми изобщо. Но не всички са така, за жалост.

# 534
Май тези промени започват и се засилват неконтролируемо точно в менопаузата. Не знам дали изобщо нещо се укротява.

# 535
  • оттам, откъдето започва България
Потвърждавам, че явно си е индивидуално при всяка жена. Не мисля, че съм наддала толкова, но бодърстването през нощта и топлите вълни, които изживях и продължавам да изживявам вече 8-ма година, направо ме събарят. Но знам, че и това ще мине. Simple Smile

# 536
  • FRANCE
Не ме отчайвай. Една година без цикъл , но топлите вълни и безсънието не ме пускат от няколко години.

# 537
Чела съм за случаи 10+ години с вълни, след окончателно спиране на цикъла.
Аз ги преборих с Естровен, златния. Вече писах за него, той ме спаси.

# 538
Може ли някой да ми каже, когато окончателно цикълът спре, тези бушуващи хормони укротяват ли се най-после? Знам, че горещите вълни продължават при някои жени, но другите оплаквания като безсъние, трупане на килограми в областта на корема, гърба и ръцете и т.н. , продължават ли и след периода на нередовен цикъл, когато вече менопаузата окончателно настъпи?
Преди известно време зададох същият въпрос в темата, но конкретен отговор не получих.
Дано се включат и жени, които са над 54, 55 годишна възраст, когато се предполага вече, че "бурята ще е отминала".
Да, на 52 и съм. Цикълът ми спре месец след като навърших 50г. Все още имам /не често/ вълни, но пие ремифемин. Килограми качих доста, още преди да ми спре цикъла, н през последните месеци се нормализирах с кг. Ограничих се с тестени и сладко, храня се предимно  с яйца и салата.... свалих за 5месеца 10 кг. Но най-вече съм доволна, че изчезна подуването на корема, болезнените гърди и пр. Дами не се притеснявайте! Всичко ще отшуми. Относно секса-нямам проблем Simple Smile със съпруга ми все още го правим и нямам вагинална сухота / поне засега/

# 539
  • burgas
Аз от 4 г съм без цикъл-имам си  от всички "екстри" по малко-:grinning: ,без да ми пречат на нормалния ритъм на живот.Ама много започнах да забравям в последно време.На моменти не мога да сетя за някоя дума или име,че чак се плаша от себе си,да не е начална фаза на деменция:disappointed_relieved:

Общи условия

Активация на акаунт