Октомври е далече, а в коремчето расте мъничко човече Тема 4

• 36 150
  • 726
  •   1
Отговори
# 135
Момичета,благодаря Ви за коментарите. Свалихте ме на земята и прочитайки всичко, ми олекна определено♥️Името ни е много красиво,поне за мен- Дарин, има си и галено...Абе да са ни живи и здрави, наистина това е най-важното.

# 136
Аз нямам против донякъде да е кръстено на родителите, примерно първата буква или нещо такова, но не изцяло.Не, че не заслужават, опасенията са ми,че ощетявам моята майка просто...иначе сме говорили за брак, ще сключим, преди да се родят.

Вие ще сте с две бебенца, така че спокойно едното може да е с буквичка на едните родители, другото на другите.

И ние трудно избираме имена, все сме на различни мнения.
Ама сега май успяхме да изберем.

Пазарувах си днес доста неща от Хиполенда, поне 60-70лв спестих с тези 25 проц. отстъпка.

# 137
И при нас беше трудно.. аз имах 10-тина имена за момичета (и доста повече за момчета, докато още не знаехме пола) и ММ само ги отхвърляше едно по едно, само едно сподели, че винаги му е харесвало, но аз не го одобрих, кратко е, а аз искам дълго име от 3+ срички. Та сведохме избора до 2 имена, където едното беше мой фаворит, но той не го харесва и другото, където не съм мислила преди, че ми е любимо, просто ми е харесвало как звучи и какво означава заедно с още 5 имена, но се оказа, че ММ одобрява именно него най-много, та засега си имаме набелязано. Интересното е, че вече не е често срещано, но и двамата имаме в родата жени с такова име, не майките ни, но от сравнително близък семеен кръг. Усещам, че почвам да се "навивам" и да свиквам някак си с мисълта за едно от тези две имена и предполагам, че ще е второто, защото все пак ми се иска и той да го е искал, макар другото да ми е много по-голям фаворит...Притесняваше ме мисълта, че звучи леко руско и предвид войните и тези руски и украински страсти, фили и фоби, не ми се искаше по никакъв начин дори да навява съмнения за руски или украински произход, не знам в каква посока ще иде света, желая детето ми да е далеч от тези конфликти и потенциална дискриминация ил ифаворитизъм заради произхода ѝ... но тайничко споделих на сестра ми и тя ме успокои, че на нея не ѝ звучи руско и много по-българско отколкото руско (а името даже е с гръцки произход!).

Последна редакция: пт, 10 май 2024, 13:07 от shishar4e

# 138
Всичките родители са ни с първа буква Д😄
От Хиполенд, ние решихме да вземем количката с двата коша за кола,отстъпката е над 300 лв. и отвсякъде си струва...Само не успявам да се свържа по тел. с магазина в моя град за да питам дали имат наличност.

# 139
Дарин е хубаво име, харесва ми. Simple Smile

На първото ни дете името едвам го решихме, много ни беше трудно. Сега очаквах пак 5 месеца списъци, но за радост бързо успяхме.
Аз имам някои (доста) критерии - да не е супер популярно, да не е супер модерно и чуждестранно, да не е остаряло и да подлежи на подигравки, да не е дословно на някой (да не приема буквално съдбата му), да не е на починал, да не е двойно, да не е дълго, да не е с 2-3 букви, да не се сърдят бабите и да има ощетени, да има хубаво значение, да не го свързвам с негативни хора и задължително да има хубав и известен имен ден. 😁😁

Можеш онлайн да я поръчаш, пак имат отстъпката от 25проц. и сигурно ще е безплатна доставката над някаква сума.

Някой има ли на моменти леки болки все едно в яйчниците? Дали е от разтягане на матката?

А тези от вас, които са в чужбина, татковците чужденци ли са? Сигурно ще искат интернационални имена.

# 140
Здравейте,
Напоследък ми се случва нещо странно. Започва да не ми стига въздух и да ме стяга коремът и чувството е абсолютно същото, както когато се легне по гръб и се притискат съдовете. Обаче аз съм седнала или легнала на една страна. На някого случвало ли му се е?

# 141
Да, на мен отдавна ми се случва. Ходих и на кардиолог, защото и пулсът ми се вдига в такива моменти, като паник атака става. Задух и не мога да си поема въздух докрай.
Каза, че е от брем. и хормоните, изписа ми магнезий и имам малко подобрение.
Аз мисля, че бебчето макар и малко притиска органите, отделно стомахът ми е надут все и смятам, че се притиска диафрагмата.

# 142
Аз тази сутрин към 5-6 имах болка долу в дясно. Много кратка беше,бих казала моментна, но може и да съм си въобразила заради това, което сънувах. Какъв магнезий пиете? Аз мисля да започна.

# 143
Аз пия Магнерот и засега ми действа добре.

И при мен долу в дясно беше и на моменти пак като повървя повече май, но сутринта лежах и пак. Много се шашкам като имам болки.

# 144
И аз имам понякога вечер подготвителни контракции. Скоро не съм имала болки от разтягане на матката, но си е нормално. Пия Магнерич, магнерот май беше с рецепта.

За имената голям зор имаме и ние, много малко ми харесват за момче. Аз имам много изисквания и не искам на никой да го кръщавам, даже избягваме имена с буквите на родителите ни. Имаме 1-2 подбрани имена засега, но тепърва пак ще разглеждаме. Искам първо да сме сигурни на 100 процента в пола.

Има ли някоя от вас вече с час за втора фетална? Аз другата седмица ще ходя точно в 17+0 на АГ и сигурно ще запазим за фетална. Предполагам ще е в 21 г.с като гледам графика ни с пътуванията. Доста отпуснах и не ми е притеснено преди прегледите, но след втората фетална вече съвсем ще се отдам на планове и мечти, нямам търпение. Grinning

Нищо не съм гледала и купувала за момента, юли-август ще си отделя за това.

# 145
Уолмарк и МВ за магнезият.

Някой ползвал ли е стъклено шише с антиколик биберон? Дали действа като пласмасовите антиколик шишета с някакви приспособления в самото шише?

Иначе за бъдещото човече вече купих витамини на капки Simple Smile

Препоръчайте ми библеотека в София с литература за бременост и майчинство, която мога да си взема за вкъщи.

Последна редакция: пт, 10 май 2024, 13:55 от Фрида

# 146

А тези от вас, които са в чужбина, татковците чужденци ли са? Сигурно ще искат интернационални имена.

Моят е българин, заедно заминахме Simple Smile но и на нас част от критериите ни е да може да се произнася (сравнително) правилно и в международна среда. Същевременно аз искам да е българско и ми е много важно значението, което името има - вярвам, че нарича детето. Както и да не е твърде кратко или твърде дълго, той не иска да е двойно, и така постепенно стесняваме критериите. Засега имаме разминаване в дължината - аз харесвам по- към средно дълги имена, а той - кратки. За пример, Екатерина и Елисавета доста ми допадат, но и двете бяха отстреляни от откос 😁

За болките, аз имам повечко ниско долу в последните дни. Но в случая сама си го направих - в отпуска съм и гледам да свърша максимално много неща, но се надцених с едни 12 часа нон стоп в движение и сега си нося последствията.

# 147
Имам час за втора фетална за средата на юни.

Mommy, целия корем ли ти се втвърдява при подготвителните? А болки?
Магнерича също е хубав. И аз мислех, че е с рецепта Магнерота, но никъде не ми искат.

Фрида, шишетата нямат приспособления, а бибероните май, един вид да не влиза въздух, да пуска по малко.

Moonlit, аз докато бях с хрема и лежах, болки нямах. От вчера хукнах по магазини и чистих и аз, може и затова.
Екатерина и на мен ми харесва, също Анастасия, но ММ веднага ги отхвърли. Ама и се оказа, че чакаме момче. Той доста искаше момиченце, ама явно, че ще съм мъжка майка.
Даже си бях харесала рокличка бебешка за изписването, защото сънувах, че ще е момиче.
Но си имах предчувствие за момче.

# 148
Sweety, втвърдява се там до където стига в момента матката - до малко под пъпа. Безболезнено е и достатъчно нарядко се случва, затова засега си пия по 1 хапче на ден магнезий.

# 149
Ние вече си имаме два избора на име като наближи ще го решим кое точно ще е, но ни улесни че и двете баби са с “М” и за момиче има имена които много ни допадат и бързо го решихме. Ако беше момче много трудно щяхме да изберем дали да е на някой от двамата дядовци.
И аз се възползвах днес от отстъпката на Хиполенд поръчах някой неща които за момента ми е лесно да избера няколко чаршафчета, един спален комплект, протектор за матрак и някой други дребни неща и е супер че спестих 30-40лв.

Общи условия

Активация на акаунт