Октомври е далече, а в коремчето расте мъничко човече Тема 4

• 36 099
  • 726
  •   1
Отговори
# 120
Стягане на целия корем може и да е контракция, да. Вече може да имаме подготвителни. Пия 3*1, но започни с 2*1.
Но може и да е подут и твърд от газове също.

# 121
Купих си някакъв магнезий с 50 мг и 2,8 В6 на таблетка. И отделно във МВ ми има 150 мг магнезий. Не мисля, че ще има проблем. Днес ще си купя и но-шпа.

# 122
И при мен започна да се втвърдява коремът, най-вече нощем. Това са Бракстън Х контракциите.

# 123
Ох,момичета,ние вчера с моя приятел пак дискутирахме имената, че аз от седмица някъде се замислям за едното,харесва ми много, но по съвпадение е точно на неговата майка. Моята няма претенции за име, дори изобщо, но пък аз имам усещането,че я ощетявам. И много жестоко се скарахме с него, понеже преди много време си бяхме дали дума за точно определени две имена, ама нещо като ме гризе и не мога да си го преглътна. След това вечерта сънувах, че прокървявам...Сигурно не съм права, защото сме си дали дума-обаче просто не се сдържах да не му споделя.

# 124
Според мен си била напълно права да споделиш , че това те притеснява. Хората имат правото да променят своето мнение с времето и при дадени обстоятелства. От казаното оставам с впечатлението, че отношенията ви с майка му не са такива, които да предполагат с радост да кръстиш детето на нея ... Ако греша, се извинявам. Аз също съм много ЗА спазването на традицията с кръщаването на първото дете на родителите на бащата, но не мисля, че трябва да се следва сляпо. Ако не заслужават, не бих я спазила.
И нещо друго, за което се извинявам предварително, но и аз не мога да го преглътна - този човек "дал ли е дума" за брак, предложение, нещо? какво значи "приятеля ми" ...? И ще се кара с теб за името на детето ..

# 125
Кога може да започнат контракции аз изобщо не съм запозната

# 126
Подготвителни започват в средата на 4 месец някъде - 16, 17 г.с.

# 127
https://mamaznae.com/kontraktsii-brakston-hiks/ Аз прочетох тази статия и тук пише, че може и в първи триместър да се почустват.

Аз съм бременна от донор, дано в моя случей никой няма претенции за някакви традиции, относно име. Simple Smile

# 128
Ние за да няма сърдити вече даже им казахме, че няма да кръстим детето на никой 😄 сега дали са се обидили не знам..но и да са все ще им мине

# 129
Ние също няма да кръщаваме на никого,и честно казано ми е все тая дали някой ще се сърди.Това си е тяхно решение.Обсъждахме имена преди да разберем за амниоцентезата и снощи ММ чак ми се скара като питах за име така че на този етап ще спра да обсъждаме темата с него

# 130
Аз нямам против донякъде да е кръстено на родителите, примерно първата буква или нещо такова, но не изцяло.Не, че не заслужават, опасенията са ми,че ощетявам моята майка просто...иначе сме говорили за брак, ще сключим, преди да се родят.

# 131
Много ми харесва името Александър. Майка ми тука веднага каза - На баща си ще го кръстиш. (Разделени са и това яко влияе). Та се отказах от такива роднински имена. Ама за име име време.
Днес от Хиполенд си поръчах няколко неща - не много ангажиращи, но все пак ще се ползват - муселинови пелени, одеало (влюбих се в него), протектори за матрак.

# 132
blondyberry от последните ти няколко публикации правилно ли разбирам, че преди време сте си обсъждали имена и взаимно сте харесали определени, но тогава не си се замисляла, че едното съвпада с това на майка му? Ако е така, не е ли по-важно това, че ти е харесвало това име още преди да го осъзнаеш, че съвпада? И не е ли до някъде с един коршум, два заека - хем на теб ти харесва, хем и ТМ ще чувства, че си го уважила? В добри отношения ли сте с неговата майка? Ако не сте.. тогава доста те разбирам, аз също не желая децата ми да имат каквото и да е общо с нейното име и за мое щастие и ММ не желае да ги кръщаваме на тях ахаха Твоята майка би ли се разсърдила, или само ти имаш гузна съвест, че я "ощетяваш"? Моята е много разбрана и добра, никога не би ми се разсърдила, тя ще обича внучето си без значение как се казва, дори да бях в такава ситуация, да я кръстя на другата баба.

Най-важното е името да е хубаво, да има хубаво значение и да е адекватно спрямо мястото и времето. Имате още време, може да си направите списък, да проучите и какви връзки има между двете потенциални имена (напр. ако са с гръцки произход и има богове с такива имена, каква е връзката между тях - ако са враждуващи и са воювали помежду си, мен това би ме възпряло да избирам тези две имена за близнаци). Или пък други аналогии между имената на децата и вашите, мои приятели даже бяха на нумеролог да изчисли вибрацията на няколко имена, които бяха набелязали, кое ще е най-успешното.

# 133
С годините съм виждала доста случаи, в които стават големи семейни въпроси, защото детето е или не е кръстено на някого. Допълнително поне в моето семейство винаги се е предполагало, че има по-специални отношения между детето и бабата / дядото, на които е кръстено ("на баба името"...), което излишно пределя децата. Затова и заради други фактори много отдавна сме решили децата да не са кръстени на никого от семействата.

Обаче хич не си е лесно да се измисли име! Simple Smile досега имаме много отхвърлени варианти и нито един фаворит. Мисля, че не сме почнали да я мислим сериозно тази работа покрай всичко останало, което има да се измисля, но поръчах един именник, защото вече си изчерпах идеите 😁

За майчинството, силно се надявам и кроя планове как да го добутам до годинка. При мен майчинството е 20 седмици, от които препоръката е 6 седмици да се вземат преди раждането. Мисля да комбинирам с отпуска, една специална родителска отпуска и така да закрепя поне 11-12 месеца. Много се надявам да стане.

Аничка, радвам се, че кардиологът е казал, че всичко е наред! 🤗

# 134
От първият момент, в който разбрах, че съм бременна, знам, че ще го кръстя на родителите ми, дойде си от самосебе си. На 2ия ден само реших, че живите са с предимство пред мъртвите и отпадна името на татко, но бебето пак ще има 2 имена. На майка името, на галено, е и за момиче, и за момче 🥳🥳🥳🥳, а таткото на бебето после каза, че ще добави и тяхно фамилно име като второ име на бебето.

Забавното е, че майка не знае 🤭 Тя ме подпитва няколко пъти и аз не казвам, хем се чудя дали да и кажа от сега, хем искам да е изненада.

Аз в последните години започнах да разбирам и оценявам колко много предците ни са допринесли за нашия живот  и съм изумена как от самосебе си дойде име на  четири поколения жени в нашето семейство.

Общи условия

Активация на акаунт