Октомври е далече, а в коремчето расте мъничко човече Тема 4

• 35 978
  • 726
  •   1
Отговори
# 105
Янинка, амниоцентезата не е чак толкова рискова, всичко ще е наред. Щом на УЗ всичко изглежда нормално, има големи шансове бебчето да е здраво. Heart

Аз да се “оплача”, че на работа ми прехвърлят нови проекти и се очертава да ми е натоварено следващите месеци. ММ като разбра ми каза “време да излезеш в болничен”. Странно ли е, при положение, че знаят, че ще излизам от септември в болничен? Аз не очаквам нищо да не правя, просто се чудя как го мислят все едно дългосрочно ще работя по тях. Grinning

# 106
Янинка, стиснати палци и от мен имаш да е здрава прекрасната принцеса 😍
Направи каквото ти подсказва сърцето с тестовете - дали пренатален, или амниоцентеза. Аз също бих взела предвид опцията за повторен преглед при специалист по ФМ, за да огледа добре плода. Препоръчани са ми Оскарс Клиник (Стратиева) и Марковс (проф. Марков, но и другите специалисти мисля, че са добри).

Mommy, това е леко абсурдно…според мен, говори с работодателя си.А ко ти идва в повече и нямате финансова причина да не излезеш болничен, излез смело като се усетиш претоварена. Все пак, имаш по-важен “проект” в момента, а и предстоят хубави сезони, ще си уплътниш времето, сигурна съм 😁

# 107
Благодаря за подкрепата на всички желая на всички ви леко бременеене и здрави дечица

# 108
Янинка, много се надявам всичко да е наред. Стискаме ти палци.
БХС не е точно, просто е някаква статистика. По-важно е, че на фм не са видяли проблеми.

Относно болничните, аз ги ползвам, защото не се чувствам добре. Много съм ЗА бременната да си почива и да ги ползва и ако работата й е много напрегната, стресова, с много пътувания, нощни смени и т.н. Повечето пъти дори не се отразява кой знае колко на заплащането, но пак зависи на колко ви осигуряват. Когато жената е вкъщи пести и от гориво, автобуси, храна на работа и т.н.

Днес пак много задух имам, явно от хремата. И леки болки около пъпа в дясно, пих сега но шпа.

# 109
Ако има мами от Пловдив, на 18 и 19 ще има интересен форум с лекции на всякакви теми и подаръци, безплатно е, само трябва да се запишете
https://www.facebook.com/share/p/RzxVTQPfDCKK3XWR/

# 110
Днес бях на кардиолог и всичко е наред. Даже откри някакво изменение в едната стена на сърцето, но каза че е несъществено. Кръвното каза, че трябва да се следи всяка седмица и особено в 8 и 9 месец.
На мен ми харесва работа ми, не ме натоварва към момента, всичсо ми е познато и ми е спокойно, поради това още не съм излязла в болничен. Осигуряват ме на сумата, която получавам и като съм в болничен промяната в заплащането не е толкова проблемна. Бях есента месец и половина у дома. 80% е сумата, която се получава.

# 111
Янинка, има много жени, който са правили амниоцинтеза и дечицата са им живи и здрави. Кръщелницата ми е пример за това. Стискам палци всичко да е наред при вас.
Mommy, аз съм в другата крайност искам да ми.дават задачи и се дразня, когато съм започнала нещо и шефката сега "уж" го довършва, че аз да не съм се занимавала. Не съм излизала в болничен за момента. Надявам се и да нямам причина да го правя.
Аничка, радвам се, че всичко е наред при теб.

# 112
На мен в момента не ми идва в повече, може би ще е по-натоварено докато свикна. Просто вече съм в лятно настроение и напълно в очакване на майчинството, затова така го усетих по-рано. После ще съм обратното и ще чакам да се върна на работа след 1-2 години вкъщи Joy

# 113
А мислили ли сте колко време ще си останете с мъничето? Аз смятам двете години да си карам майчинство. Втората ще е малко по-кофти, заради падането на парите, но времето с малкото човече ми е по-ценно.

# 114
Аз по принцип планувам да имаме още едно дете след това с до 2 години разлика, ако всичко мине наред. Така че сигурно 3 години ще си поседя вкъщи, но искам да са с малка разлика и да не спирам и почвам постоянно работа.

# 115
Янинка, стискам палци и вярвам, че всичко ще е наред. Наистина е много добър знак, че на ФМ не се е видяло нищо притеснително, все пак БХС е само статистика и ако си над 35 г., това допълнително влияе на резултата.

Аз ще съм 6 месеца майчинство. Такива са условията в Швейцария, нямам много избор. Хубаво е, че в България се дава много по-голям избор на мамите, аз лично бих избрала 1 година.

# 116
Добре че в България все още не върлува такъв див капитализъм и можем да се порадваме на децата повече време.

# 117
Добро утро, днес се събудих с твърд корем и много топъл ми се струва. Дали е от многото движения на малкото?

# 118
Добро утро. Пий магнезий и но шпа и почивай.

И аз от снощи имам болки, първо до пъпа, сега ниско долу, ту минават, ту пак. Защо така се чудя. Sad

# 119
Ох, ужас. По колко магнезий пиеш? Аз съм 16 гс. Това да не контракция?

Общи условия

Активация на акаунт