Октомври е далече, а в коремчето расте мъничко човече Тема 4

• 35 970
  • 726
  •   1
Отговори
# 90
Янинка ако сумата не е проблем, по-добре един пренатален тест да направите. Доста различни видове има и при някои резултатите излизат за няколко дни.

Последна редакция: чт, 09 май 2024, 13:10 от anichka.bs

# 91
Седя си на дивана и по едно време усещам пулсиране под ребрата (5-6пъти и спря), дали не е бебето 🤭

# 92
Седя си на дивана и по едно време усещам пулсиране под ребрата (5-6пъти и спря), дали не е бебето 🤭

Под ребрата няма как да е бебето в момента. Матката все още се намира под пъпа.

# 93
В 15 седмица съм и от два дена по обяд имам главоболие 😕 вие имате ли и какво пиете

# 94
Главоболие нямам, освен, ако не се наспя или съм вдигнала кръвно. Сега сестрата на лекарката по фетална морфология яко ме изнерви по телефона. Смяташе ми грешно седмиците. Изкарва ме сега в 15-та, вместо в средата на 17-та... Че спорих с нея. Исках час за началото на юни. Били свършили. Тя самата ми каза сега да звъня като се обаждах преди 2-3 седмици. В крайна сметка ще ходя на 12.06. А тогава имам изпит по математика в 10 клас и ще е едно забавно... По обед ще трябва да излизам от работа и после отново да се връщам. Дано изпитът протече нормално.

# 95
Момичета, днес мина междинната ми ФМ, 17+0 по ехограф (уж 16+4 по овулация), бебката го раздава инатлива и срамежлива, едва я наместихме, че да я огледат хубаво, но всичко беше наред!

В Надежда питахте дали ФМ е с 4Д, на обикновен ехограф бях -  Voluson E8 Expert. И шийката ми измериха отново, както ми и потвърдиха от второто мнение, наред си е, 36мм.

Чакам да минат дните след антибиотика за контролни прегледи следващата седмица за вагинозата, дали се е изчистила.

Засега прегледите ми са все през 2 седмици, което определено ме успокоява от време на време, тъй като още не я усещам.

# 96
Янинка, а защо не пренатален тест? Амниоцентезата все пак е инвазивна процедура и крие някакъв риск (1 на 100 мисля, че беше). Имаше ли други съображения лекарят ти да те прати директно на амниоцентеза?
Нямаше нищо друго притеснително и външни белези каза че няма доктора огледа обстойно Ами не знам направо това и препоръча

# 97
Значи на твое място определено не бих правила директно амниоцентеза. Дори най-базовият пренатален ще даде категоричен отговор по въпроса за Даун, ако разбира се цената не е пречка.

Янинка, а защо не пренатален тест? Амниоцентезата все пак е инвазивна процедура и крие някакъв риск (1 на 100 мисля, че беше). Имаше ли други съображения лекарят ти да те прати директно на амниоцентеза?
Нямаше нищо друго притеснително и външни белези каза че няма доктора огледа обстойно Ами не знам направо това и препоръча

# 98
Да, направете пренатален. Ако и той не е ок тогава се прави амниоцентезата, тя крие рискове.

# 99
Янинка Аз също бих си пуснала пренатален, най-малкия пакет, цената даже ще ти излезне по-изгодно, в случай, че е отрицателен тестът за Даун и ти спаси бременността, ако амниоцентезата вземе, че ти усложни нещо и недай си Боже се прекъсне бременността, наново забременяване, тестове, стрес, цени, то пак ще си "платиш"....

# 100
Имам и съображения за цената,защото сега само мъжът ми работи имаме и друго дете и не можем на този етап да си позволим пренатален тест.Надявам се всичко да е наред с процедурата

# 101
Янинка, всичко ще е наред 🤗 Моя приятелка е минавала по този път + имало е и други съображения, дъщеря и е жива и здрава.

# 102
Янинка, разбирам те. Ако помага, да вметна, че Синево имат намаления за бременни, днес гледах.

Иначе звучи много обнадеждаващо, че лекарят не в видял притеснителни признаци по морфологията Simple Smile

# 103
Янинка, всичко ще е наред 🤗 Моя приятелка е минавала по този път + имало е и други съображения, дъщеря и е жива и здрава.
Благодаря много надявам се и ние да имаме този късмет с нашата дъщеричка да ни се роди здрава принцесата

# 104
Янинка, имай вяра и кураж 🤗 пък и в тези тестове на процентно съотношение често има грешки.

Ако ще помогне да се почувстваш по-добре, имай предвид, че подхода към следенето на  бременността и като цяло е много субективно понятие и зависи от здравната система в съответната държава. В Англия например, изрично те казват, че можеш да откажеш всякакви кръвни тестове, като генетичните например, остави отделно, че екстра тестове като пренаталните не знам дали има (не казвам хубаво ли е или не,  просто различен модел на поведение на здравната система). Съображението е, че ако има нещо, майката може да е поставена под труден избор накъде да продължи и много жени избират да не правят тестовете.

Общи условия

Активация на акаунт