Октомври е далече, а в коремчето расте мъничко човече Тема 4

• 36 415
  • 726
  •   1
Отговори
# 195
  • Sofia
Момичета, Вие до кой месец обмисляте да работите?

# 196
Аз мисля докато вляза в 9ти месец да си работя.

Каляването на децата от новородени е много важно и според мен. Моето момче на 4тия ден го изведох с количката за малко, като всеки следващ ден увеличавах престоя навън и цяла зима не сме пропускали разходките, независимо от температурите. При нас не падат много под 0, може би до -5 да стигат в най-студените дни. Приятелки, които си седяха вкъщи с бебетата, разходки само при хубаво време и навличане на 3 слоя дрехи, си изнежиха много дечицата и сега не спират да боледуват цяла зима. Свежият въздух е много важен фактор за изграждане имунитета на бебчето.

# 197
Ако се чувствам добре до края на юни. Иначе до края на май. Така съм казала и на началството. Проблем е, че става стресово на работа и ще видя как ще ми понесе в началото на юни. После ще се посветя на чистия въздух, морето и децата.

# 198
Аз ще работя до края на юни. Евентуално началото на юли.
За раниците - аз ще я ползвам основно за разходка на кучетата. Тъй като няма кой да ми ги разхожда и съответно кой да ми гледа детето. А с куче на детска площадка няма да бъде добре приета. Най-вече с коне корсото. Макар че забелязвам из софийските паркове, че не е проблем бира и цигара около децата, но на кучетата не се гледа с добро око.
Sweety и аз нямам такива симптоми. Изморявам се примерно като катеря баир или се качвам до втория етаж, но така като теб не. Дано бързо минава този симптом.
Аз планувам даже детето ми да спи на двора. Да разходките стана ясно, че ще бъдат много от рано при нас.
Днес се зачудих за нещо - сравнително често пускам епилатор по краката. Днес се сетих, че скоро няма да мога така да се извивам. Хич не ми се иска да минавам на самобръсначка. Някоя от вас да ходи на кола маска? Дали е опасно по време на бременност?

# 199
Аз ходя на поддържащи процедури 1-2 пъти годишно. Сега пролетта ще пропусна и ще отида след раждането. От години реших проблема с лазерната епилация. Пораснали косъмчета тук-там минавам с тример веднъж на месец. Като не ги стигам ще ползвам услугите на мъжа ми.
Нямам проблем със задъхване, но ми е доста уморено последно време. Днес цял ден се търкалям в леглото. Само за хапване ставам.

# 200
До края на май, но при мен работата го налага, доста стресово е, а и в момента бременна няма как да правя почти нищо и общо взето няма смисъл да седя, вредно е по време на бременност и мога да стоя само в офиса, а няма толкова работа 😬😬 за 1 път в живота толкова време няма да работя, направо не знам какво ще правя 😄
Момичета, Вие до кой месец обмисляте да работите?

# 201
Ох, вие имате ли болки ниско долу около пикочния мехур? Мисля, че от поне 10 мин. е имам, а не искам да мисля лошото. И друг път ме боляло в тази област, но бързо е минавало.

# 202
Ох, вие имате ли болки ниско долу около пикочния мехур? Мисля, че от поне 10 мин. е имам, а не искам да мисля лошото. И друг път ме боляло в тази област, но бързо е минавало.

Имах ония ден, пих но шпа 2 пъти. На др ден ми мина. Спокойно, полежи си.

Аз вече съм в болнични и не работя.

# 203
Имам частични болки, които са нормални от увеличаване на матката и изместването й. Следя при болки дали няма контракция. Опипвам добре корема и си отдъхвам спокойно. Другата седмица ми предстои пътуване и смятам да си купя магнерот, ако се наложи да съм подготвена. От двама АГ имам изписана рецепта при необходимост, но още не съм си купила. С първа рискова бременност и тази ми я водят такава и съм предпазлива.

Последна редакция: нд, 12 май 2024, 21:40 от anichka.bs

# 204
Благодаря за отговорите. А при ходене усещане ли напрежение върху пик. Си мехур, дори и скоро да сте минали през тоалетната. Хич ме няма за разходки. Smile

# 205
Sweaty, само като чуя думата задух и лошо ми става, голям страх, много е неприятно просто. Обаче газовете, тип оригване, не са спирали при мен, това е най-постоянният симптом досега.

Не знам дали ви се вярва, но усещам как коремът ми расте, много странно, голямо разтегляне и напрежение и то не там, където е бебето, а  по линия на талията, която напълно изчезна вече. А, се движа като пингвинче/пате от не знам колко време вече и ми се струва много рано, но ей на, и също вървя супер бавно.

Като ви чета за тез раници се замислих онзи ден, обаче моят бюст е доста тежък и така се изгърбвам, камо ако сложа и бебе отпред, но явно за полет е удобен инструмент.

Днес спрях за случаен тест кръвна захар и кръвно в парка. Кръвна захар 6.4, казаха добре е, а хората около мен с 4.4 🤔. 30 мин преди това бях изпила чаша кока-коля, а няколко часа по-рано огромен сладолед 🤭 Кръвното беше толкова странно, нещо като 99/77, та не му и обърнах внимание.

Последна редакция: нд, 12 май 2024, 22:09 от MayaJane

# 206
Благодаря за отговорите. А при ходене усещане ли напрежение върху пик. Си мехур, дори и скоро да сте минали през тоалетната. Хич ме няма за разходки. Smile

Да усещах. Имах и напрежение при уриниране и мн често беше. Пуснах обикн. и стерилна урина за вс случай. Вс ми беше ок и мина с времето.
Пусни и ти ако не минава скоро.

Maya, какво е това нещо талия? Липсва и при мен. 😁😁

# 207
Аз още имам талия, но изчезва постепенно. Колкото повече изчезва талията, толкова повече коремът се прибира и разстила странично. Така бях и с първата бременност.

# 208
Фрида, и при мен е така - в някои дни (и нощи) се налага да минавам през тоалетната през половин час. Обяснявам си го с позицията на бебето, макар първоначално да ми се струваше прекалено рано да има влияние, но е доста консистентно и просто няма от какво друго да е.

За ранничките, благодаря за линковете - ние тепърва ще гледаме. Направо се чувствам, че изоставаме с избирането на бебешки неща покрай всичко друго, което движим. Другия месец е нашето малко подписване и последните седмица-две сме фокусирани върху организацията му. След това предполагам ще имаме повече време и внимание, които да фокусираме върху бебешките неща.

За работенето, аз първоначално мислех да работя до възможно най-късно. Напоследък обаче се усещам разколебана, особено покрай неща, които се случват на работа и увеличаващите ми се проекти и стрес. Та може да си преосмисля идеите Simple Smile ММ ме убеждава да изляза в болничен по-рано, защото и силите ми намаляват, та сериозно започнах да го обмислям.

# 209
Moonlit, пожелавам дълги години семейно щастие. Flowers Four Leaf Clover

Да, на прегледите съм хващала малкия фетус да ми лежи върху пикочния мехур. Пускала съм стерилна урина и все нищо не се намира. Вчера ми мина от самосебе си, но беше тежест в пикочния мехур някъде за час и половина-два. Понякога усещам леко боцкане в ниската част на корема. Дали това е фетусчето?

Общи условия

Активация на акаунт