Октомври е далече, а в коремчето расте мъничко човече Тема 4

• 36 446
  • 726
  •   1
Отговори
# 210
Момичета, притесних се много тази сутрин!

В събота бях на детски рожден ден и в групата от детската градина на рожденника има съмнение за варицела, чакат му резултатите в момента, майката ми писа да ме пита дали съм я карала, защото рожденникът е бил контактен с въпросното дете в петък.

Моля ви за всякаква информация по темата, до преди една седмица не бях чувала за опасностите и изведнъж ме наплашиха, че е много сериозно да съм била контактна с болен или контактен до болен и бебетата на бременни се раждат увредени… Помощ!

# 211
Карала ли си варицела? Ако да, проблеми нямаш.

# 212
Здравейте, момичета! Да се включа и аз по обсъжданите теми 😊
На работа смятам да съм плътно до края на юни, началото на юли ще пусна две седмици отпуска и останалото от юли смятам да си го доработя. Разбира се този план е при положение, че се чувствам добре, ако ми натежи по един или друг начин е възможно и втората половина на юли да отпадне.
Относно задъхването - аз и преди съм се оплаквала, че стълбите ме тормозят. Напоследък, обаче, от време на време ми се случва като тръгна нанякъде много бързо да се изморявам и да искам да поседна. Това е необичайно за мен, защото като цяло аз се движа много и съм свикнала да вървя. Сега в събота така се случи още в началото на разходката се почувствах сякаш нещо ме притиска, сякаш не ми стига въздух, уморявах се след всяка крачка, на няколко пъти сядах, почивах си и после изведнъж се оправих и се изстрелях както обикновено. Не знам на какво се дължи, надявам се да не ми се случва често.
За колата маска - аз си ходя редовно, и с първата бременност не съм спирала и не съм имала проблем, почти да края си ходех. Сега предполагам пак ще е така.
За корема - какво да Ви кажа, вече няма как да ме обърка някой, личи си много ясно коремчето. С първата бременност определено много по-късно имаше тези размери, но явно сега от по-рано ще си ходя оформена 😁 Сега съм 19 г.с. и вече имам почти 5 кг. отгоре, което също доста ме плаши, струва ми се доста за периода. Не бих казала, че се храня много по-различно от преди, може би разликата е само в закуската - сега е малко по-обилна, преди закусвах предимно плодове, сега ми се хапва нещо по-стабилно.
Аз за бебето все още нещо не съм пазарувала, смятам като изляза в болничен лятото тогава да се организирам - ще извадя всичко, което пазя от дъщеря ми, ще прегледам внимателно какво ще ползвам, какво ще заменям и какво ще трябва да напазарувам.

# 213
Не знам дали съм я карала със сигурност. Повечето ми познати също не знаят каква точно шарка са карали, едно време май те виждат, че си с пъпки и тв пращат в карантина ама не се е знаело с точност какво караш (по друг начин не мога да си обясня защо толкова много познати имам на този принцип).

# 214
  • София
Здравейте, момичета 🙂 Отскоро надзъртам и във вашата тема, защото термина лека-полека започва да ми се измества за края на октомври, момчето поизбързва 😀

Към shisharche искам да се обърна - при мен също имаше контактни с варицела, същия стрес изживявах, но това, което може да направиш, е да си пуснеш тест за антитела в някоя лаборатория (аз пуснах в Цибалаб, излезна същия ден) - повечето имаме, така че спокойно. Успех 🍀

# 215
Това с вирусите, честно и мен много ме плаши… кога ще свърши този грипен сезон?! Никога не съм била така параноична на тази тема, не знам защо така го мисля сега.

Варицелата има голяма вероятност да си я карала, шишарче. Няма ли как да питаш родителите си? Аз със сигурност съм, а на детето сложих ваксини. За възрастни е доста по-опасно, но нямам повече информация. Според мен трябва да може да пуснеш тест за антитела.

Коклюш има в групата на детето ми, но мен най-много ме е страх от въпросния парвовирус, защото не знам дали съм го карала. Чудех се дали да изследвам антитела, но ако излезе, че нямам сигурно още повече ще се притеснявам.

При мен коремчето расте с дни и е по-голямо от първия път. Сега съм в 17 г.с и ми е трудно да си намирам дрехи за това време в момента. Обмислям да потърся някакви дрехи, колкото да закрепя положението докато стане топло.

Моят план е да работя до края на август, но винаги го има варианта ако ми дойде в повече по-рано да изляза в болничен.

# 216
За варицелата трябва да имате антитела. Аз съм я карала като дете, но вой близък я изкара тежко на 20 години. Както са казали - с кръвен тест бързо ще разберете. За това бебе и аз ще поставям ваксина. Близнаците доста тежко я изкараха варицела в ДГ на 4 години и ще си спестя този кошмар със следващото.

# 217

Коклюш има в групата на детето ми, но мен най-много ме е страх от въпросния парвовирус, защото не знам дали съм го карала. Чудех се дали да изследвам антитела, но ако излезе, че нямам сигурно още повече ще се притеснявам.

Аз също се притеснявам от този парвовирус/петата болест. До преди 1 месец изобщо не подозирах за съществуването на подобен вирус и потенциалните опасности. В градината на сина ми имаше случай и от тогава съм го спряла и си е вкъщи. И, разбира се, много се бях наплашила.  Силно се надявам да отшумява вече и да намаляват случаите. С предната ми бременност преди 7 години бях далеч по-спокойна и ми липсва много това усещане…

# 218
Шишарче, пусни си кръвен тест за антитела. Другото, ако си намериш медицинския картон от детските ти години. В моя си пише, че съм карала варицела.
Не се стряскай излишно. Кога ти беше втората фетална морфология? Тогава можеш да го обсъдиш с доктора и той ще погледне бебето.

# 219
Не знам дали съм я карала със сигурност. Повечето ми познати също не знаят каква точно шарка са карали, едно време май те виждат, че си с пъпки и тв пращат в карантина ама не се е знаело с точност какво караш (по друг начин не мога да си обясня защо толкова много познати имам на този принцип).

Скоро имах горе-долу същия проблем.
В градината на дъщеря ми, не в нейната група, но в съседна имаше варицела и аз изпаднах в ужас, защото доказано с тест- не съм карала.
Още съжалявам, че не си поставихме ваксини.
Ако това ще те успокои- обсъдих го с лекарката, проследяваща бременността ми.
Каза ми, че е доста опасно но в началото до към 12-13 седмица.
Аз рабира се ще си треперя до раждането, но тя ми сподели, че е имала бременна, която се разболява от варицела и няма никакви последствия за бебето.
Тук във форума също попаднах на подобни теми.
Аз съм много притеснена, защото заради доста алергии като дете, не са ми поставени никакви ваксини( имало някакъв риск).
Сега треперя и за коклюша, защото ако се разболея казват, че ще го карам по- тежко, защото нямам всксина.... А съм и бременна.

# 220
Мами, трябва да сте по-спокойни. Варицела, парвовирус, листерия, коклюш, токсоплазмоза и още стотици опасни заболявания,които може, а не със сигурност причиняват проблеми. Ако стане инцидент някакъв или нещо друго? Никой за нищо не е застрахован и единственото, което зависи от вас е да сте спокойни, заради бебчетата и да се пазите.

# 221
Много сте права! 🍀 Опитвам се и моята нагласа да е такава, не всеки път ми се получава, но поне се старая. От нищо не сме застраховани, притеснения ще има не само по време на бременност, а и след това, което е нормално. Просто трябва да сме по-събрани емоционално и да вярваме, че всичко ще бъде наред. Когато ме налитат тревожни мисли, постоянно си повтарям, че независимо какво се случва във външния свят, аз, моето бебе и голямото ми дете сме добре. ❤ (това е част от една медитация на Милена Голева за бременни).

Мами, трябва да сте по-спокойни. Варицела, парвовирус, листерия, коклюш, токсоплазмоза и още стотици опасни заболявания,които може, а не със сигурност причиняват проблеми. Ако стане инцидент някакъв или нещо друго? Никой за нищо не е застрахован и единственото, което зависи от вас е да сте спокойни, заради бебчетата и да се пазите.

# 222
За съжаление моята бременност спира тук.
Днес след преглед се установи изтичане на околоплодните води и сега съм приета за аборт.
Пожелавам на всички ви да дочакате и да гушкате малките ви бебенца!
Бъдете здрави!

# 223
За съжаление моята бременност спира тук.
Днес след преглед се установи изтичане на околоплодните води и сега съм приета за аборт.
Пожелавам на всички ви да дочакате и да гушкате малките ви бебенца!
Бъдете здрави!
dramatikova много съжалявам за ужасната новина. Sad Направо се стъписах като прочетох...Мислех,че ве4е преминаха опасните периоди и от тук насетне само хубави новини
Прегръщам те силно

# 224
dramatikova, много съжалявам… пожелавам бързо възстановяване и кураж. Имаше ли оплаквания и симптоми?

Общи условия

Активация на акаунт