Октомври е далече, а в коремчето расте мъничко човече Тема 4

• 36 541
  • 726
  •   1
Отговори
# 240
Драматикова, много съжалявам за развоя и за това, през което преминаваш. Кураж, надявам се да се възстановиш и емоционално, и физически съвсем скоро и следващата ти бременност да е с успешен финал!

# 241
Изключително много съжалявам 😕 кураж ❤️

# 242
..................... Между вагинален преглед и цитонамазка смея да твърдя, че има огромна разлика.

# 243
Драматикова, искрено ти съчувствам за загубата. Благодаря, че сподели, въпреки болката си.
Всяка история, дори и тежка, е опит за нас, останалите. Как и най-малкото нещо не бива да се пренебрегва .
В интерес на истината, не съм сигурна дали изтичането на водите може да се предотврати, веднъж започнало. Странно е съвпадението обаче, че е точно след прегледа.
След преглед съм имала болки е корема и втвърдяване два дни. Колкото и да е, явно влияе по някакъв начин, от самото натискане.
Относно вагиналния преглед, с ехограф се мери по-точно шийката. Нямам представа как точно е възможно и дали може да навреди на бременността
Цитонамазка умишлено си направих преди трансфера, та да имам актуална, ако опитът е успешен. Но и да нямах, бих отказала. Ровенето из цервикалния канал го намирам за извънредно ненужно по време на бременността , и да се видят изменения, не може да се лекува на момента, така че кому е нужно - лично мнение.

# 244
Аз също съм против вагиналните прегледи по време на брем. Исках да откажа цито, но док. ме убеди, че е важно, защото има и случаи на бременни с рак или предраково състояние и тогава вече се решава какво ще се прави. Каза, че ще бъде мн внимателен и така беше.
Вагиналния ехограф не е опасен въобще, така най-добре се вижда шийката.
Опасен би бил груб преглед например тези за разкритие, които не са нужни ест. да се правят толкова рано.
Всичко друго е Божа работа.

Иначе и аз съм антиваксърка, но най-вероятно ще сложа тази за коклюш.

Драматикова, имай сили, вярвам че след всичко лошо, скоро ще се случи и хубавото в живота ти и ще бъдеш отново бременна до успешен финал.

Момичета, ползвали ли сте колани за стягане на корема, по време на брем. или след раждане?

Последна редакция: пн, 13 май 2024, 21:47 от *Sweety*

# 245
Драматична,съжалявам за загубата.Бързо възстановяване физически и психически.
Аз ли не съм в час,но знам че вагинално се преглежда до 12-13 г.с?
След това вече коремно.Иначе и аз се притесних от цитонамазката,но нямаше как да я откажа.И прокървих еднократно,но петното кръв не беше малко.Точно при изваждането на спеклума и започна.Повече обаче нямах дори и зацапване.
Най-новото при мен е,че официално съм асматичка.Понеже два месеца се боря с кашлицата си,днес бях на друг пулмолог,който заключи,че е астма.Сигурно е щяла да изчезне след бременността.Даже ми даде и инхалатор,но ме е страх да го ползвам.Иначе си купих и сироп,специално за суха нощна кашлица.Ще видя дали ще помогне.Дробовете пак са чисти,без хрипове.
Толкова искам вече да спя.Нямам болки,не съм в напреднали месеци,а от тази кашлица не си знам съня от 6-ти март.

# 246
Може да бъде предотвратено, но диагностицирано рано. Не исках да го пиша, за да не натъжавам допълнително.

Скривам текта:
Скрит текст:
Приятелка, бяхме бременни преди години. Живее в Пловдив. При нея се засече спукване на мехура и започна изтичане на околоплодните води. Приеха я по спешност в болницата. Беше месеци в нея под наблюдение. Успяха до 32-ра седмица да задържат раждането на бебето. Сега е живо и здраво 12-годишно дете.

Аз до момента само 1 път съм преглеждана вагинално. Само при установяване на сърдечен ритъм. Но сега на прегледа ще настоявам да ми бъде измерена шийката, тъй като се опасявам. Имам страхове от предходната бременност и искам да ги разсея.

Последна редакция: пн, 13 май 2024, 21:56 от anichka.bs

# 247
Момичета, нека не спорим. Лоши неща се случват и без причина. Не може да сме сигурни дали е от прегледа или не. Това, че е лекар е дал мнение без преглед е друг въпрос.
Мен и на феталната ме прегледаха и с вагинален ехограф. По простата причина, че.бебето не беше обърнато добре. Цитонамазка няма да правя, тъй като имам скорошна, но тя е задължителна в изследванията по време на бременност. Микробиологията също.

# 248
От това, което знам, е въпрос на шанс да се хване изтичането на води. Няма да навлизам в подробности, само ще кажа, че моя приятелка имаше такъв случай, където забавиха процеса на изтичане с лежане - но го хванаха навреме само и единствено защото тя имаше предишна късна загуба и беше под изключително стриктно наблюдение. Не знаем детайлите в случая на Драматикова, а и не сме лекари, затова нека не спекулираме и натъжаваме допълнително дали е лекарска грешка и дали е било предотвратимо.

Само вмятам, че мен на всеки преглед при следящия, дори и на днешния, ме гледат и вагинално, за да замерват шийката.

# 249
Почти всяка от нас до момента е преживяла дали загуба, дали трудно забременяване или лекарска грешка и е трудно да не изказваме понякога крайни мнения. Форумът е колкото полезен, толкова и стресиращ за четене, но нека запазим позитивното отношение в групичката ни Heart

И аз примерно се стреснах като прочетох последните мнения, че не трябва да се взима цитона маска, че не трябва да се правят прегледи с вагинален ехограф. В повечето случаи няма трябва или не трябва, едно и също нещо може да създаде риск, но може и да предотврати фатален край, така че всяка от нас в крайна сметка слуша АГто  и интуицията си. На мен ми взеха цитона маска в 15та седмица и нямах никакво кървене, с вагинален ехограф са ме гледали до първата ФМ и със сигурност ще искам измерване на шийката на матката при следващ преглед.

Момичетата, които вече усещат бебето, има ли дни в които не го усещате? Аз съм 19+2 седмици и не всеки ден го усещам, знам че е нормално, но все пак се притеснявам.

# 250
Аз усещам малкото човече, но в различно време на деня. Вечер като усети ръката на мъжа ми става особено активно. И сега не спира да се върти. Аз вчера влязох в 18 г.с. Днес ми е 2-ри ден от седмицата.

# 251
Здравейте аз днес преминах амниоцинтезата успешно всичко е наред сега ще чакаме резултатите

# 252
Янинка, силно стиснати палци имаш от мен за добри резултати!!! 🍀

# 253
Аз съм в почти 16-та седмица и все още не ги усещам, но единия ми е с предна плацента, а другия със задна.

# 254
Блонди, от чисто любопитство, при теб казаха ли дали са еднояйчни или двуяйчни бебоците? Интересно ми е как се различава това и на какъв етап става ясно 🙂

Общи условия

Активация на акаунт