Октомври е далече, а в коремчето расте мъничко човече Тема 4

• 36 585
  • 726
  •   1
Отговори
# 270
Лунатичка, изобщо недей да мислиш така! В по-голямата си част прегледите са през 20-на дни. Аз също не го усещам, и май с тая предна плацента няма да е скоро. Но мисля само положително, говоря му, ходя на работа. Не мисля за най-лошото.
Ако си много притеснена винаги може да си вземеш един домашен доплер струват между 50-100 лева. Но все пак, ако не успееш да му намериш пулса ще си панираш допълнително.
И все пак положителните мисли са много важни.

# 271
Аз също не ги усещам моите бебоци, нищо,е единия е със задна плацента, днес влязох в 16-та.

# 272
Аз усещам и ритниците къде са. Главата е към пъпа ми и яко ме рита към яйчниците. Зависи как се завърти. Ръченица си играе 😁
Каката и баткото спортуваха доскоро латино танци, това ще е на народни танци 😁

# 273
Лунатичка, защо те карат да постъпваш в болницата, заради болничните ли?
Не могат ли просто да ги издават през ЛКК комисия.
Мисли положително, всичко ще е наред. Аз също се тревожа все.

Аничка, нали сега си била на преглед и началото на юни пак, значи по-често те вика от 1 път месечно.

На 2ра ФМ ще съм в 22г.с.
Аз лично ги смятам навършени като са, а не 21+1, че е 22. Ама всеки различно ги смята. Дори и докторите.

Аз също не ги усещам моите бебоци, нищо,е единия е със задна плацента, днес влязох в 16-та.

И аз още не усещам май.

# 274
И аз минах на преглед днес, всичко е наред. Прегледите са ми на 4-5 седмици засега на частно. Иначе бебето си е момченце, виждат се вече разни неща. Grinning

Запазих си час за втората ФМ на 12 юни, нямам търпение. Ще съм в 21 г.с. Все повече се вълнувам за прегледите, вместо да се притеснявам.

И аз не усещам регулярни движения, веднъж през няколко дни, а ми е второ, но с предна плацента.

На вас колко ви измериха шийката? Кога се касае за “скъсена шийка”? Моята ми се стори много малко 30мм ама казаха че е супер, нищо не коментираха.

# 275
Да,за болнични влизам.Лекарят ми така работи.Отивам,давам кръв и урина,преглед,секрет и си тръгвам.На четвъртия ден отивам да ме "изпишат"-взимам си лк от регистратура,качвам се на етажа за епикриза и болничен и готово.
Аз не мисля лошото и не се паникьосвам,но реално погледнато е така.За 10 дена през три дена прегледи,пък после тъмна Индия😁

# 276
Ljoli, добре дошла и приятен преглед утре.

Интересен преглед имах аз днес и забележете, първи в 16та седмица. Викат ме на вратата на кабинета и казват “може да се наложи да направим скан (видеозон/ехограф, както там се нарича). Пратиха ме да си изпразня пикочният мехур и си мисля “тез пък, какво измислиха сега, не е по план”, но много се зарадвах, че ще видя бебето. То обаче си почиваше и се беше обърнало с гръбче 🤭 А прегледа, вагинален, за да премерят шийката на матката. Бях чела вече, че някои от вас имат притеснения по въпроса, та я питах докторката дали искам да го правя този преглед. Тя каза, че няма опасност за бебето и аз се съгласих. Оказа се, че правим прегледа само защото имах малка операция на шийката на матката през Октомври (иначе не било част от рутинните прегледи) и тогава ми казаха, че може да скъси матката и ако забременея може да родя по-рано. Та контролната граница/дължина е 26мм казаха.

# 277
Аз да се "похваля", че явно съм се обзавела с херния. От известно време усещам подутина около лявата сгъвка и почти постоянна болка ниско в ляво. Първо си мислех, че е от разширяването на матката и всички тъкани, после подутината ми се стори като подут лимфен възел, обаче напоследък забелязах, че като се движа повече, става особено зле и спирам да мога да се движа особено. Лекарят ми погледна и заключи, че е херния, причинена от увеличаващото се налягане от нарастването на бебето, и искаше веднага да ме праща в болнични. Засега се договорихме да работя от къщи, но ще видим докога. Иначе мен ме притеснява, че може да попречи на плановете ми за естествено раждане, но ще се пазя и ще видим какво ще излезе. Не може да направим повече преди раждането.

Мен също ме гледа веднъж месечно следващият. На прегледа в понеделник измери бебето като 260гр. в 18+6, което ми се струва доста, но то това измерване е изчисление по формула, така че не го вземам като безкрайно прецизно.

Последна редакция: чт, 16 май 2024, 10:16 от Moonlit

# 278
Здравейте, включвам се късно в темата, макар че чета отдавна.

Терминът ми е на 9.10 след ин витро. Имам дъщеря на 6 години, а сега очаквам момче. Живеем в Холандия. Сигурно съм най-възрастната тук, скоро навърших 40.

Тази бременност засега ми е далеч по-лека от първата, ходя на работа, спортувам, пътувам, дъщеря ми изисква много грижи, защото е с увреждане.

Добре дошла, Ljoli! Не си най-възрастната тук 🙂 аз съм на 42, а има и още една мама на 43.

Моята втора ФМ е насрочена за 20-та седмица. Сега съм 17 седмица и 4 дена и аз също още не усещам движение с предна плацента съм. Може би един два пъти имаше нещо, но като цяло няма нещо, което се случва всеки ден или по-рядко дори. Не се притеснявам знам, че всичко е наред, поне до доказване на противното. Научила съм се да живея предимно с положителни мисли, защото тревогите отключват болки в тригеминалния ми нерв и стреса е нещо забранено за мен. Сигурно ще си помислите, че е невъзможно да контролираме стреса и, че стресовите ситуации са извън нашия контрол, но идея нямате колко голяма част от него сами си причиняваме и дори ни харесва да го правим. Притесненията са излишни, живейте здравословно, пазете се и каквото ни е определено това ще е. Понякога нещата от които най-много ни е страх, като че ли идват точно при нас.

# 279
Моята шийка е 35 ММ. Но следващият път искат вагинално да я мерят.
Момичета нали казах, че си поръчах раница. Че беше и тя 200 лева. Ноо абсолютно не съобразих, че раницата е розова. Според вас странно ли е? Като се има предвид, че предвиждат момче. Нямам някакви скрупули за цвета като цяло. Ама да питам и тука за мнение. Няма да я връщам на момичето, най-малкото, че ми е неудобно.

# 280
В петък бях на втора морфология, в 18 г.с. съм - бебето е 263 гр. (приблизително) и май върви доста над нормата. И двамата родители сме доста високи - над 180 см. Иначе аз съм качила към килограм.
И аз бях на втора, казаха ми, че е 264 гр и върви по-едричко. В края на 18та седмица съм. Уж от 10ти го дава да се роди на 8ми. Обаче реших да отида и при друг лекар и той ме стъписа, че се очаква да родя в края на септември 🫣😁

# 281
Моята раница е сиво-бежаво, неопределена. Аз исках такава да не се цапа уж лесно.
Моята шийка днес я мериха, но с коремен ехограх. Следиха кръвопотока и прочие. 4 см е. Докторът каза, че е идеална и дори мога да правя секс.

На 12.06 съм на ФМ. Иначе АГ беше казал 11.06, но като разбра, че ще ходя на 12-ти на фетална и измести часа. Аз като цяло ги смятам прегледите 1 път месечно. Този път не ми се пътуваше и затова избрах лекар за прегледа за ФМ от Бургас. Доста изморена се чувствам.

Последна редакция: ср, 15 май 2024, 22:31 от anichka.bs

# 282
На мен ми предложиха розова люлка, мислих, мислих и отказах, че нали казаха момче.

# 283
Аз имам синя количка, а чакаме момиченце. Ще си купя нова, а старата ще я дам на приятелка евентуално с момче 😆
Момичета, аз още не усещам бебето, а днес влизам в 18та седмица.
Също така първата бременност имах шевове и днес на една приятелка и казвам, че ме е страх и т.н. и тя ми вика спокойно щом си имала с първата бременност и с втората ще се разкъсаш на същите места ,което за мен беше ужасно като чух. Истина ли е това?

# 284
Не е вярно, че шевовете от предно раждане ще се разкъсат, поне не е задължително. Аз имах шевове след първото раждане от там следващите две, не.

Общи условия

Активация на акаунт