Нужда от съвет

• 10 296
  • 221
  •   1
Отговори
# 120
Много случаи има такива. 10, 12 години заедно и се разтупват нещата. После до година жената забременяла и всички питат - аааа ама вие дете ли сте направили (искат да кажат с бившия) пък то нов на хоризонта.Нека се множат хората де. То какво развитие?
Дом, сватба, деца. После внуци чакаш и пенсия. Всички сме така, живеем в рутина. Малко са хората дето само обикалят и си щракат с пръсти.

# 121
Може би наистина още няма друг и затова е депресивна.

Или има, но я е отхвърлил.

# 122
  • София
Може би наистина още няма друг и затова е депресивна.

Или има, но я е отхвърлил.

И това е опция.
Авторе, личи си, че си много объркан. Разбирам, че я обичаш, но максимата "Ако обичаш някого - пусни го. Ако се върне - добре, ако не се върне, значи никога не е бил твой" е 100% вярна. Изпитала съм го, а и много случки в живота са го доказали. Събери се, отдели малко време за себе си. И да - единственият начин тя да се върне, ама истински, цялостно, същински да се върне към теб е да те изгуби. Иначе просто ще е продължаване по течението. До следващата криза.
И още една поговорка (те са измислени от хората, защото те са достигнали до тяхната истинност): "Едва, когато човек наистина загуби нещо, започва да го оценява".

Последна редакция: пн, 06 май 2024, 14:04 от Светулчица

# 123
Добре де аз не разбирам.Ако си е намерила някой, да каже. То все ще се разбере. Какви са тия, ама депресия и глупости. Ще лъсне истината. Един вид плавно да привикне с мисълта автора първо че са разделени и после да сервира "принца". Ние може само да гадаем, има ли нов, няма ли.
 Знаеш ли, човек понякога има нужда да осъзнае нещата. И аз се бях зарекла че вече няма да съм с някой, понеже много зло си причинихме, но като за малко не умря осъзнах че не мога да живея без него.

# 124
  • Paris, France
Скрит текст:
Стигне ли се до борби за една връзка, работата вече е заминала.
Явно е по-слаб характер и ù e трудно да намери думи за теб, а и за пред себе си. Като се замисля и аз доста заобиколно се разделих с бившия, но тези неща никога не са лесни.
Авторе, ще си направиш услуга ако просто се изнесеш за няколко седмици без да я чуваш. Направете break. Има ли къде да отседнеш?
Тази седмица ще станат 2. Винаги мога да измисля вариант при приятел, но как да преценя колко време е достатъчно? И през това време , тя свиква да живее без мен или ще осъзнае, че и липсвам и ме иска обратно? Много ми е объркано и на мен. Знам че най-правилното може би в момента е да си събера багажа , за да усети , че наистина ме губи. Тогава истински да осъзнае, дали ме иска или е по-добре така. Но в момента не мисля адекватно .. Винаги съм смятал,че ако човек изпитва и малко съмнение дали ме иска, зарязвам и продължавам напред , но когато изпаднах в такава ситуация , нещата не са толкова прости за мен..

Да разбирам ли, че живееш в нейно жилище?

Вариантът при приятел не може да го измисляш ти. Трябва и приятелят да е съгласен. След 7 години ще се изнесеш с поне десеторно количество багаж, с което си се нанесъл. Ако искаш да се изнасяш, най добре намери склад, в който да сложиш книги, електроуреди, които не се поместват при приятеля. Започни да си търсиш квартира! Една стая ти е достатъчна на първо време.

Според мене не те иска. Жените сме по-малко импулсивни и когато изречем, че искаме раздяла, сме го премисляли, обсъждали с приятелки, майки, колежки доста дълго време.

Тя е осъзнала, че не те иска. Като поживее сама може да започнат да и липсват дейности, които си правил за нея, да и е самотно, но тебе, като мъж, отдавна не те иска.

Ако живеете в нейно жилище, може да те чувства като натрапник. То разгонена котка не пуска на котарак ако го занесем на нейна територия. Трябва нея да занесем при котарака. Мислил ли си да купиш жилище? Да не би апартаментът да е на родителите и и те да са недоволни, че живеете там, вместо да го дадат под наем и да имат приход?

# 125
  • France
Не е нужно да се изнася изцяло на първо време. Един голям куфар с дрехи за 2 седмици е на пълно достатъчен на първо време. И 1 седмица при един приятел, една при друг. Като е добре да не си звъните през това време. Ако и 1 месец не ù e достатъчен, вече сериозно я хващаш да решава, защото ти не може да си постоянно бездомен. Даже отсега и даваш този ултиматум. Пък знаеш ли, може и на теб да ти хареса свободата.

# 126
  • Washington,USA
3rd level clinger.

Който разбрал, разбрал. Никнеймът няма да коментирам.

# 127
Несъвместими сте в секса и това нещо не се оправя, съжалявам. На теория има начини, но на практика е пълно мъчение някой от партньорите постоянно да се налага да обяснява какво иска и как му харесва, при положение, че с друг тези неща ще се случат спонтанно и естествено. Нормално е да е в депресия приятелката ти, с години се е насилвала без да ѝ идва отвътре да ти дава, за да задоволи твоите нужди, но с времето това я е смазало психически. Ти иначе си добър човек явно и тя няма сили да скъса с теб, понеже няма конкретна причина и в момента я е страх да не изпусне питомното, докато гони дивото. Но я същото време си е дала сметка на колко е години и че ако сега не опита нещо ново, а се плъзне по пътя на брака и децата, вече връщане назад няма да има.

И аз не мисля, че за момента има замесен друг мъж. Ако имаше, тя вече щеше да е с него, а не да се чуди иска ли да скъсате. Но ако сега някак си я убедиш, че трябва да останете заедно, имай предвид, че такъв рано или късно ще се появи. Много хора така с години стоят в изчерпани отношения, просто защото на хоризонта в момента няма друго и те, въпреки, че не са щастливи, се самоубеждават, че всичко е супер, защото човекът до тях е свестен и добър. Обаче появи ли се някой, който наистина ги привлича, зарязват всичко на секундата и никакви дългогодишни отношения или навици не могат да ги спрат. Ето така се получават ситуациите, в които хора, прекарали години в дълги връзки, в които уж всичко е наред,  изведнъж с нов партньор в рамките на година се оказват женени и с деца. Просто през цялото време на дългата си връзка на подсъзнателно ниво им е било ясно, че това не е човекът за тях.

# 128
Не го разбирам това да обикаля като прошлек по приятели, докато принцесата реши. Не стават така нещата. Всеки си взема решението и си поема по пътя. То е ясно, не знам какво чака авторът.

# 129
  • Washington,USA
Щом си стигнал до тоя форум нещата са много зле.

# 130
И аз оставам с впечатлението, че по-големият проблем е, че няма къде да се изнесе с целият си багаж.

# 131
Поредният дето търси мома със жилище в голям град в е перманентно безработен, ама готви и домакинства, докато го гонят постоянно, а той се прави на неразбрал?

# 132
  • Paris, France
Не е нужно да се изнася изцяло на първо време. Един голям куфар с дрехи за 2 седмици е на пълно достатъчен на първо време.

Напротив, нужно е. С един куфар се отива на почивка за две седмици. Тя като го види с куфара, мозъкът и ще си каже, че отива някъде за малко. В жилището си ще гледа негови вещи, които ще я дразнят и ще и напомнят за него. Това не е мъж, в когото е лудо влюбена.

На негово място бих веднага си взела квартира, при това дългосрочна, за 6м+ с опция изнасяне с месец предизвестие. Бих си изнесла целия багаж и бих останала сама месец, след което бих започнала да излизам с приятели и да срещам нови хора, даже и на романтични срещи. Не бих звъняла и не бих търсила контакт. Ако съм забравила някаква вещ, бих помолила общ познат да се свърже.

Той като я търси непрекъснато, тя го възприема като в кърпа вързан, без други интереси и контакти, скучен, даже досаден.

Аз при бивш не съм се връщала. Дразнеха ме настоятелните бивши. Нещо като "Тоя па, никоя явно не го ще", "Женка", "Нема си друга работа".

Нормалните, популярни мъже си тръгват без да се обръщат назад.

И аз оставам с впечатлението, че по-големият проблем е, че няма къде да се изнесе с целият си багаж.

Неговият профил е малко като оня, дето се нанесъл при младата и с майка и го гонели, а той готвел.

# 133
Седем години са това. Момичето е порастнало и е разбрала, че не си за нея. Тръгне си с достойнство. Тя ако иска, ще те потърси. Ти, за тези 7 години брак нещо, предложи ли й? Или само евтин годежен пръстен, ама спести от наема?

# 134
Поредният дето търси мома със жилище в голям град в е перманентно безработен, ама готви и домакинства, докато го гонят постоянно, а той се прави на неразбрал?

А, може същият да е...

Общи условия

Активация на акаунт