Аборт. Забременяване и износване след това - Тема 97

• 31 998
  • 823
  •   1
Отговори
# 315
  • Замък сред облаците
Анди, съжалявам за така стеклите се обстоятелства! Пожелавам ти сила, момиче!

# 316
Имам питане към девойките, които имат аборти в по големи седмици ... и си нямат и дечица. Как се справихте психически, още ми е доста прясно все пак 4-ти ден от случката. Но изпитвам една тревожност постоянно, тежест в сърцето , страх от това кога отново ще забременея и най вече дали следващата бременност няма да е пак загубена ...тези мисли ме преследват. Опитвам се , излизам с приятели ММ е плътно до мен ...но може би оставайки сама и потъвам в тези страховити мисли.

Извинявам се малко за философския пост , но ми е тежко 😥 Знам , че за всичко си трябва време първо за физическото състояние да влезе отново в ритъм и второ което е също толкова важно според мен и емоционалното и психическо състояние...
Бихте ли ми препоръчали репродуктивен психолог....евентуално, ако усетя че имам нужда да поговоря ( който да предлага онлайн консултация) .

# 317
Съжалявам, че и ти минаваш през това. Всичко каквото си мислиш, чувстваш и те тревожи е абсолютно валидно и е здравословно да го преживяваш, където и както те свари, поне в началото. Адски рано е  и знам, че се чудиш “кога ще мине”, но е факт, че трябва време. Мен ми отне около 5-6 месеца (беше в 20та гс, първа бременност на тъкмо започнати 37г. ). Дадох си сметка, че съм по-добре и съм го приела като факт от живота ми, когато спря да ми трепери гласа и да ми се насълзяват очите, когато се налага да говоря за това. Не се форсирай да се случи от днес за утре е моят съвет.
Почивай си, прави неща от които имаш нужда, грижи се средата около теб в този момент да е щадяща. Съвет от психолог, който получих след процедурата - Как се яде слон? - Внимателно и на хапки.
Пиши ми ако искаш да си поговорим.

# 318
  • На изток от Ада
Анди, аз съм с 5 спонтанни аборти. Но в малка седмица . Последните 2 н мн трудно го приех аборта. Минаха почти 2г от к последният път. Около МЦ съм мн зле хем. Не правим опити... И годините ме притесняват.

И на мен може да пишеш!

# 319
Andi, съжалявам за загубата. 🙏
Аз посещавам невролог от доста време, бях на лекарства, после минах на бахови капки и хомеопатия.
Не мога да помогна с репродуктивен психолог, но аз посещавах психотерапевт преди известно време. Беше ми много полезно, той правеше и хипнотерапия. Действа много успокояващо. Отделно правя медитация и дихателна практика понякога. Също много помага при стрес.
Наистина трябва време, за да се елиминира напрежението. И това е основното за по-нататъшен успех - спокойствие.
Днес разбрах, че туртата помагала за бързо възстановяване на матката, при полипи и миоми. Трябва да проуча по-добре. Някой има ли опит с нея?

# 320
Здравейте, утре съм на преглед.
28.05- 233
01.06- 497
04.06- 1267

# 321
Даринка, удвояването сега е много добро! Пожелавам ти утре сакчето да си е спокойно на мястото си и да ти върви леко бременността оттук нататък! Flowers Four Leaf Clover

# 322
  • Замък сред облаците
Стиснати палчета, пиши като мине прегледа!

# 323
Момичета, пиша, за да се разпиша, че нашето чудо се случи на 21 май и вече се радваме на малкото съкровище.
След всички направени изследвания и добри резултати, на секциото лекарят каза, че е имало причина за предишните аборти. След първото ми секцио не съм била добре зашита и в резултат на това матката не се е възстановила правилно. Пожелавам ви всички да имате този късмет да се радвате на малки пухкави крачета 🥰

# 324
Пепони, честито малко съкровище! Да ви е здраво, щастливо и много да ви радва! People Baby

# 325
Честито, Peponiii! Бъдете здрави и много щастливи!

# 326
Здравейте... Пак не се видя, АГ каза, че и е тръбите не се виждало, аз не знаех, че се виждат на ултразвук и те.

# 327
  • Замък сред облаците
С какъв ултразвук те гледа? Вагинален или коремен?

# 328
Вагинален

# 329
  • Замък сред облаците
Какво те посъветва? Да направите преглед след няколко дни ли? ЧХГ ще проследиш ли утре?

Общи условия

Активация на акаунт