Аборт. Забременяване и износване след това - Тема 97

• 31 895
  • 823
  •   1
Отговори
# 660
Здравейте, момичета не бях пускала прогестерон след 2рия аборт. И сега пуснах на 21 ден от мц и резултат е 89.51. Според вас има ли защо да се притеснявам,  че е толкова висок.

# 661
  • Замък сред облаците
Не, добре е че е висок. Ако сте правили опити, може да е сигнал за бременност. Ако се задържи висок и след това, може да е бременност или киста на жълтото тяло също. Но за 7 дни след овулация е хубаво да е висок.

# 662
Не, добре е че е висок. Ако сте правили опити, може да е сигнал за бременност. Ако се задържи висок и след това, може да е бременност или киста на жълтото тяло също. Но за 7 дни след овулация е хубаво да е висок.
Опити не правим, защото лекувам какви ли не бактерии. Чакам да излязат контролите и часа ми при др Калчев за да знаем какво да правим да се насочваме към инвитро или ще продължаваме с руската рулетка. Понеже за сега няма намерен проблем.

# 663
Здравейте.
Пиша в момент на отчаяние и много болка, за тези, които не ме почнят, имам 2 аборта последните месеци - един задържан в 9г.с. и последвало кухо яйце. След много проведени изследвания отново се изолира при партньора ми уреаплазма уреалитикум, като няколко пъти вече сме приемали различни антибиотици през годините, от които тя изчезва и след време явно пак се появява, без никаква симптоматика. Какво бихте препоръчали като план за действие, защото очевидно не можем да я преборим и винаги ще се появява. Какво отношение има към абортите? Въобще възможно ли е да износя здраво детенце, защото явно уреаплазмата при нас е станала патоген, това наистина са много години.

Сякаш никой лекар не обръща внимание на тази гадина и това не ми дава мира. Антибиограма ако направим, ще излезе че сме резистетни към АБ, които вече сме приемали и са помогнали явно временно. Всеки път контролите излизат чисти след лечение и ето, че пак я има.

# 664
Здравейте.
Пиша в момент на отчаяние и много болка, за тези, които не ме почнят, имам 2 аборта последните месеци - един задържан в 9г.с. и последвало кухо яйце. След много проведени изследвания отново се изолира при партньора ми уреаплазма уреалитикум, като няколко пъти вече сме приемали различни антибиотици през годините, от които тя изчезва и след време явно пак се появява, без никаква симптоматика. Какво бихте препоръчали като план за действие, защото очевидно не можем да я преборим и винаги ще се появява. Какво отношение има към абортите? Въобще възможно ли е да износя здраво детенце, защото явно уреаплазмата при нас е станала патоген, това наистина са много години.

Сякаш никой лекар не обръща внимание на тази гадина и това не ми дава мира. Антибиограма ако направим, ще излезе че сме резистетни към АБ, които вече сме приемали и са помогнали явно временно. Всеки път контролите излизат чисти след лечение и ето, че пак я има.
Колко време след лечение правите контролите?
И аз съм с уреаплазма след 2рия мисед преди това никога не ми е излизала. На приятеля ми изследванията са чисти и ни забравиха той да пие антибиотик. Аз съм силно притеснена дали тази гадина изобщо има лечение. Но наистина докторите не обръщат внимание.

# 665
# 666
Аз за уреаплазмата да си кажа мнението, че трябва и двамата партньори да се лекуват, иначе става презаразяване. Също зависи с какъв метод се изследва. При мъжете специално пробата трябва да се даде без тоалет и без да е пишкал поне 4 часа (ако се търси ДНК). И контролата дори да е ПСР, е добре да е поне 40 дни след антибиотика и дотогава без непредпазени контакти.

# 667
Аз за уреаплазмата да си кажа мнението, че трябва и двамата партньори да се лекуват, иначе става презаразяване. Също зависи с какъв метод се изследва. При мъжете специално пробата трябва да се даде без тоалет и без да е пишкал поне 4 часа (ако се търси ДНК). И контролата дори да е ПСР, е добре да е поне 40 дни след антибиотика и дотогава без непредпазени контакти.
Според повечето лекари трябва да се лекуват и двамата. Но при нас не му изписват антибиотик, а няма как без рецепта да взема, а и като пробата му излиза чиста няма как да знаем към кой антибиотик е резистентен.

# 668
Преди да забременея с баткото /значи преди около 6г приблизително/ при мъжа ми бяха установили наличие на уреаплазма. Тогава бях доста притеснена и веднага отидох да се изследвам и аз - при мен резултатите бяха отрицателни. Съответно лечение не ми беше назначено. Мъжът ми си изпълни назначеното лечение, половите контакти задължително бяха защитени и след това проблеми не сме имали никакви. Контролните му изследвания бяха чисти и няколко месеца след това забременях и износих здраво бебе без никакви проблеми.

# 669
Паниката и притеснението при мен идват от 2 неща:
1. Засега друг проблем при мен/него не се открива - нито генетичен, нито имунологичен, нито хормонален. Спермограма направи той - отлична. Матка и яйчници гледани от общо 3 АГта последните 2 месеци - всички във “възторг”, били по учебник. Хубаво де, ама след 2 последователни аборта това не ме топли.
2. Уреаплазмата сме я борили и преди - уж я излекувахме и ето, че пак цъфна. От всичко прочетено, а то наистина е много, може би никога няма да можем да я излекуваме напълно, което психически ме смазва вече, защото всички доктори я неглижират адски много, а навсякъде пише, че е адски опасна.

Щом вече съм на етап да плача пред АГ… отчаяна съм.

# 670
  • На изток от Ада
Потърси добър док .Мср и полож мисли

# 671
Момичета, можете ли да препоръчате добър доктор за проследяване на бременност за София, който да е наясно с имунология, тромбофилия.
Виждам, че обсъждате уреаплазма. Аз съм я изследвала два пъти и при мен е отрицателна, казаха че щом при мен е отрицателна, няма нужда да се изследва при мъжа. И на моя мъж не са изследвани хламидия, уреаплазма, микоплазма и други подобни. Дали не трябва да ги изследваме за всеки случай?

# 672
Когато аз бях положителна, ни накараха и двамата да пием АБ, без да изследват моя мъж. Доста разнопосочни мнения има по този въпрос. Сега той е положителен и от Неовитро твърдят, че докато не се тествам и аз, не е нужно да пия АБ.

# 673
  • София
И аз съм имала, при нас също се лекувахме и двамата без него да го изследват. Оттогава мина година и половина и не е излизал положителен тест.

За тромбофилията, аз не бих се доверила само на гинеколог, има си специалисти в тази, сфера. У нас не са много, аз се следя при д-р Минкова - ангиолог, много жени се следят при хематолози - д-р Тончев или д-р Паскалева. В София има още 3-4 опитни имена. За другите градове не мога да коментирам.

# 674
Паниката и притеснението при мен идват от 2 неща:
1. Засега друг проблем при мен/него не се открива - нито генетичен, нито имунологичен, нито хормонален. Спермограма направи той - отлична. Матка и яйчници гледани от общо 3 АГта последните 2 месеци - всички във “възторг”, били по учебник. Хубаво де, ама след 2 последователни аборта това не ме топли.
2. Уреаплазмата сме я борили и преди - уж я излекувахме и ето, че пак цъфна. От всичко прочетено, а то наистина е много, може би никога няма да можем да я излекуваме напълно, което психически ме смазва вече, защото всички доктори я неглижират адски много, а навсякъде пише, че е адски опасна.

Щом вече съм на етап да плача пред АГ… отчаяна съм.
Според др Конова се активирана при спад на имунната система. На мен ми изписа сироп за повишаване на имунитета и всякакви витамини. Като за успешна бременност пък не трябва да е прекалено силна имунната система.... и аз съм в омагьосан кръг

Общи условия

Активация на акаунт