Аборт. Забременяване и износване след това - Тема 97

• 31 886
  • 823
  •   1
Отговори
# 675
Здравейте. Преди 2 седмици бях писала, че направих спонтанен аборт и съответно ме чистиха, защото беше изключително болезнено. Започнах противозачатъчни, които трябваше да пия само месец. Обаче чувствам страхотен дискомфорт, тежест в корема, тъпа постоянна болка. Някакъв ужас е. Започна 10 дни след кюретажа. И до ден днешен, тъпа и постоянна. Инфекция няма, защото кръвните са в норма, нищп не се вижда в матката, освен един нов възел 1,6 на 1,3, но казват, че не можело да е от това. Остават хапчетата. От снощи ми се появи и тъмно петно на крака, изключително горещо на допир и се стресирах да нямам тромб, бих си Фракси, както и днес (с тромбофолия съм, но с мутацията свързана с износване на плода). Обаче изпитвам ужас от тия хапчета вече. Остават ми 6 до края на опаковката, много ли ще е зле да ги спра? Ако е само разместен цикъл няколко месеца, ще го преживея пред страха от тромб. А и това чувство на тежест и болка някак мисля, че може и от тях да е. На кръвната левкоцити са ми ок, суе също. Фибриноген леко завишен и 18 еритроцити в урина, което не е ок. Всичко друго е наред.

# 676
  • Замък сред облаците
Това петно ако е с истинско съмнение за тромб бягай на ангиолог, не си бий инжекции сама, че да не направиш беля (да се откъсне тромба в процеса на разбиване).
Иначе не е страшно да спреш хапчетата 6 дни по-рано, може и МЦ да ти подрани. Еритроцитите могат да говорят за инфекция или камъчета.

# 677
Здравей , кой е този ген свързан с износването на плода , понеже и аз имам един мисед и днес ми излязоха резултатите за тромбофилия и имам мутации ?

# 678
4G/4G PAI е моята мутация.
Те освен антикоагуланти., какво могат да направят за тромба?

# 679
Момичета, смятам да си пускам НК клетки и антифосфолипиден синдром скоро, имаше ли някакво изискване при тях? В момента съм на антибиотик заради уреаплазмата.

# 680
  • На изток от Ада
Момичета, смятам да си пускам НК клетки и антифосфолипиден синдром скоро, имаше ли някакво изискване при тях? В момента съм на антибиотик заради уреаплазмата.
трябва да си здрава 2седмици.. Някой имунолози искат нкк клетки от 12 до 19 ден на МЦ.
антифосфолипиден важи 6м както и НК клетки

# 681

И аз съм с хомозиготна мутация в този ген + мутация в mthfr . При тези мутации във всички случаи ли се започва с инжекции … изпитвам ужас , като си помисля , че трябва да си бия инжекции в корема

# 682
Аз лично ги биех всеки ден след първите 3 месеца. Първите 3 месеца бях на инжекции през ден и 2 пъти седмично аспирин в дните без Фраксипарин. Но това беше моята схема. Едно "светило" ми каза в 33 седмица, спирай ги, то се е натрупало 😁 Чела съм за жени, които са губили бебета и в 39та седмица без инжекции. Не ги спрях буквално до края. Но не ги биех в корема и Слава Богу, щеше да е на малко белези. Само крака и ръце, така бях свикнала, че не ми правеше впечатление. Не е страшно ☺️

# 683
Аз лично ги биех всеки ден след първите 3 месеца. Първите 3 месеца бях на инжекции през ден и 2 пъти седмично аспирин в дните без Фраксипарин. Но това беше моята схема. Едно "светило" ми каза в 33 седмица, спирай ги, то се е натрупало 😁 Чела съм за жени, които са губили бебета и в 39та седмица без инжекции. Не ги спрях буквално до края. Но не ги биех в корема и Слава Богу, щеше да е на малко белези. Само крака и ръце, така бях свикнала, че не ми правеше впечатление. Не е страшно ☺
Първата ми бременност мина без никакъв проблем и имам едно доносено и здраво дете … тогава въобще не съм предполагала , че имам тромбофилия
Дано за напред всичко да е наред с правилната терапия 🙏 може би ще свикна и аз с мисълта за инжекциите

# 684
Това е коварното, може и никога нищо да не стане, може и тромб от нищото. Така се сдобих с мисед в 8ма седмица. Напълно отговарящ за периода ембрион, изведнъж му спря сърцето.

# 685
  • На изток от Ада
Дани, а дали е бил здрав ембрион?

# 686
Ами, не знам, отговаряше си точно, казаха, че вероятно това е причината. Ама аз реших, че няма да рискувам. Интересното е, че тогава нямах абсолютно никакъв проблем. Сега, след 6 години, като го бия, почват сърбежи, подуване и посиняване...

# 687
  • Замък сред облаците

Да го измъкнах с ендоскопия (вкарват тръбичка през вена на крака, нищо сложно доколкото знам).

Със тези мутации съм и аз, Мария, + МТRR, само и единствено в корема съм била, нито един белег нямам.
Данинка, Фракси прави повече алергични реакции от клексан. Клексан се води по-изчистен. Аспиринът не е за тази мутация. На Русев терапията, нали?

# 688
Аз съм била бременна седем пъти досега и в четири от бременностите съм си била инжекции в корема (едната от тези бременности е успешна - т.е. девет месеца и половина инжекции тогава + още четири-пет месеца общо от неуспешните бременности). Също и при инвитро стимулациите си биех инжекциите в корема. Никакви белези нямам, така че не се притеснявайте и Вие.

# 689
Малко изтръпвам, защото Паскалева ми каза, че евентуално може да се почне само аспирин след 11-12та седмица и то ако има нужда.. като чета тук, а и другаде.. не звучат съвсем така нещата. Масово се случват някакви по-убедителни терапии, когато комбинацията е такава - хомозиготи по pai-1 4g/4g и по mthfr 677.  Аз съм с тях.

Общи условия

Активация на акаунт