Аборт. Забременяване и износване след това - Тема 97

• 31 830
  • 823
  •   1
Отговори
# 780
Напълно съм съгласна с Minnie Mouse. И няма как да знаете кой колко е чувствителен.

# 781
Моля, нека не насаждаме вина на жените преживели загуба, че са били стресирани и за това са абортирали или не забременяват. Забременява се и под стрес. И дори и се ражда.

# 782
Позволявам си да пиша, надявам се да не обидя никого, не ми е това целта.

Стресът е съвкупност от много неща, ситуации и изобщо навици. Изречението: “Не се стресирай, бъди спокойна и ще забременееш!” като го чуя и трябва да ви кажа, че ми се повръща! Стресът в 85% от ежедневнието трудно може да се избегне, защото стресът не е просто да се скараш с някой или да те е страх, че ще пометнеш или детето ти ще е с увреждания. Освен това има ситуации, които не можеш да избегнеш и да искаш - или какво ти остава да напуснеш, защото работата ти е стресова - следва това, че дохода ще падне и пак стрес.

В тема за аборти и загуби това със стреса е доста ненужна тема, защото особено ако ходиш често по кабинети, изследвания, стимулации и пак няма конкретна причина за загубите - моите уважения, но и от желязо да си ще се стресираш поне малко! Като добавиш и битовизми, работа, приятели, семейство. Добавям и това, че всички тези прегледи, хапчета, изследвания струват много пари и не върви да кажем: “Абе, не го мисли, когато Бог е решил тогава!” - може би е така, но не е уместен коментар.

Радвам се на всички, които след една загуба забременяват и си раждат и всичко е успешно. За съжаление, аз съм с две загуби и нито една успешна бременност. В “живия” живот почти никой не знае, а тези, които знаят чуват от мен “всичко ще е наред, станалото, станало” и т.н изречения. Като си прибера и си затворя входната врата се тръшкам, плача и питам защо ми се случват такива неща .. ама само за малко се отпускам. Като си изляза през входната врата, просто не говоря с хората за това, защото ми е обидно да чувам “Ти си стресирана, то затова” или “Когато трябва, ще стане, не го мисли” и предпочитам да пиша тук, за да не получавам такива думи насреща ми.

Моля се и се моля да ми се случи и на мен радост и нито аз, нито някоя от тази тема да пише за “нов случай”!

Тази тема с бременноста и загубите за съжаление всички хора я приемаме различно и от там вече “несходство” в мненията ни.

Моля ви да ме извините, може би малко прекалих! Не искам никой да бъде обиден. Приемам различната гледна точка, моля приемете и моята.

# 783
LieTome, много добре казано! Към изнервящите реплики, аз бих добавила " ще видиш един ден". Реплика от родители (приятели), които не са доспали заради децата си или са изнервени заради нещо друго, което са направили. Е, да де, ама аз може и никога нищо да не видя..
П.П. Пожелавам ти всичко да е по мед и масло следващия път, както и за всички друг тук! Heart

# 784
  • Замък сред облаците
Аз съм на мнението на Lietome.
Ако трябва да се елеминира стресът, трябва да се елиминира физическият стрес - нещата, държащи примерно кортизола и пролактина високи. Такива например са недостатъчния сън и късното лягане (нарушения циркаден ритъм), силно интензивните тренировки и постоянно високия пулс, диетите (гладуването).

# 785
Когнитивният стрес или това как преживяваме нещата до голяма степен е заложено и програмирано у нас, затова и толкова трудно можем да се дресираме да не се напрягаме и да не се вживяваме. Умът ни, от там и тялото, намират за по-нормално и безопасно да си изкарат ангелите и да са свръх реактивни, защото това е което познават от най-най ранна и възраст. Ако липсва заложен механизъм с *правилното* преживяване на тежки ситуации, въпрос на дресировка е, буквално. Саморегулирането на нервната система е дълго, бавно пътуване, в което човек се сблъсква основно със себе си.
За себе си съм избрала да търся компесаторни и балансиращи преживявания - примерно ако понеделник е бил отвратителен напрегнат ден, четвъртък ще ида на йога, после ще беля картофи, ще гледам в една точка и ще почна да рева, после ще питам мъжа ми дали да не пребоядисаме хола една идея по-тъмно бяло и така.

# 786
Момичета прочетох книгата всичко започва с яйцето и направих списък с добавки, но мъжът ми не иска да ги пие, защото били много. Как накарате вашите мъже да пият многото хапчета?

# 787
  • На изток от Ада
ММ пил 6 фертил ейд супер плюс...
Пили е за кратко и отделни..
Ся ми купих фертил ейд,3 са .но няма да ги пие сега....

# 788
Момичета прочетох книгата всичко започва с яйцето и направих списък с добавки, но мъжът ми не иска да ги пие, защото били много. Как накарате вашите мъже да пият многото хапчета?
Направи си спермограма, записа си час за коментар после, прегледаха го, докторът обясни какво е положението и какви са стъпките. Не помня да е коментирал какво и колко ще пие, предвид факта като виждаше че аз пия по 1 чиния хапчета всеки ден. Имаше някакво изначално мусене, казах че е важно всеки да си изпълни неговата част и “казусът” приключи.

При вас има ли причина да пие каквото и да е? Ако да… не виждам основания за отказ.

# 789
Направи си спермограма, записа си час за коментар после, прегледаха го, докторът обясни какво е положението и какви са стъпките. Не помня да е коментирал какво и колко ще пие, предвид факта като виждаше че аз пия по 1 чиния хапчета всеки ден. Имаше някакво изначално мусене, казах че е важно всеки да си изпълни неговата част и “казусът” приключи.

При вас има ли причина да пие каквото и да е? Ако да… не виждам основания за отказ.

Според мен спермограмата е лоша, но ходи на уролог и той му казал, че еюне чак толкова зле, не знам какви са тези лекари направо нямам думи и сега не знам как ще го накарам .... С два мисед аборта съм и не искам 3ти път да се случи, но според него ще пробваме докато не стане ... Направо ми се плаче с нисък АМХ съм и нямам много време, а всеки аборт ме срива психически. Не знам как да му го обясня при положение, че вижда каква развалина съм. Според него съм се вманиачила и няма нужда нито аз нито той да пием хапчета...

# 790
  • На изток от Ада
Са936 , уролог или андролог?
Пробвай комбинирани. Или му ги разтваряй в сок или друго

# 791
Са936 , уролог или андролог?
Пробвай комбинирани. Или му ги разтваряй в сок или друго
Уролог, не знам дали ще мога да го накарам да отидем и при андролог. Освен сама да ходя с изследванията не знам.

# 792
Няма как той ви влезе в главата и да ги вижда по същия начин нещата, също това всичкото не минава през неговото тяло и няма как да се асоциира така пряко. Тука имат роля разни други персонални качества, които понякога трудно се проявяват. Ако няма капацитета да съчувства, да участва наравно в това уж общо начинание - сложно ще е… говорете си за тия неща.
Идете на още един лекар, който да потвърди или отхвърли нуждата от добавки, другият вариант е да си направите вие консултация с психолог, който да помогне в комуникацията с такъв типаж.

# 793
Няма как той ви влезе в главата и да ги вижда по същия начин нещата, също това всичкото не минава през неговото тяло и няма как да се асоциира така пряко. Тука имат роля разни други персонални качества, които понякога трудно се проявяват. Ако няма капацитета да съчувства, да участва наравно в това уж общо начинание - сложно ще е… говорете си за тия неща.
Идете на още един лекар, който да потвърди или отхвърли нуждата от добавки, другият вариант е да си направите вие консултация с психолог, който да помогне в комуникацията с такъв типаж.
Никой който не го е преживял няма как да разбере, но уж разбира и вижда през какво преминавам и уж иска да направи каквото трябва ама всичко е уж.... И най ме боли като ми каже, че съм била вманиачена на тази тема, а аз просто чета за да се образовам и да знам какво трябва и какво не ....

# 794
Зачеването, бременността и аборта са общо, споделено събитие. И двамата участват различно, но нещата се случват в екип. Като във всеки отбор, единият навигира нещата малко по-добре - в случая сме жените, защото цялото това нещо минава през нас телом и духом. Не е вманиачаване, не е редно да ви вменява поведения само, защото искате знания, от там спокойствие и увереност , че правите каквото трябва, за да се случат нещата. Това е форма на инициативност, когато едната страна усеща, че е сама в играта. Пак казвам - говорете си, трябва някаква споделена стратегия за действие.

Допълвам се - за мъжете това, че нещата не стават също е травмиращо, но нямат механизъм да се справят, да го комуникират, да го разберат и тотално изключват по темата. Имам приятелка, чийто съпруг отказа инсеминация..щото “това не е нормалният начин да свърша в жена си”.

Последна редакция: нд, 28 юли 2024, 22:06 от hardcandy

Общи условия

Активация на акаунт