Аборт. Забременяване и износване след това - Тема 97

• 31 899
  • 823
  •   1
Отговори
# 135
  • На изток от Ада
А имах 1 бременност а вливки интралипид. Уж най душга Б, но с късна О та, май не е била по- дълга. Изтекоха ми водите в 11 гс... по дата на прм . А кюретажа беше в 13 сед..

# 136
Здравейте, аз реших да пусна ЧХГ на 09.05.2024 беше 42 333, на 11.05.2024 е 42 157, на 48 часа и намалява. Явно няма надежда и за тази бременност и ще се наложи аборт. Вече имам два кюретажа и не знам кой е правилният избор - медикаментозен или абразио. Имам притеснения, че при медикаментозен може да не успея да се изчистя сама и пак да се наложи кюретаж. Споделяте вашия опит.

# 137
Аз бих искала да се изследва отново абортивния материал и за това бих избрала кюретажа.

# 138
  • Sofia
Имам притеснения, че при медикаментозен може да не успея да се изчистя сама и пак да се наложи кюретаж. Споделяте вашия опит.
Моята АГ имаше същите опасения и затова преминахме директно към кюртаж. Но при мен беше първи, а не трети.

# 139
  • На изток от Ада
5 кюретажа има 3 ембриона изхвърлих сама.

# 140
Ния, имаш много стиснати палци за трансфера утре и те чакаме след 2 седмици с ЧХГ до небето!

Мел, а не ти ли казаха максимален общ брой вливки? На мен ми казаха максимум 3 вливки да правя, като от мен зависи дали ще ги правя последователни месеци.

Аз съм също при Михайлова и имам предписан Интралипид, Монолаурин и Валтрекс.

# 141
  • На изток от Ада
Ния, имаш много стиснати палци за трансфера утре и те чакаме след 2 седмици с ЧХГ до небето!

Мел, а не ти ли казаха максимален общ брой вливки? На мен ми казаха максимум 3 вливки да правя, като от мен зависи дали ще ги правя последователни месеци.

Русев не казва общ брой вливки. Или преди.

# 142
Относно предчувствията при първата бременност имах лошо предчувствие и чаках с нетърпение прегледа за да чуем сърце, но поради ковид пандемията ми отлагаха 2 пъти прегледа. В 10 седмица прокървих силно и влезнах спешно в АГ болница, направиха ми кюртаж.
При втората неуспешна бременност имам лошо предчувствие от момента в който видях двете чертички. През цялото време се чувствах ужасно изморена, нямах даже сили да ходя, непрекъснато ми се спеше, на прегледа в 6 -7 седмица се установи, че е спряло развитието и ми предложиха медикаментозен или кюртаж
 Избрах кюртажа, исках всичко да свърши по -бързо, бях психически смазан. Миналия месец ходих на преглед при Калчев и при Ковачев в два поредни дни. Калчев ми казва правете 2-3 месеца опити ако не стане инвитро с ПИД. Ковачев иска ендометриална биопсия и хистерескопия.
С ММ решихме, че няма да правим повече изследвания за сега, правим естественопити.
Ходих при доц. Михайлова и ми предписа за завишени НК клетки Валтрекс, Монолаурин, Л-лизин и Ресвератрол. Пих ги според схемата, но така и не отидох да повторя изследването след терапията.

# 143
  • На изток от Ада
Адрия, можеше да направите биопсията и хистероскопията.

# 144

Не са ми казвали максимален брой вливки. Аз бях при Русев и както Насито каза по-долу, той не е казвал максимален брой. Написал е само през месец до настъпване на бременност, веднъж след положителен тест и веднъж в 12-та седмица.
Той беше убеден, че до два месеца ще съм бременна, започна ли вливания.

# 145
  • На изток от Ада
Аз при Русев имах три вливки, по време на овулация при положителен тест и в 8 -9 гс
Една Б има с такава терапия уж най -дълга Б, но с късна О та колко е..

Последна редакция: нд, 12 май 2024, 20:20 от nasito8988

# 146
  • София
Благодаря, че споделихте терапиите си при Михайлова, може и да опра до нея някой ден. Може би има значение и инвитрото, все пак там се вкарва готов ембрион на 5 дни и много често става отхвърлянето още първите дни.

Fayona, благодаря за пожеланието. За съжаление, ми се появи кожен проблем днес следобед и се налага да отложим. Много неприятно, защото две седмици вече пия лекарства и си бия прогестерон. Сега съм цялата в пъпки. След 1-2-3 месеца пак ще пробваме...

# 147
Някой успя ли да разбере каква е причината?
Аз съм с 2 кюретажа за една година и никой все още не ми е казал каква е причината.

# 148
  • На изток от Ада
Някой успя ли да разбере каква е причината?
Аз съм с 2 кюретажа за една година и никой все още не ми е казал каква е причината.
хроничен ендометрит уж. Правих хистероскопията и биопсия в Надежда

# 149
С тези две изследвания ли го хванаха?
Аз си записах час за Калчев, но е чак през ноември. До тогава продължавам да обикалям с надеждата някой да намери причината.

Общи условия

Активация на акаунт