Аборт. Забременяване и износване след това - Тема 97

• 31 986
  • 823
  •   1
Отговори
# 345
И лекарят казва, че стойността е мижава,бавно расте. Дано поне е кухо яйце, а не извънматочна. Иначе нищо не ме боли. Каза е понеделник на преглед, не знам има ли смисъл по-рано. Предложих му за утре, вика няма смисъл.

А какви стойности на чхг са опасни при евентуална извънматочна бременност?

Последна редакция: чт, 06 юни 2024, 19:22 от Daninka7

# 346
  • София
Данинка,
Не е мижава стойността, дотук идеално се удвояваше, при стойности над 1000 вече се променят нещата и удвояването не е точно, тогава се гледа на ехограф.
Аз на твое място бих отишла на преглед при друг АГ с добра техника.
Стискам палци!

Пепонии, честито ти чудо!
Да расте здраво и спокойно!

# 347
Даринка, отиди на преглед при АГ с по-добра апаратура, вече трябваше да се види. За мен не е извънматочна, а кухо яйце, иначе досега щеше да си усетила симпомите, които АА описа. При мен при извънматочната болката почна още при ЧХГ под 400, което беше стойността ми при вече 2 седмици закъснение. При теб расте по-бързо и вече наближава 2000, та за мен не е ИМБ, но шансът да се развие добре е вече много малък.

# 348
  • Замък сред облаците
Файонка, за ИМБ много зависи къде се е захванало, не само в тръбите може да е. Чисто медицински има случаи където разбират че е ИМБ 8-9 седмица, без съмнителни симптоми. Това пак само информативно, не да всявам паника.

# 349
Честно казано, вече се моля само да не е ИБ... То за това казват да де изчака цикъл, два след аборт и операция. Напълно логично е всичко, което се случва . При нас просто стана буквално от въздуха. Само да кажат, че не е ИБ, ще си изчакаме няколко месеца поне

# 350
Бях при друг, видя се сак 3,8мм. Но понеже не съм имала цикъл, не се знае нищо. Успокоих се много, че е вътре. Вече... Ембрион другата седмица. Каза, че е малък сак, не знам, Божа работа. Но и кухо яйце да е, пак не е операция на тръба... ☺️

# 351
  • На изток от Ада
Браво.

# 352
Daninka7, хайде сега ти пожелаваме да си има ембрионче вътре и всичко да е съвсем наред!

# 353
Данинка, стиснати силно палци! Дано да е най-малкото зло или просто едно малко позабавило се ембрионче!

# 354
Здравейте на всички! Нова съм тук и пиша с надеждата, че ще срещна някой попадал в подобна ситуация. Накратко - цикъл 28дни. На 30ти ден (4+2) положителен уринарен, чхг 350.72, прогестерон 14.7 ng/ml. Веднага назначен утрогестан(100мг)  2х2 вагинално. На 32ри ден (4+4) чхг 940 прогестерон все още 14.7ng/ml. Терапията е допълнена с дуфастон 2х1. Трябва да пусна отново в понеделник чхг и прогестерон. Въпросът ми е има ли жени успели с такива ниски стойности прогестерон да го вдигнат? Чудя се дали не трябва да се вдигне приемът на утрогестан на 3х2. На преглед съм в четвъртък. Имам предишни ранни спонтанни без установена причина. Много ме е страх

# 355
  • Замък сред облаците
Възможно е да не усвоявате прогестерона. Възможно е и оплождането да не е правилно, оттам организмът да реагира с нисък прогестерон - при мен беше така с кухо яйце, където задържах чак до 8 седмица с прием на прогестерон, така и не се формира ембрион.

Момичета, ъпдейт за мен - нещата приключват. В понеделник ще пиша допълнително като ми мине прегледа при моята АГ, иначе подробно описах в съседната тема за бебеправенето, ако на някой му се чете.

# 356
Съжалявам, че Ви се е наложило да преминете и през това. А при кухо яйце също ли така хубаво се удвоява чхг? При предишните ми неуспешни опити чхг не нарастваше добре. Не съм запозната и затова питам

# 357
  • Замък сред облаците
Да, до 3000 нарастваше добре.

Ако не е нараствало добре преди, изследвайте мъжа - като за начало спермограмата.

# 358
  • Sofia
АА, толкова съжалявам за този развой на нещата!
Не е честно!
Пожелавам ти късмет следващия път.
Прегръдки!

# 359
Здравейте, имах кюретаж на 13.03 и все още не ми е дошъл първия цикъл, вече 88 дни. Според гинеколожката ми е хормонален дисбаланс, но аз се притеснявам да не са се получили сраствания. Беше ми изписан Дуф@стон за 5 дни, но получих много силни болки от него и на четвъртия ден го спрях. От 25.05 имах цервикална слуз като при овулация за около пет дни и сега се надявам просто да не съм имала овулация до сега и скоро да ми дойде. Има ли други, които са имали такова голямо закъснение и в крайна сметка менструацията се е възобновила нормално?

Общи условия

Активация на акаунт