Аборт. Забременяване и износване след това - Тема 97

• 31 993
  • 823
  •   1
Отговори
# 360
lalaa, много голямо закъснение е, според мен трябва да се огледат добре нещата. По принцип стандартът е да се предизвика цикъл с дуфастон точно, но май за 10 дни се дава. Ако има някакъв друг проблем, може и да не помогне. Идете на второ мнение задължително.

# 361
АА, много съжалявам. Знам че ти ги приемаш нещата доста рационално, което мисля за теб е добре. Пожелавам, когато решите да пробвате отново, да е успешно.

lalaa, тук пишеше жена, при която имаше дълго закъснение след аборта, дано се включи.

# 362
Здравейте, въчера бях на първа фетална, и д-р Георгиев въстанови че плода няма сърдечна дейност и е спрял развитие преди две седмици. Той ми наложи да спря лекарствата и да дойда в четвртък за абразио с вакуум. Моя въпрос е да ли е това дълго за чакане, да не ми се случи нещо? Някоя да е правила това във МЦ Надежда?

# 363
  • На изток от Ада
Здравейте, въчера бях на първа фетална, и д-р Георгиев въстанови че плода няма сърдечна дейност и е спрял развитие преди две седмици. Той ми наложи да спря лекарствата и да дойда в четвртък за абразио с вакуум. Моя въпрос е да ли е това дълго за чакане, да не ми се случи нещо? Някоя да е правила това във МЦ Надежда?
не мога да кажа . Но също имах това. Изтекоха ми водите и след 2 седмици се разбра че трябва да абортирам . Нз че са водите.
Следваща бременност пак аборт и се установи хроничен ендометрит в Надежда открит. Може би заради тeзи 2 седмици...

# 364
не мога да кажа . Но също имах това. Изтекоха ми водите и след 2 седмици се разбра че трябва да абортирам . Нз че са водите.
Следваща бременност пак аборт и се установи хроничен ендометрит в Надежда открит. Може би заради тeзи 2 седмици...

При мен е въдичко още тук, и плода и водите, но не зная какво чакам

# 365
Марина, съжалявам за лошото развитие на нещата. Изпращам ти сила и прегръдки.
Според мен е много време до четвъртък да чакаш. Не ти ли обясниха защо не може по-рано?
При мен се случи на 24.05. и ми казаха, тъй като не е спешен случай да отида в Понеделник. Аз бях в Щерев. Но съм чула, че колкото по-рано, толкова по-добре. Понякога може да се получат усложнения. Наблюдавай се и ако усетиш някакво неразположение, отивай в болницата.

# 366
Марина, съжалявам за лошото развитие на нещата. Изпращам ти сила и прегръдки.
Според мен е много време до четвъртък да чакаш. Не ти ли обясниха защо не може по-рано?
При мен се случи на 24.05. и ми казаха, тъй като не е спешен случай да отида в Понеделник. Аз бях в Щерев. Но съм чула, че колкото по-рано, толкова по-добре. Понякога може да се получат усложнения. Наблюдавай се и ако усетиш някакво неразположение, отивай в болницата.

Съжалявам. Нищо не ми обясниха просто ми казаха в четвртък. Аз се надблюдавам, и изчаквам да се нещо случи, но за сега няма нищо...

# 367
  • Замък сред облаците
Какви са лекарствата? Ако съдържат прогестерон, той задържа изкуствено бременността. При мен лично в подобен случай само че с кухо яйце 2 седмици не бяха проблем и 3 дни след спирането на прогестерона стартира спонтанен аборт и се изчистих сама.

# 368
Какви са лекарствата? Ако съдържат прогестерон, той задържа изкуствено бременността. При мен лично в подобен случай само че с кухо яйце 2 седмици не бяха проблем и 3 дни след спирането на прогестерона стартира спонтанен аборт и се изчистих сама.

Приемах дуфастон, алеракт, циклогест, акард. Аз съм 11с +4д. Ние искам да ми се случи във  къщи това..

# 369
Съжалявам, Марина. Предполагам, че заради Акарда са казали четвъртък. При мен в 12+6 г.с. на ранната фетална морфология, се видя че сърцето на плода е спряло. По размери отговаряше на 11+3 г.с. Като ми казаха, че не могат със сигурност да твърдят, че тогава е спряла сърдечната дейност.
При мен минаха 5 дни от прегледа до датата за кюретаж. От сряда до понеделник. Трябваше да пусна предоперативни изследвания и да направя консултация с анестезиолог и кардиолог. Както и да попълня документи за хоспитализация.

# 370
Съжалявам, Марина. Предполагам, че заради Акарда са казали четвъртък. При мен в 12+6 г.с. на ранната фетална морфология, се видя че сърцето на плода е спряло. По размери отговаряше на 11+3 г.с. Като ми казаха, че не могат със сигурност да твърдят, че тогава е спряла сърдечната дейност.
При мен минаха 5 дни от прегледа до датата за кюретаж. От сряда до понеделник. Трябваше да пусна предоперативни изследвания и да направя консултация с анестезиолог и кардиолог. Както и да попълня документи за хоспитализация.

Благодаря на отговора, и аз си мислих че е заради Акарда. Попитах друг АГ и той каза че нищо няма да ми се случи до четврътак

# 371
  • На изток от Ада

Благодаря на отговора, и аз си мислих че е заради Акарда. Попитах друг АГ и той каза че нищо няма да ми се случи до четврътак
и Аз пих Алеракт през тази бременност с изтекли води

# 372
  • Замък сред облаците
Може да не искаш да ти се случи вкъщи, но всяка намеса в тялото носи риск за репродуктивните органи. Казвам го като три пъти минала през това по естествен път. Първия беше именно в 11 седмица.
Желая ти успех и сила!

# 373
  • На изток от Ада
Аз 3 А имам в нас и пак кюретаж.
И накрая хроничен ендометрит от абортите...

# 374
Аз знам, че звучи страшно вкъщи, но всъщност ако нещата се случат естествено е много по-щадящо за организма. Моят аборт беше в по-ранна седмица и със сигурност не е изживяване, което искам да помня, но пак бих избрала същото.
Всичко зависи от конкретния случай де, има ситуации, в които намесата е неизбежна.
Между другото, аз всъщност бях много по-спокойна, че бях вкъщи, а не в болница.

Общи условия

Активация на акаунт