Аборт. Забременяване и износване след това - Тема 97

• 31 998
  • 823
  •   1
Отговори
# 375
  • На изток от Ада
Аз също исках без кюретаж ама държавата АГ

# 376
Аз пробвах с медикаменти изписани ми от АГ. Бях в 10 седмица, а ембриона отговаряше на 8ма, а в 8ма когато бях на преглед всичко беше наред. Но да, не се получи с медикаменти при мен и се наложи кюретаж.

# 377
  • Замък сред облаците
Всеки случай е индивидуален, на мен нито веднъж не ми се е налагало да взимам медикаменти. Но включително по препоръка на моята много опитна и частна АГ - първо проверяваме ще тръгне ли естествено, ако не - медикаменти, ако и те не помогнат кюртаж. Може да вземе 4-цифрена сума за кюртаж, но всеки път настоява за естествено изчистване, защото е наясно с рисковете от намеса (инфекции, сраствания, увреждане на лигавицата - това по нейни обяснения) и прибягва до нея в краен случай и само когато е необходимо.
Разбира се, всяка жена има право на избор, но независимо от вида аборт все ще е тежко. Пожелавам кураж и сила!

# 378
АА, моят лекар по същите причини искаше естествено да се случат нещата.  В спешен кабинет двамата лекари, които  установиха, че ембрионът няма пулс веднага искаха кюретаж. Обадих се на моят АГ и той каза твърдо не, именно заради риск от инфекции, изтънена лигавица после и т.н, а също работи в частна болница. Предупреди ме само, ако до няколко дни не тръгне хубаво кървене или спре рязко, или болките продължават да отида при него ( не е от града, в който живея).

# 379
За съжаление във Варна няма добри лекари. При кой ли не съм ходила всички казаха кюретаж, защото било опасно да стой ембриона в мен. Първият път така ми лепнаха какво ли не в болницата с инструментите.
Втория път нямаше как без защото 1 седмица след медикаментите не се случваха нещата в следствие в хистологията пишеше, че е имало гной.

# 380
  • Замък сред облаците
Обещах че ще пиша след като мина през АГ. Тя потвърди, че данните са били за мисед както очаквах (1.06 - ембрион ~4,5мм, 7.06 - ембрион ~6мм без сърдечна дейност). В събота вечер се изчистих сама спонтанно като сакчето изпадна заедно с почти цялата лигавица наведнъж. Болки като при цикъл.
Днес АГ потвърди, че матката е чиста и да чакам цикъл след около месец както си е обичайно датата ми (съвпадение с аборта просто). Ще направим една МБ след като мине един цикъл.
Посъветва ме като подновяваме опитите да пусна имунологични изследвания заради риска от имунен процес и повишени НК клетки. Това предвид че след 1 успешно раждане имам 1 кухо яйце, 1 биохимична и 1 мисед сега в рамките на 1,5г.
С ММ ще си дадем пауза до края на годината и ще работим за здравето си (хранене, спорт, сваляне на килца) преди да пристъпим към изследвания и опити.

# 381
Тоест според нея може причина да е имуннен процес или такъв може да се активира заради самия аборт? Аз ти пожелавам незабравимо и спокойно лято, в което наистина пълноценно да си починеш от това!

# 382
  • Замък сред облаците
Понякога след една успешна Б може да се активира такъв процес каза. За пола беше скептична 😁 но 3-те неуспеха я насочват натам. Аз съм и с хашимото, а то често е резултат от свръхреактивна имунна система. Та нищо чудно НК клетките да са се повишили - аз и ковид карах, и ковид ваксини преди сина ми сложих, и тетанус слагах тая година… Тук спекулирам, но това са тригъри за ИС.

# 383
Моята след аборта ме насочи за щитовидна, ANA и ANKA, както и НК клетки. Останалите неща изследвах по препоръки от темата, най-вече за ИР и витамините.

# 384
Здравейте! Имам 2 аборта последната половин година - 1 мисед и 1 кя. След препоръка на АГ, пуснах изследване за ИР и резултатите ми очевидно не са добре. Каква е вероятността те да са причина за абортите? Зададох му тези въпроси във вайбър, но спря да ми връща, а съм страшно притеснена, не мога да си намеря място.

Другата седмица имаме час при доктор Сенкова в Неовитро, за да изкоментираме всичко, което ни се случи досега по пътя, но дотогава не знам как ще издържа …. 🥺

С нормални кг съм, ЩЗ винаги ми е била в норма, не страдам от СПКЯ … има ли шанс абортите да са причинили за този скок на КЗ?

ПС: Вторият аборт беше преди едва 4 седмици, ако това има някакво значение за тези резултати…

# 385
rms, съжалявам, че си минала през това.. аз също имам мисед, ИМБ и КЯ последната година. Изследванията за ИР не са валидни, ако не са направени поне 6 седмици след аборта, тъй като самата бременност си е състояние на ИР. Иначе ИР влия на качествата на яйцеклетката, но има много други по-възможни варианти, които тепърва да изследваш, ако не си - тромбофилия, инфекция, може би е добра идея да посетиш и имунолог, виж и витамините как са ти. Както и кариотипи за теб и партньора ти и спермограма за него.

# 386
Fayona, благодаря ти 🥺 Изключително съжалявам за това, през което си минала.

Престраших се да пиша тук след много колебания. Истината е , че последните дни ми е изключително тежко, не мога да се позная. Може би защото чакам цикъл, а той нещо се бави и хормоните ми са миш-маш. Всички близки ми казват “Не чети във форуми!”, но истината е, че само тук намираш съмишленици, които истински разбират болката ти. Уникални сте, момичета, добре, че ви има!

По въпроса с изследванията, пуснах много неща още след първия аборт: витамини, цито и микробиология, хормони ЩЖ, тромбофилии, сега чакам кариотипа да ни излезе. Имам 2 нискорискови мутации и недостиг на Витамин Д - общо взето май стандартното като при повечето от вас.

# 387
  • На изток от Ада
rms22 спермограма имате ли ? Ир за твоят мъж?

# 388
Наси, не. Предстои след посещението при Сенкова другата седмица да се назначат такива да видим тя какво ще каже.

От София съм, пациентка съм на Дойчиновски във Вита, минахме и през Ставрев в Селена в Пловдив, който нали се води репродуктивен. И двамата са на мнение, че щом е ставало веднага и двата пъти - няма нужда от спермограма, защото 99% ще излезе някаква лоша морфология при ММ и психически ще ни натовари това. И двамата като специалисти адски ги харесвам и им имам доверие, но все пак каквото трябва - ще направим!

# 389
Момичета, аз съм меко казано в ступор. След като се оказа, че витамин Д е почти на дъното, после се оказа и, че фолиевата също е на дъното почти. Бях пуснала и В6, но го чаках 13 дни, като бях сигурна, че и той като останалите ще е на дъното. И отварям аз днес и какво да видя - не само, че не е на дъното, ами е и 3!!! пъти и отгоре над нормата. Това нормално ли е?! Как така се получава хипервитаминоза, при условие, че никога не съм приемала такъв витамин... приемах единствено фолиева киселина, докато бях бременна... Ясно е, че вече с всичките налични резултати ще си запиша час, но дотогава - някой може ли да каже, дали е бил в подобна ситуация?

Общи условия

Активация на акаунт