Аборт. Забременяване и износване след това - Тема 97

• 31 998
  • 823
  •   1
Отговори
# 390
  • Замък сред облаците
Да не си приемала други добавки с включен б6?

# 391
  • Sofia
Да не си приемала други добавки с включен б6?
И аз това се чудих. Доста добавки са с Б6 в състава си.
Например моята АГ ми предписваше Магне Б6 за контракциите. Сега като небременна пък пия от време на време Сладки сънища форте, което също е с Б6.

Последна редакция: ср, 12 юни 2024, 22:57 от Brin de muguet

# 392
И моето беше 3-4 пъти над референцията, спрях добавката, в която знам, че има и скоро ще пусна да го видя как е.

# 393
Не, абсолютно никакви. Аз съм изключително скарана с добавките - мразя да пия хапчета. Прахчета, сиропчета и т.н. също не съм взимала. Не съм приемала никакви витамини за подсилване на имунната система през зимните месеци. Даже не помня дали и съм боледувала тази зима по-сериозно, че да приемам някакви кой знае какви лекарства. Само и единствено фолиева киселина приемах за краткото време, в което бях бременна. Това е. Ям често ядки /сурови/, с месото не прекалявам.. но обичам картофи, боб, леща, грах, а напоследък и  нахут в салатата винаги има. А така като чета - във всички тези храни има В6. Просто наистина не знам дали има за какво да се стряскам. Дали такива завишени стойности биха били проблем при евентуално забременяване.. направо съм шах с пешката.

# 394
Дами , здравейте. Включвам се и аз в темата ви. Имам първи мисед аборт, след това здраво родено детенце. Следва три аборта в различни седмици (спира сърце, не се развиват). Последният установен днес. Имам предразположеност за тромбофилия и съм пила аспирин. Посъветваха ме в друга тема, в която се вклччих днес, да направя с партньора си крос-мач тест. Знаете ли къде във Варна може да бъде направен и изобщо към кой имунолог или лекар да се насоча?

# 395
BeLady много съжалявам,  че се е наложило да преживееш това толкова пъти! Пожелавам то следващият път да имаш още едно живо и здраво детенце Hug
За Варна ми излиза, че в УМБАЛ "Св. Марина'' има лабораторията по клинична имунология. Можеш да позвъниш и да ги попиташ. Съжалявам, че не мога да съм по-полезна, но не ми се е налагало до сега да правим такова изследване. Знам, че за генетични изследвания освен Геника за Варна препоръчват и генетичната лабораторията в Св.Марина
 Надявам се, че и имунологичната е на същото ниво. Дано се включи някой с повече опит от мен и ти препоръча изпитан лекар!

# 396
Аз питах в генетичната лаборатория в Света Марина казаха, че нямат такова изследванв. Ние там пуснахме кариотип. А имунологипната не ми вдигат телефона и не ми отговарят на имейл.

# 397
Аз питах в генетичната лаборатория в Света Марина казаха, че нямат такова изследванв. Ние там пуснахме кариотип. А имунологипната не ми вдигат телефона и не ми отговарят на имейл.
Генетика май ще се окаже мястото, но кой би разчел резултатите? Чета за доц. Конова в Плевен. Май принея стават и онлайн консултациите с изпращанена кръвни проби. Sa936 -прочетох назад малко от коментарите ти. За сега ме оставиха два пъти да изхвърля ембриона. Гадно си е, много. Ще видим с този ембрион последния, който сега е в мен, как ще бъде. Ти при кой АГ ходиш? Той може ли препоръча някой имунолог, генетик или изобщо някой? Аз ще разпитам и моя, днес съм на преглед

# 398
  • Замък сред облаците
В Геника за генетичните изследвания с резултатите се получава коментар какво означават. Вече за терапия трябва лекар.

# 399
  • София
Има една Д-р Константинова във Варна, имаше координати из фейсбук групите за тромбофилия.

Преди да правите крос-мач, направихте ли основни изследвания при вас и мъжа ви? Спермограма и SDI клетки при него. При вас ИР, тсх, вижте на първа страница изследванията. Ако са минали години след първото дете, възможно е и вашите години да дават отражение върху качеството на яйцеклетките.

Крос мач тест правят в Надежда, на друго място не съм чувала да има.

# 400
Има една Д-р Константинова във Варна, имаше координати из фейсбук групите за тромбофилия.

Преди да правите крос-мач, направихте ли основни изследвания при вас и мъжа ви? Спермограма и SDI клетки при него. При вас ИР, тсх, вижте на първа страница изследванията. Ако са минали години след първото дете, възможно е и вашите години да дават отражение върху качеството на яйцеклетките.

Крос мач тест правят в Надежда, на друго място не съм чувала да има.

Да, правени са преди време, всичко е наред. Тсх го пуснах сега и също си е в норма

# 401
  • На изток от Ада
Ир за мъжа също .
Аз съм с 5 спонтанни аборти.

Последна редакция: чт, 13 юни 2024, 10:59 от nasito8988

# 402
Прекрасни дами здравейте,

За огромно мое съжаление се включвам тук. Започвам с това, че съм на 26 години. През октомври имах една бременност, приключила рано от само себе си. Ноември и декември правих всякакви изследвания на хормони и ЩЖ.
Марто месец забременях отново и вчера на прегледа се оказа, че сърдечният пулс е спрял. В 11 седмица, а показваше 9+5. Днес ме приех за кюретаж, който за щастие премина без проблеми и сега съм под наблюдение. Нямах никакви болки, еднократно зацапване в 8-ма седмица, при двама АГ ходих след това нямаше никакви проблеми.

Въпросът ми е как да постъпя от тук нататък, какво е добре да изследвам и кога? Доста ми е тежко и мъчно. Ходих и при двама АГ по време на бременността и след първата загуба и според тях нямаме никакви проблеми. Това, което никога не съм изследвала е тромбофилия и със сигурност и други неща.

Благодаря ви за това, че сте тук и че поне малко се чувствам като част от група със сходни проблеми.

# 403
lietome, съжалявам! Heart Дано не ти се случва повече!
Аз  препоръки за изследвания не мога да дам, защото след моя аборт нищо не сме изследвали с ММ. Просто решихме, че се случва...
Но тук, за съжаление има жени с повече от един аборт и могат да бъдат много полезни откъм информация и подкрепа, разбира се.

# 404
  • На изток от Ада
Lie to me, спермограма писнете разширена д днк фрагментация, Ир, тромбофия,  НК клетки.... Но е било добре да изследвате плода .
Аз също имам аборт в 11сед..

Общи условия

Активация на акаунт