Аборт. Забременяване и износване след това - Тема 97

• 31 993
  • 823
  •   1
Отговори
# 405
Здравейте, момичета. Моля за съвет. Всеки месец като по часовник 3 дни преди датата на цикъла започва кафяво зацапване. Първия ден е по-обилно, следващите два намалява и на четвъртия тръгва цикъл. Дори в месеца, в който забременях, беше така. От няколко години съм така, но последно време започнах повече да обръщам внимание. Споделяла съм го с поне четирима гинеколози и никой не го отчете като проблем. Един каза от раничката е (имам раничка на шийката на матката), друг каза нещо хормонално е, раничка не виждам. По мнения от тук видях, че може да е нисък прогестерон. Изследвах го, но беше ок. Миоми нямам или поне така мисля. Доста прегледи на вагинален ехограф минах последната година. Кисти също нямам. На други от вас случва ли се, открили ли са някакъв проблем? Какво друго е добре да изследвам?

# 406
  • Замък сред облаците
Около 10-11 ден след овулация започва спада на прогестерона предменструално и оттам идва това зацапване, защото тялото е получило сигнал да лющи лигавицата. Като спадне съвсем започва същинската менструация. От няколко години го имам. Не е проблем за забременяване.
При нисък прогестерон ще зацапва и в другите фази на цикъла и то още с приключване на менструацията, при раничка също - и двете съм минала.

# 407
Благодаря ти! Успокоих се малко, защото от ровене в други теми започнах да се притеснявам да не е полип. След аборта няколко пъти са ме гледали на вагинален ехограф. Ако беше полип, предполагам щеше да даде някакви индикации...Иначе нямам болезнен или нередовен цикъл. Всичко е като по часовник всеки месец, но пък забременяване така и не се случва вече почти 9 месеца след аборта и се чудя къде да търсим възможен проблем. Ако до есента не стане, ще се обърнем към репродуктивен.

Около 10-11 ден след овулация започва спада на прогестерона предменструално и оттам идва това зацапване, защото тялото е получило сигнал да лющи лигавицата. Като спадне съвсем започва същинската менструация. От няколко години го имам. Не е проблем за забременяване.
При нисък прогестерон ще зацапва и в другите фази на цикъла и то още с приключване на менструацията, при раничка също - и двете съм минала.

# 408
Lietome, съжалявам. В първия пост са описани изследванията, които може са направите с мъжа ти. Аз бих изследвала и абортивен материал.

# 409
  • На изток от Ада
Minie, за абортивен е късно..ю

Мел аз имах такова прицапване около МЦ..  няколко месеца. Почнах инозитол и се оправих.
Сега пък 2м имам бежаво оранжево прицапване два дни преди МЦ

# 410
Сега прочетох за Инозитолът, че е вит. Б8. Каква връзка има той с хормоните и прицапването ? Аз съм с MTHFR мутация, не знам как би се отразило, метилирана форма ли е?

Мел аз имах такова прицапване около МЦ..  няколко месеца. Почнах инозитол и се оправих.

# 411
  • На изток от Ада
Сега прочетох за Инозитолът, че е вит. Б8. Каква връзка има той с хормоните и прицапването ? Аз съм с MTHFR мутация, не знам как би се отразило, метилирана форма ли е?

Аз съм с mthfer 677.. Инозитол няма общо. Фолиева и б 12 трябва да са метилирани

# 412
Сета като го написа, Насито, се върнах и прочетох, че вече е минал кюретажа. Някак съм го пропуснала и бях видяла само, че са я приели.

# 413
Здравейте, трябва да направя аборт по медицински причини. 13 почти 14 седмица, може ли да ме насочите къде и при кого. И какви изследвания след това да се направят на плода. Съсипана съм. Токуда, Надежда и Щерев са ми най-удобни. Какво да нося за болничния престой.

# 414
Съжалявам, че така са се развили нещата. Опитай се да бъдеш силна и да мислиш позитивно. Природата си знае работата.
На мен ми се случи в 10 седмица, направих го в Щерев при доц. Андреева. Даде ми списък с изследвания,които да направя преди да отида, ден по-рано минах консултация с кардиолог и анестизиолог. Приеха ме по ЗК, нужно ти е направление по КП № 004.1. Болничния престой по ЗК е 3 дни, доплаща се 700лв(водят го избор на екип). Самата процедура протича много бързо, упойката веднага ме хвана. След това съм нямала проблеми. Доволна съм. Тази седмица ходих при друг доктор да провери дали всичко е наред. За щастие са се справили добре, няма прекалено остъргване, няма сраствания и всичко е нормално.
За изследвания на абортивен материал, можеш да звъннеш в Геника (доста са любезни) да те посъветват и да го обсъдиш и с твоя лекар. Аз направих това Основен панел: най-чести анеуплоидии (по хромозоми 13, 18, 21, Х и У ; Панел Ранни спонтанни аборти: анеуплоидии по хромозоми 9, 14, 15, 16 и 22. За целта абортивния материал трябва да е поставен във физиологичен разтвор. Кажи на лекарите, че ще го изследваш, те по принцип знаят как се действа с материала за изследвания, но ако не им се каже го поставят във формалин.
Ако твоя лекар не те насочи, проучи нещата. Аз нямах много време и понеже всичко правих в Щерев при доц. Андреева, избрах пак нея. Можеш да звъннеш на регистратура в болниците, за да ти обяснят какво е необходимо.
Успех ти желая и не се предавай. Ако имаш нужда да споделиш съм на среща Green Heart
Здравейте, трябва да направя аборт по медицински причини. 13 почти 14 седмица, може ли да ме насочите къде и при кого. И какви изследвания след това да се направят на плода. Съсипана съм. Токуда, Надежда и Щерев са ми най-удобни. Какво да нося за болничния престой.

# 415
Дами,

Реших да направя тест за тромбофилия. Във Варна или околността къде е най-добре да се случи това? Благодаря предварително!

Ще пусна и витамин Д, Б12, Б6, ПКК, полови и на ЩЖ и друго има ли, което е важно, а пропускам? Наясно съм, че питах по-рано, извинете за повторението!

# 416
LieToMe тест за тромбофилия ( ако говорим за вродена, което е генетично изследване) е най-добре да се пусне в генетична лаборатория. Във Варна има 2 места където можеш да го  направиш- в Геника или в генетичната лабораторията в УМБАЛ "Св. Марина''.
Newtou много съжалявам! Пожелавам ти следващият път да гушнеш живо и здраво бебенце накрая!

# 417
Препоръчаха ми кандиларов на гарата. Аз там ще пускам изследвания следващата седмица.
Дами,

Реших да направя тест за тромбофилия. Във Варна или околността къде е най-добре да се случи това? Благодаря предварително!

Ще пусна и витамин Д, Б12, Б6, ПКК, полови и на ЩЖ и друго има ли, което е важно, а пропускам? Наясно съм, че питах по-рано, извинете за повторението!

# 418
  • На изток от Ада
Lie, , Сг също е добре да имате. Ир

# 419
Препоръчаха ми кандиларов на гарата. Аз там ще пускам изследвания следващата седмица.
Дами,

За тромбофилия е препоръчително генетична лаборатория. Както е написала дамата по-горе Геника или Света Марина.

Общи условия

Активация на акаунт