Нашите кухни - тема 97

• 42 960
  • 749
  •   1
Отговори
# 285
  • Варна
Зависи от плочките. Ако ги покажеш, тжва ще наклони везните в гласуването. Иначе, нито плочки харесвам, нито 2 настилки в едно помещение.
За мивката - или сливаща се с плота, или черна.
Черните мивки стоят хармонично в почти всякакви цветове кухни, в които има и черни котлони. Така стават две черни петна на плота и за мен те вървят в комплект, а не с нещо друго.

# 286
Здравейте, предложиха ми:  1.плот и мивка  изляти заедно, 2.- термо плот и гръб, 3. плот и гръб технически камък. Кой вариант е по-практичен и лесно за поддръжка? Благодаря.

# 287
Термоплот и гръб. Лесно, бързи, евтино, лесно за подмяна когато омръзне.
Лятите мивки и плотове са от една друга епоха и не знам дали и защо се връщат пак на мода.
Техническия камък е тежък и изисква допълнително укрепване на шкафовете под него.
При мен термоплот и гръб плюс шкафове ПДЧ издържат в добър вид вече десета година в не затворен навес.

# 288
Плот и мивка отляти заедно са много естетично решение, ако е това, за което си мисля. Проблемен момент е, че ако един ден изтървеш нещо тежко в мивката (примерно аз имам мраморно хаванче за билки и орехи) целият плот с мивка ще са за изхвърляне. Затова практично е да са отделни детайли.

Лично аз ненавиждам термоплотовете, понеже нито са термо, нито са плотове според моите разбирания.

Върл почитател съм на гранита (мраморът на става за кухня според мен), но опит пък с технически камък нямам. Ако се решиш на варианта с естествен или технически камък, ще трябва да обиколиш всички каменарски фирми в района ти, за да питаш за цени, понеже варират много. Най-скъпо е да го вземеш от мебелната фирма, понеже и тя ще ти натовари цената поне двойно. А под "каменарски фирми" разбирай както тези, които се брандират като производители на плотове, така и тези с основна дейност надгробни паметници - не се шегувам, макар че в първия момент може и да ти изглежда малко зловещо.

Понеже камъкът е скъп, може да обмислиш вариант за съчетание от плочки на стената и камък за плота. Имаш много варианти, но се води предимно от практичността при ползване и почистване, и от цената.

# 289

За този тип мивка.
Наистина нямам понятие. Много разчитам да ме насочите. Дано материала на тези мивки е устойчив.
 Кухнята ще е с гланц МДФ лице цвят cool grey,  плот и гръб малко по тъмно сиво.

# 290
Абсолютно ок са.

# 291
Потвърждавам за мивката, даже моята е същата, но др.цвят.

# 292
И моята е същата, но друг цвят. С уговорката, че  я ползвам от близо 2 месеца, засега съм доволна, не й слугувам.

# 293
Благодаря дами.
А за отцетника какво ще кажете, аз не харесвам.   Изглежда по добре и по хигиенично.

# 294
Благодаря дами.
А за отцетника какво ще кажете, аз не харесвам.   Изглежда по добре и по хигиенично.
Аз също не харесвам и нямам, не ми и трябва. Заема и място на плота, което при малки кухни е от значение.
Откъм поддържане на хигиена при сегашните покрития на мивките не виждам проблем, но варовита вода може да се отлага и да се чисти по-трудно, ще трябва може би да се подсушава редовно.

# 295
За отцедника - и аз съм против. Впечатления от 3 мивки - 2 са с иноксови мивки с къдрав отцедникс (от онези на Хром, тип соц-мивка) и 1 мивка без отцедник, термоплот до мивката. Мивките с отцедник - няма такава гадост, за мен - наклонена повърхност, много неща, които ще сложиш, се хлъзгат, защото повърхността не е равна. Къдрава повърхност - там се събира повече вода и мърсотия, бършеш в улеите до откат. Мивката без отцедник - забърсваш си термоплота без проблем, вече 15 или повече години служи, ще правя ремонт и ще сменям мивката и плота, мивката пак без отцедник, плотът - зависи от офертата за смяна на кухнята, въпреки че предпочитам естествен гранит, но решението ще е финансово. Кухнята е малка, мивката е в ниша с плот 100 см., т.е. няма много място за варианти.

# 296
  • София
Здравейте,
имам два въпроса, ако можете да помогнете, ще съм много благодарна.
Мога ли според вас да си поръчам само шкафовете от Икеа, а  после да си сложа гранитен плот от друго място? Ще издържат ли по-високото тегло или може да е проблем това? Някакви насоки, за това откъде може да се поръча в Сф или наоколо гранитен плот? Нямам големи изисквания да не кажа почти никакви към цвета, стига да не е безумно скъп и да е гранит Simple Smile
Вторият въпрос ми е за по-евтина мивка за вграждане под гранитен плот. Вкъщи е сравнително евтина иноксова мивка на Тека от която съм доволна вече 15 години, но дори и тя е към 600 лв, а за село искам нещо по-бюджетно.
Дотук намерих тези, като по-ниска цена, но марката не съм я засичала досега и се чудя дали ще върши работа.

Mивка с голямо корито за вграждане под плот с нано покритие черен цвят

мивка с голямо корито за вграждане под плот и върху плот модел 610 457

Последна редакция: нд, 30 юни 2024, 10:02 от Aila

# 297
Здравейте,
Мога ли според вас да си поръчам само шкафовете от Икеа, а  после да си сложа гранитен плот от друго място? Ще издържат ли по-високото тегло или може да е проблем това? Някакви насоки, за това откъде може да се поръча в Сф или наоколо гранитен плот? Нямам големи изисквания да не кажа почти никакви към цвета, стига да не е безумно скъп и да е гранит Simple Smile
Вторият въпрос ми е за по-евтина мивка за вграждане под гранитен плот. Вкъщи е сравнително евтина иноксова мивка на Тека от която съм доволна вече 15 години, но дори и тя е към 600 лв, а за село искам нещо по-бюджетно.
Дотук намерих тези, като по-ниска цена, но марката не съм я засичала досега и се чудя дали ще върши работа.

Гранитен плот и бюджетна (и на вид) мивка хич не се връзват, такава мивка (отваря се само вторият линк) буквално ще обезсмисли гранита, направо ще го зачеркне. Според мен го премисли този момент. Избери си първо гранита и след това подходяща за него мивка.

# 298
Здравейте,
Мога ли според вас да си поръчам само шкафовете от Икеа, а  после да си сложа гранитен плот от друго място? Ще издържат ли по-високото тегло или може да е проблем това? Някакви насоки, за това откъде може да се поръча в Сф или наоколо гранитен плот? Нямам големи изисквания да не кажа почти никакви към цвета, стига да не е безумно скъп и да е гранит Simple Smile

Когато правих моята кухня ПДЧ-то отдолу си беше ПДЧ, но самия гранит го подлепиха с плоскост фурнир може би 10мм.
Колкото до мивката, искайте им технология за монтаж и с нея право при майстора, който ще я монтира, да не се окаже че нещо не може да стане (майсторите го обичат това)
Heart

# 299
  • София
Кубратова, разбирам те и си права, но както писах, кухнята е за село. Гранитният плот е заради това, че всичко друго ще го направя на нищо. Вкъщи също е иноксова мивка с гранитен плот и нямам проблем с това визуално.
Ще погледна линка, какво не се е копирал както трябва. Мерси.
Линка е оправен.

Общи условия

Активация на акаунт