Нашите кухни - тема 97

• 42 174
  • 749
  •   2
Отговори
# 660
  • София
Прави смело, на мен ми е любим и в двете кухни, рядко всъщност нещо мокро слагам, но ми е мн удобен за редене и взимане на най-честно ползвани чаши и чинии

# 661
Точно върху мивката ли е най удобното място?

# 662
Термоплотовете са един тип, но има различни марки. Моят е дървесен Геталит, не изисква някаква специална поддръжка, използвам го 2 г. и си е съвсем здрав.
Сега съм в жилище с термоплот на 16-17г, съвсем обикновен, не е дървесен десен, не помня марка, но и на него му няма абсолютно нищо.

# 663
  • София
Точно върху мивката ли е най удобното място?
Ако ще миеш и прибираш, да - над мивката.

# 664
  • ...живея на последния етаж...
А когато мивката е под прозореца, ползваш миялната за отцедник. По принцип говоря, аз нищо не мия на ръка, нито малко, нито голямо.

# 665
Има ли някой, на който съдомиялната му не е точно в съседство с мивката, а през шкафче на другата стена, но когато е в отворено положение с издърпани кошници си стига до мивката,та дали е удобно? Чудя се дали,ако съм изплакнала примерно нещо по-мръсно няма ли да накапя вратичките на шкафчетата(2бр),които ще са блокирани от отворената съдомиялна? Рядко изплаквам, но, ако е чиста и пълна съдомиялнята и нямам възможност да я подредя трупам в мивката и после се нареждат мокри съдове в нея, но като ми е до мивката няма проблем, а сега за новата кухня малко сложно става като искам 600 съдомиялна

# 666
  • ...живея на последния етаж...
А няма ли вариант да е вляво на мивката?
Така както е даден чертежът, ми се струва, че е възможно. Ще се обърне глухият шкаф. Иначе миялната може да бъде навсякъде, стига да има вода и канал. Но не навсякъде е удобно.  На въпроса - едва ли ще капе по вратичките, по пода обаче е сигурно.

# 667
Има ли някой, на който съдомиялната му не е точно в съседство с мивката, а през шкафче на другата стена, но когато е в отворено положение с издърпани кошници си стига до мивката,та дали е удобно? Чудя се дали,ако съм изплакнала примерно нещо по-мръсно няма ли да накапя вратичките на шкафчетата(2бр),които ще са блокирани от отворената съдомиялна? Рядко изплаквам, но, ако е чиста и пълна съдомиялнята и нямам възможност да я подредя трупам в мивката и после се нареждат мокри съдове в нея, но като ми е до мивката няма проблем, а сега за новата кухня малко сложно става като искам 600 съдомиялна

Да и не съм имала никакъв проблем, въобще не се притеснявайте. Когато е под плот, ако някой работи на него трябва да се мръдне, за да се отвори уреда, така че на мен ми беше даже по-удобно така.

# 668
А няма ли вариант да е вляво на мивката?
Така както е даден чертежът, ми се струва, че е възможно. Ще се обърне глухият шкаф. Иначе миялната може да бъде навсякъде, стига да има вода и канал. Но не навсякъде е удобно.  На въпроса - едва ли ще капе по вратичките, по пода обаче е сигурно.

Има вариант да се премести мивката отляво на съдомиялнята, но се чудим дали да не си го спестим това местене.

Иначе Драго, щом казваш от личен опит,че няма проблем се поуспокоих : )

# 669
И при мен в селската къща СМ е през шкаф и не изпитвам никакво неудобство.

# 670
  • Варна
За плота не мога да ви отговоря, но за отцедника - веднага.
Около Коледа ми свързаха мивката и съдомиялната. Цялата ми кухня е два квадрата, няма място за отцедник. Мивката е двукоритна (с едно нюню отстрани), защото не можах да намеря вариант с едно корито - ъглова е.
Та отцедника съм го ползвала за тези осем месеца 1-2 пъти, когато някоя по-голяма тенждера или тава не мога да ги напъхам в съдомиялната. В малкото коритце понякога оставям някоя дъска да изсъхне, както и частите на робота, когато ги мия. Всичко останало минава през съдомиялната.
Та съвета ми е - отцедник не ви трябва. Или си вземете едни продълговати има, Икейски, мисля че ги има в черно и в бяло, където да позахлупвате нещо. Винаги можете да го тикнете в шкафа, ако ви се пречка по плота.

# 671
  • Варна
Някой има ли хладилник с френска врата?

Пише, че дълбочината му е около 72-73 см. Дали трябва да се оставя място зад него и отстрани или мога да го затворя плътно? Мога да направя кухня с дълбочина 70 см, но май пак ще стърчи много. Може вече да са измислени по-нови неща и да не се налага някакво отстояние, хм?

# 672
Някой има ли хладилник с френска врата?

Пише, че дълбочината му е около 72-73 см. Дали трябва да се оставя място зад него и отстрани или мога да го затворя плътно? Мога да направя кухня с дълбочина 70 см, но май пак ще стърчи много. Може вече да са измислени по-нови неща и да не се налага някакво отстояние, хм?

Желателно е да се оставят около 5 см. между хладилника и стената.

Имайте предвид, че ширината на хладилника с отворени врати е по-голяма и това трябва да се съобрази при проектирането на кухнята.

# 673
Кое е френска врата? Аз купих с четири врати (все още е в кашона) , който може да е плътно отвсякъде, но от едната страна ще е до стената и трябва да оставя разстояние за да се отваря вратата. В магазина държаха мострата включена, точно за да показват, че не загрява и можело да е долепен.    Обаче, не смятам да го напъвам плътно до стената отзад, така и така е по-дълбок от плота, все едно дали с 2 или с 5-6 см.
 Погледнете спецификациите на конкретния модел, там е показано какви отстояния са необходими,  някъде видях такъв при който вратата не изскача при отваряне.

# 674
И аз бих казала, че зависи от конкретния модел. Моят, например, има фабрични ограничители отзад, които не позволяват плътно долепяне.

Общи условия

Активация на акаунт