Майски бебета 2024г. - Тема 15

• 29 994
  • 774
  •   1
Отговори
# 255
Честита рожба !
Да ви е жив и здрав и благословен Георги ,да има късмет в живота,много радост да ви носи 💙☺️
Бързо възстановяване на мама

# 256
Честит да е Георги!
Момичета, как разбирате, че започва раждането? Вчера на тоновете отчете леки контракции, които аз изобщо не усещах. Провериха и имам разкритие 2 см., АГ каза, че може и още същата вечер да тръгне. Каза, че като започне, ще ме боли и няма как да не разбера, но все пак само го мисля. От време на време имам много лека болка в кръста, но наистина е толкова лека, че не ми изглежда като да започва нещо и само се притеснявам дали ще разбера кога да тръгна към болницата. Болката би трябвало да е силна, нали?

# 257
Честит да е малкият сладур, Muffin!💙 Бързо възстановяване на теб!

# 258
И аз това се чудя как ли ще започне всичко.Аз пък нямам нито контракции нито разкритие.Но пък имам доста силни менструални болки вечер или през нощта,но нищо,отминават си.Някои мами казват,че доста бързо зачестяват контракциите.

# 259
Честит да е Георги!  🩵 Да бъде здрав, смел и силен! А мама бързо да се възстановява!

# 260
И аз се чудя как ще ги усетя тези контракции. И на мен Аг ми каза, че няма как да ги сбъркам ама знам ли и аз.

# 261
И аз съм точно така. И същия въпрос си задавам. Имам 2см разкритие и леки контракции. Имам и силни менструални болки от време на време, разстройство. Но това е. Идва вечер, лягам си и всичко е наред. Май всеки ден вече минавам през филма “днес е вече деня” и никога не е.
Уж дори на моменти бях засякла регулярни контракции, вчера бяха на 10 мин. И после спряха. Или аз нещо…….

Честит да е Георги!
Момичета, как разбирате, че започва раждането? Вчера на тоновете отчете леки контракции, които аз изобщо не усещах. Провериха и имам разкритие 2 см., АГ каза, че може и още същата вечер да тръгне. Каза, че като започне, ще ме боли и няма как да не разбера, но все пак само го мисля. От време на време имам много лека болка в кръста, но наистина е толкова лека, че не ми изглежда като да започва нещо и само се притеснявам дали ще разбера кога да тръгна към болницата. Болката би трябвало да е силна, нали?

# 262
  • София
Благодаря на всички от сърце!
Засега съм добре, в реанимация съм. Започвам да си усещам краката. Не ме боли, само като се размърдам. Чакам да ми го донесат по някое време да се погушкаме. Ще разказвам подробно целия процес, само да се освестя още малко. И да мога да пиша свободно.

# 263
Честито бебче, Muffin! Здраво и спокойно момченце! Бързо възстановяване на теб!😊

# 264
Идва вечер, лягам си и всичко е наред. Май всеки ден вече минавам през филма “днес е вече деня” и никога не е.
Уж дори на моменти бях засякла регулярни контракции, вчера бяха на 10 мин. И после спряха. Или аз нещо…….

Ох, много ми е познато това чувство и на мен! И странното е, че вечер имам доста стягания и леки менструални болки, а като отида на тонове коремът ми е напълно спокоен и никакви контракции.
Акушерката също каза, че няма как да се сбърка, макар че при някои жени не било толкова болезнено, колкото са си го представяли. Но задължително трябва да има зачестяване и продължителност.

На мен вчера на прегледа за разкритие, АГ ми направи някакво "туширане" на шийката, уж за да забърза процеса. От тогава имам едно кафеникаво зацапване. На някоя от вас правили ли са й такова нещо и дало ли е резултат?

# 265
И аз ще прозвуча като АГ-тата, но наистина няма да ги сбъркате. Стават все по-силни и по-чести, когато започне истинската работа. При мен наистина се случи много бързо зачестяването, но и да не е така, нямаше общо с менструалните болки, които имах предните дни. Мисля, че ми бяха казали като станат на 4-5 мин тогава да ходя към болницата.

# 266
За който е за секцио след него много помага лекият масаж около пъпчето  в кръгови движения по часовниковата стрелка ,спомага да се отделят газове ,да се захраните по-бързо (за перисталтиката на червата)☺️
Болката е гадна обаче много е важно по-бързо да се раздвижиш ,повече ще ти олеква така

Бебка е доста сънлива ,има жълтеница ,трудно се събужда ,давам и гърда на поискване суче и заспива,почти постоянно спи и се налага да я будя ,за да се храни

# 267
А къде се усещат? Ниско долу като менструални или целият корем?

# 268
Честито бебче🤗това ни беше и двата пъти вариант за мъжко име 😁🎉🎉🎉

Един съвет важното е да ставате често и по малко 🍀така ни посъветваха примерно на всеки час 5-10мин.да вървите
Че вчера моята съквартирантка се озори бая взе да става,да се разхожда по много ама не се прави така,казаха.

# 269
  • Варна
И моят бебок е много сънлив, подозирам го, че е с жълтеница, но педиатрите в родилното ги гледаха всеки ден и ми казаха, че било добре. Лл пък не ходи вече по домовете от както беше ковид... чудя се дали е ок толкова да спи едно бебе 🙄 инъче не е жълт, а в родилното беше с жълти очички 1 ден
За който е за секцио след него много помага лекият масаж около пъпчето  в кръгови движения по часовниковата стрелка ,спомага да се отделят газове ,да се захраните по-бързо (за перисталтиката на червата)☺️
Болката е гадна обаче много е важно по-бързо да се раздвижиш ,повече ще ти олеква така

Бебка е доста сънлива ,има жълтеница ,трудно се събужда ,давам и гърда на поискване суче и заспива,почти постоянно спи и се налага да я будя ,за да се храни

Общи условия

Активация на акаунт