Майски бебета 2024г. - Тема 15

• 29 974
  • 774
  •   1
Отговори
# 270
При мен от 2 дни също има болки в кръста и отпред наподобяващи леки менструални, също и в гърдите, малко като ПМС 😆 в 36+5 съм и явно тялото се подготвя..

# 271
И моята не е жълта ,то е нормално иначе да имат такава физиологична жълтеница,и на мен казаха да не се притеснявам ,надявам се да мине бързо ,да можем да си отидем у дома скоро ☺️

# 272
А къде се усещат? Ниско долу като менструални или целият корем?

Започнаха ниско долу и после целият ми корем се стягаше при мен.

# 273
И вторият ми бебок е с жълтеница и до 10 ден все се налагаше да го будя и сега понякога трябва.
Педиатърката ми обясни, че при лек натиск от крачетата към главичката отзад по телцето, ако е най-жълт отпечатъка към главата и избледнява към краката значи жълтеницата си отива.

Трябва да са регулярни контракциите на 5 Мин поне час и тогава се ходи към болницата. Не е задължително да боли силно.

# 274
  • Варна
А давате ли нещо за тази физиологична жълтеница или чакаме да отмине?

# 275
  • Пловдив
Iffsy, при мен имаше такова кафеникаво зацапване след такъв преглед, и тапата падна. Раждането така и не тръгна спонтанно.
Явно съм си имала някакви нерегулярни контракции, които не усещах като нещо по-различно от менструални болки. Бях с 1-2 см разкритие при въпросния преглед, 4 дни по-късно бях с 3-4 см, на следващия ден постъпих с 5 см и ми пуснаха система окситоцин.

За жълтеницата - баткото имаше по-силно изразена, кърмене на поискване (или ако не се буди макс на 3 часа) и с пълнене на памперсите минава. Борис пък видимо само 1 ден в болницата съвсем леко му жълтееха очите и това беше, а е по-поспаливото бебе от двамата.  Вече не толкова, но първите 2-3 дни вкъщи буквално хапваше и заспиваше и следващите 3 часа забравяхме, че имаме бебе. Нощем даже по 4+ часа правеше паузи (все още му се случва).
Някои педиатри знам, че препоръчват вода със захар/глюкоза, но доколкото съм запозната са някакви стари разбирания и реално няма смисъл от което.

# 276
Казаха ми и на мен само да си я слагам на гърда,когато поиска за жълтеницата ,и ще си отмине

# 277
Честит да е Георги! Да е много здраво и щастливо дете. 💙🐣

Няма смисъл даването на тази глюкоза, да. Спомням си и аз, че е важно да акат, за да изхвърлят излишния билирубин.

# 278
Точно така, с акото се изхвърля най-много билирубин. Нищо не съм давала, даже смятам, че баткото толкова дълго я влачеше, защото след 40 ден започна да ака веднъж на 7 дена. Ще видим сега бебока как ще е.

# 279
  • Варна
Благодаря за успокоението, супер сте Wink Аз за пръв път съм кърмачка и все се съмнявам, че всичко е ок, защото предния път с шишенцето на 2,5 - 3 часа си знаех, че стомаха е пълен, а сега меря с кантар от време на време и виждам, че яде. Памперси също пълни по 3-4 на ден Simple Smile но това със буденето за ядене ме замисли Simple Smile и за пръв път не гледам часовника, а бебето и когато му се прииска давам Simple Smile добре, че  имам Wink

# 280
Моята ака за световно....не мога да сваря ....😁започвам да го сменям и почва пак.
Днес попитах било нормално

Да похваля подплънките на лансинох.
Снощи малко ми текна и ги пробвах,залепнаха супер само на нощницата,попиват.(Мостри са,подарък)
Моите са от Пепко дано са добри

На смесено е от днес,повече ам,аз цедя но супер малко няма 50...та или давам да суче ако ми е мн пълно и не съм цедила или изцедено и дохранвам.

# 281
  • София
Да се опитам да разкажа как мина моето раждане. Вчера сутринта ме приеха. Попълних документи, последва преглед за разкритие и ехограф при много мила и млада лекарка. Нямах разкритие. Попълних още документи и ме настаниха. Избрах си двойна стая, но бях сама. Правиха ми ЕКГ, взеха ми кръв, тестваха ме за антибиотици. Вечерта ми пуснаха тонове. Рано сутринта отново тонове, последва клизма. Нищо страшно не е. После взех душ и почаках в стаята. 8:30 ме вкараха в операционната. Бяха любезни, не мога да се оплача. 8:57 Гого изплака. Веднага като го извадиха. Почистиха го и ми го дадоха. И се успокои. Heart  Страхотен е! В реанимацията съм с още едно момиче и към 14:00 ни донесоха малките. Погушкахме се, нацелувах го. Опита да засуче, но още няма какво. Сега го чакам в 17:00 и 21:00 часа. Нямам търпение. Имам невероятни снимки от операционната. Това е чудо, момичета! Преди да родя, не мислех точно така. Но да дадеш живот, независимо по какъв начин, е велико.

# 282
Страхотен разказ, muffin! Ти с каква упойка беше - спинална или епидурална?
Да се гушкате и скоро вече да ти го оставят по цял ден с мама!

Момичета, като пишете, че имате снимки от операционната.. вашите телефони с вас ли са или акушерки снимат и ви изпращат? Нали уж стерилна среда та се чудя..

# 283
muffin, честит да бъде малкия Гоги! Да бъде много здрав, смел и щастлив! На теб бързо възстановяване. Имам сантимент към това име, баткото ни се казва Георги. ☺

Явко е на 10 дни и все още има жълтеница, очичките са му жълти, но той ака 1 път на ден, което малко ме притеснява. Баткото акаше на всяко хранене.

Момичетата, които сте кърмили и имате опит, как се справяте със запушените канали? Вдигнах температура, не ми е добре, гърдата ме боли ужасно. До сега се изцеждах, но днес давам на малкия да цока цял ден, но още е запушен канала ..

# 284
Yana.KS с много рев се отпуши честно казано Disappointed На ръка се изцеждах и адски болеше...

Общи условия

Активация на акаунт