Евровизия (Тема 30) Malmö - United By Music

• 18 060
  • 435
  •   1
Отговори
# 195
По тази логика всяка трета песен, ако беше спечелила, щеше да се спекулира, че е заради всичко друго, но не и заради самата песен и изпълнението й. Швейцария ме грабна от първо слушане, превъртах си я постоянно още преди да се вдигне при букмейкърите. Изключително оригинална, много професионално направена и изпипана, перфектни вокали, ефектен стейджинг без претрупване. Честно казано мислех, че именно сценичното облекло може да изиграе в случая отлив на гласове, а не обратното. Може принадлежността му към това общество да е допринесло, все пак доста от зрителите и журитата подкрепят каузата им за себеизразяване. Все пак, имаше много такива изпълнители, но той е по особен начин харизматичен, усмихнат и естествен. Четох някъде, че и ирландката била нон-байнъри между другото. Тя беше изключително ефектна сценично, няма второ мнение, но не искам да чувам никога тези крясъци от дълбините на Ада повече, мерси.
Хърватия така и не ме грабна - рим тим дагадагадим, уооОо, уооОо повторено N на брой пъти, прегракнали вокали, тематика, изкопирана от Дубиоза Колектив за балканския емигрант - става за топ 10, но чак победител? Да върнем Евровизия на Балканите би било супер иначе и хайде най-сетне западните домакини да спрат да ни превъртат старите ленти от конкурса, почва да става страшно досадно. Как пък не си дават сметка, че ние от източна Европа, които не сме споделяли тези мили спомени, можем да се почувстваме изолирани. Колкото до освиркването на Израел - за мене е скандално. Тия, дето го правят, искам да ги видя колко минути ще успеят да си развеят флага на дъгата в Палестина.

# 196
Швейцария и Англия и двете тая година ми бяха поощрително не, заради стейджинга, направо лошо ми стана от толкова въртене и тичане. Английската отгоре на всичко ми беше и абсолютно забравима. Тази на Немо поне я знам коя е и даже когато пя победителското изпълнение, ми хареса, защото вече я нямаше побъркващата ме сателитна чиния за баланс Grinning Може и да съм стара вече за зрител  Grinning
Фаворитите ми бяха Франция, Хърватия, Ирландия, Норвегия, Германия, горе-долу в този ред.

# 197
Зрителите трябва да имат по-голяма тежест.

Абсурд. Всички напуснали Украйна и Израел поради войните и заселили се в други държави да си цъкат гласове за родината. Или другата крайност - да се гласува за най-лесно смилаемата песен (както вече казах), като се пренебрегват вокалите и смисъла на текста. Нивото на средния зрител е толкова ниско - дай му заря, огън, лъскав тоалет, dance break и повтарящи се срички чачача, лалала и прочие.

# 198
Викаш, добре, че е журито да научи хората що е хубава музика Simple Smile)))

# 199
50% жури и 50% вот на зрителите е оптималната система за мен. Журитата трябва да се върнат и в полуфиналите.

Швейцарската телевизия SRG SSR обяви, че градът домакин ще бъде обявен най-вероятно през септември. Интерес проявиха вече няколко швейцарски града - Базел, Женева и Санкт Гален. Женева предлага комплекса Palexpo, а Санкт Гален - Olma Hall. Базел все още няма посочена конкретна зала, но в града се намира St. Jakobshalle.

Немо със специален поздрав за българските фенове Heart
https://www.instagram.com/p/C66XRk3N2qs/

Поздрав и от Бейби Лазаня Heart
https://www.instagram.com/p/C66d1tENwHs/?img_index=1

Последна редакция: пн, 13 май 2024, 20:17 от BronzeIce

# 200
  • България
Който иска да ходи догодина на живо ще се разори за три дена в Швейцария. Очаквам и по-малко делегации да идат и да участват.

Последна редакция: пн, 13 май 2024, 20:42 от ferencliszt

# 201
И аз не съм фен на намаляването на тежестта на журитата, в последните години вкусът ми съвпада с техния до голяма степен.

Ако само това са им опциите на Швейцария, то сигурно ще изберат Базел. Миналата година и за Швеция участваха доста градове, а накрая се оказа, че залата в Малмьо била единствената реалистична опция.

Швеция, макар и Малмьо, не е много по-евтина от Швейцария. Особено като се има предвид, че повечето туристи се е налагало да спят в Копенхаген или Лунд и да пътуват, защото в Малмьо всички хотели бяха заети от делегациите Grinning

---
Йост от Нидерландия сам си е признал, че е направил това, в което са го обвинили - вдигнал е юмрук, но не е ударил фотографката. По свидетелски показания се е извинил.
Много ми е интересно какво ще се случва оттук нататък. Нидерландия, ако продължи да участва, трябва да го прати отново. Мисля, че няма да изглежда зле и ако поне за една година ги класират на финал - реално може и да е за постоянно, защото те са 6-ият най-голям спонсор на EBU след Големите 5.

# 202
  • България
Йост от Нидерландия сам си е признал, че е направил това, в което са го обвинили - вдигнал е юмрук, но не е ударил фотографката. По свидетелски показания се е извинил.
Много ми е интересно какво ще се случва оттук нататък. Нидерландия, ако продължи да участва, трябва да го прати отново. Мисля, че няма да изглежда зле и ако поне за една година ги класират на финал - реално може и да е за постоянно, защото те са 6-ият най-голям спонсор на EBU след Големите 5.

Добре е да класират холандците директно за финалите като са такъв голям спонсор.
Лошо е постъпил и си е заслужил дисквалификацията.
Колкото и да не харесвам Йост песента му е добър тролеж и цирк какъвто е цялото шоу. Гледах му представянето на полуфинала и публиката ликува и крещи от щастие. Такава реакция видях само на изпълението на хърватите и арменците.
Конкурсът заслужава оттук нататък само меме песни.

Скрит текст:

# 203
Никой не заслужава дисквалификация за вдигнат юмрук.
AVROTROS са имали уговорка с EBU да не снимат Йост след изпълнението му, която не е била изпълнена дори след като многократно е било напомнено за нея, докато операторката се е опитвала да го снима.
По-вероятно е Нидерландия да се откаже да участва в конкурса догодина в знак на протест отколкото да им дадат автоматично място на финала. Да не говорим, че не се знае дали Йост въобще ще има желание да върне след отвратителното отношение към него.

Няма да са само тези градове, още два дни не са минали от финала. Следващите седмици ще се чуе за още градове, желаещи да домакинстват.
Иначе от Лугано са обявили, че няма да се включат в надпреварата. Да напомня, това е градът, в който се е провела първата Евровизия през 1956 г.

# 204
Аз съм занамаляване на тежеста на журито на 60/40. В края на краищата хората плащат, за да гласуват, а на журито му се плаща за това.

# 205
  • Буркина Фасо
спонсорите плащат на журито.
техните пари бият нашите Smiley

# 206
Аз не разбирам как хората възприемат първо облеклото му и след това песента, изпълнението, таланта. Все едно си оценяват по външния вид!
Аз, не че толкова внимателно съм гледала, но песните ги слушам може би от месец в ютуб, тик ток.. че човекът е с пола ми направи впечатление може би ден преди финала.

По отношение на добри вокали и нециркаджийски изпълнения французинът постави всички в малкия си джоб, но не се беше облякъл като пиле, знаеше кой пол е, изглеждаше прилично и имаше талант.

И затова беше на второ място след Швейцария.
Да, впрочем. Ако се обстрахираме от облеклото на швейцареца, да не би да няма талант? Да не би да не пя страхотно? Високи, ниски тонове, всичко си изпя без проблем. И то при положение, че постоянно бягаше и подскачаше по тази платформа. Ако наистина ценим таланта, то облеклото, сексуалната ориентация и цялостната визия на един изпълнител не е това, което трябва да ни кара да отричаме качествата му.

# 207
Викаш, добре, че е журито да научи хората що е хубава музика Simple Smile)))

Точно това викам. Нивото на публиката е Нидерландия и Хърватия, а на журитата Швейцария и Франция. Публиката има да се учи…

Последна редакция: вт, 14 май 2024, 02:48 от ztztt

# 208
  • в сърцето на един мъж...
Аз не разбирам как хората възприемат първо облеклото му и след това песента, изпълнението, таланта. Все едно си оценяват по външния вид!
Аз, не че толкова внимателно съм гледала, но песните ги слушам може би от месец в ютуб, тик ток.. че човекът е с пола ми направи впечатление може би ден преди финала.

Аз му видях полата като започнаха да му дават точките. Така че определено друго ми е направило впечатление преди това.

# 209
  • София
На финала публиката защо освиркваше председателя, когато говореше? Thinking
Иначе песента на Германия много ми хареса, на Италия също. Най-незапомняща и блудкава ми беше испанската.

Общи условия

Активация на акаунт