Евровизия (Тема 30) Malmö - United By Music

• 18 086
  • 435
  •   1
Отговори
# 165
  • България
Иво Димчев е важно да се върти и кълчи във въздуха - на една летяща платформа. Да се облече като кокошка - печелившо е за втори път!

# 166
Е, ако Nestea беше главен  спонсор на конкурса, може би щяха да изберат арменската, която си е точно като от реклама за студен чай 😀

# 167
И на мен ЛГТБ пропагандата ми идва малко в повече. Аз за това спрях да гледам нетфликс.
Но като се абстрахирам от това, песента ми харесва. Немо е сладък - макар и да е едно объркано същество.

# 168
Не е ЛГБТ пропаганда, никой не стои отзад и да нарежда - ще харесвате това, ще гласувате за това, ще пуснем ЛГБТ-тата и ще върнем хетеротата. Дава се шанс на всеки и най-атрактивният проект печели.
Дори не мога да кажа, че Швейцария спечели по модела "Кончита" - заради шок фактора. Просто песента и изпълнението бяха сред най-добрите. Колко от изпълнителите могат да пеят оперно и секунди по-късно да рапират, докато през цялото време тичат и се въртят на платформа.

# 169
  • в сърцето на един мъж...
Абе доста са тия, дето могат да го правят и на са с неопределен пол Simple Smile
Добре, как може да си строшиш трофея??? Това е толкова нефелно създание, че не е ясно как е оцеляло толкова години Sad

# 170
  • София
Аз също мисля, че награда няма общо с ЛГБТ, Европа отдавна не се шокира или впечатлява от такива неща...да напомням ли за Фреди Меркюри и I want to break free?
Мисля, че журито като цяло оценява много високо този стил пеене, фалцет или не знам как се казва точно, минали години пак даваха много добри оценки точно на такъв тип пеене.
Не ми допадат злобните коментари тук, все пак това е конкурс с много участници, различни стилове, различен артситизъм...никой не се опитва да сложи някаква рамка в която да вкара участниците, за това и могат да се видят всякакви "същества"...има и хубави песни има и доста изчанчени, но така е, за всеки по нещо. В крайна сметка печели само един от толкова много участници, обаче въобще не мисля, че другите са се провали. Важното е ча са представили песента си и страната си на такъв форум с такава гледаемост и да, песните може да не стават тоталния хитове, но шоуто се гледа от много хора и много страни, по-добра възможност за реклама едва ли ще имат тези творци. Знаят го и се възползват. За мен е много жалко, че България "няма пари" за това....не знам защо се очаква че ако участва и не спечели първо място, е нещо много лошо и няма смисъл да се участва, както казах, печели само 1....

# 171
Абе доста са тия, дето могат да го правят и на са с неопределен пол Simple Smile
Добре, как може да си строшиш трофея??? Това е толкова нефелно създание, че не е ясно как е оцеляло толкова години Sad
Ми да го направят. Не видях друг такъв артист на конкурса от общо 37.
Трофеите се чупят постоянно, те са стъклени и доста крехки. Според мен беше доста интересно това, че се случи точно в края на изпълнението и случката беше използвана за речта - "Счупих кода, счупих и трофеят. И както трофеят можеше да бъде поправен, така и Евровизия се нуждае от известни поправки".

Европа просто е толерантен континент и за разлика от Щатите, няма да награди някой САМО защото е различен, ако не е и по-добър от останалите. А за разлика от някои краища на света, няма и да го ощети, защото е различен, макар и да е по-добър от останалите. Само тук на Изток преобладава тесногръдието, ама вярвам, че ще се оправим все някога.

# 172
  • Буркина Фасо
Аз също мисля, че награда няма общо с ЛГБТ, Европа отдавна не се шокира или впечатлява от такива неща...да напомням ли за Фреди Меркюри и I want to break free?
Мисля, че журито като цяло оценява много високо този стил пеене, фалцет или не знам как се казва точно, минали години пак даваха много добри оценки точно на такъв тип пеене.
Не ми допадат злобните коментари тук, все пак това е конкурс с много участници, различни стилове, различен артситизъм...никой не се опитва да сложи някаква рамка в която да вкара участниците, за това и могат да се видят всякакви "същества"...има и хубави песни има и доста изчанчени, но така е, за всеки по нещо. В крайна сметка печели само един от толкова много участници, обаче въобще не мисля, че другите са се провали. Важното е ча са представили песента си и страната си на такъв форум с такава гледаемост и да, песните може да не стават тоталния хитове, но шоуто се гледа от много хора и много страни, по-добра възможност за реклама едва ли ще имат тези творци. Знаят го и се възползват. За мен е много жалко, че България "няма пари" за това....не знам защо се очаква че ако участва и не спечели първо място, е нещо много лошо и няма смисъл да се участва, както казах, печели само 1....
този конкурс заприличва като конкурса за Оскарите.  ако не си включил във филма  си обратни, цветнокожи .... няма да ти класират филма в по-предни позиции. искаш или не ще го направиш.   така е и тук с песните. може да не са най-хубавите, но ще се котират и имат по-голям шанс за спечелване.
ще очакваме и чисто голи да излезнат на сцената, а защо не и да се мандръсат на нея. тогава всички ще са възмУтени, но важното е да се леят мелодични звуци.

# 173
Ох, това със злобните коментари, ако не харесваш някой е много изтъркана плоча. Аз лично не слушах нищо от песните преди това. Нямах изявен фаворит, нямах някой, който да кажа - е това е за мен победителя. Слушах ги в последствие и гледах само финала. Единствено немската песен съм слушала, защото я пускат нон стоп по радиото и съм супер щастлива, че има такъв успех. Е, не като Лена, но и това е нещо, защото момчето пее.
Но съжалявам, фалцети, розови полички, драма с това, колко си определен или не определен - няма нищо общо с истинското пеене и демонстрацията на гласови данни, а също така и с качествен продукт. Защото тоя победител ще е известен от днес за утре. Лорийн, Кончита - ами за тях мога да кажа, че въпреки заигравката, пеят страхотно, колкото и да не ги харесвам. Няма как да си изкривя душата. Даже наскоро слушах пак Лорийн по радиото и установих, че тази песен много ми харесва, без да я гледам. А Немо не си представям да го слушам пак.
Сравнението с Фреди е неуместно - Фреди е талант, какъвто се ражда един на милиони. Няма друг като него.
П.С. Аз не робувам на предразсъдъци, живея в държава, която всичко се приема. Но не пречи да имам мнение кое не ми харесва и кое ми харесва.

# 174
Твърдо бях за Хърватия, защото хем ми харесваше песента, хем отиваме към 20 години без никой от Балканите да е печелил и ми се щеше малко разнообрание, но .... Тук не мисля, че проблема е толкова, че журитата не харесвали балканска музика или нещо такова, все пак има журита от всяка страна, не само от западна Европа. И не е казано, че трябва да пращаме някоя чалгия или заспала балада, спокойно може да се направи по-модерна песен, в която също има балкански елементи поне. Идва и момента, че с изключение на няколко държави от бивша Югославия, останалите се мразим взаимно повечето и хич не си помагаме сами с гласове Grinning

Не мога и да отрека таланта на швейцареца и не е лоша песента, въпреки че журитата малко прекалиха с 12-ките там, ама ми се струва, че основната идея беше да се направи всичко необходимо Израел да не вземе да спечели при очаквания висок публичен вот, че конкурса отиваше на кино тогава с поредно политическо издание и може би още и още отказали се държави догодина.

# 175
  • Наблизо
Съгласна съм ,Гая.В моята плейлиста има холандската песен и хърватската .И си ги слушам.

# 176
  • София
Харесва ли се от бг мамите или не, конкурса е такъв какъвто е, не е Златния Орфей от 1978, мисля че от тук идва не разбирането: има мъже по прашки, брадати мъже в рокли, чудовища и странни същества (като ирландката). Както казах за всеки по нещо, това е шоу. Всеки артист си имаше  някакво послание, някой са неопределени като пол, други искаха прошка от осъдени вещици, трети искаха да не се чувстват виновни че искат да са себе си, други имаха послание за за младите напускащи страна, ...що ви дразни толкова??
А Фреди дето бил легенда, да легенда е сега, но  и той пееш по къса пола и чорапогащник и беше гей... нещо което очевидно е голям проблем все още и дразни много....разбирам обаче че на Фреди бг мама му е простила, докато на някакви световно неизвестни, не.
И освен това, защо търсите "качествен продукт"? Продукта е шоуто. 😉
За протокола, песента която най-много ми хареса беше на Украйна.  Хареса ми немската, хареса ми и идеята на испанската песен и това че я представи "жена на въръръст", но за това вече може би съм пристрастна.

Последна редакция: нд, 12 май 2024, 14:26 от pimpinela

# 177
  • Буркина Фасо
песните от Евровизия през миналият век (не от Златния орфей) са познаваеми и сега. надживяват си времето.
в последните 15-20 год. от европейските песни си спомням за 3-4 + наш`те.  шоуто ми е мираж - не го помня. то е и нормално де. все пак конкурса е за песни.  със светлини или скромно като от онова време песните са водещото.

# 178
  • София
песните от Евровизия през миналият век (не от Златния орфей) са познаваеми и сега. надживяват си времето.
в последните 15-20 год. от европейските песни си спомням за 3-4 + наш`те.  шоуто ми е мираж - не го помня. то е и нормално де. все пак конкурса е за песни.  със светлини или скромно като от онова време песните са водещото.

Да, разпознаваеми са,особено когато не е имало почти никакви други песни, музикални телевизии или канали в Ютуб. До към 80те също в конкурса участват около 20 държави (в началото са 7-8), и то водещите в Европа, които са можели да си позволят да рекламират певците си. Сега се правят много повече песни, които се промотират по хиляди различни начини и много лесно и бързо илзиат извън границите на страната си и без Евровизия, в продължение на цялата година.  По онова време, в някои места на Европа,  хората са харесвали само това което е могло да стигне до тях и да го чуят.  Сега нещата вече са различни, избора на музика е несравнимо по-голям, та за това и се залага повече на шоуто, разнообразните учстаници, много държави ,от колото на това, че Евровизия ще роди някакви нечувана хитове, които ще засенчва всичко останало произведено през цялата година.

# 179
Пак казвам, понеже явно остава неразбрано - не ми пречат нито брадатите мъже, нито мъже по гащи, вещици, мъже по членове - британците, странните същества ми бяха супер готини, песента ме накара да настръхна, перата не ми пречат, холандеца с вид от Диспикъбъл ми също не ми попречи да харесам песента му и смятам, че ако не го бяха дисквалифицирали, можеше и да е в челната тройка, а защо не и първи, каквито бяха прогнозите на букмейкърите. Пречи ми притикването на този смотан продукт, в лицето на Немо, навсякъде и превземането на музикалните сцени. И да, сори, има далеч по-добри от него. Нямаше нужда да орязват Израел, да блокират Хърватска, за да стане точно този момъко-мома първи.
На Фреди няма какво да му прощавам, Фреди е бог и това, че е бог не идва от това, че е гей или че някой го е изтикал напред защото е гей.

Общи условия

Активация на акаунт