Клиника Афродита - доволни настоящи и бъдещи майки (8)

• 43 057
  • 611
  •   1
Отговори
# 420
Здравейте, имам въпрос относно Д-р Станулов, не съм му пациентка, но като чета, основно положителни отзиви. Обмислям да запиша час, но като гледам работата му основно е насочена към асистираната репродукция, инвитро процедури и прочие, а при мен ситуацията не е такава.
Накратко, с мъжа ми правихме опити година и малко,но без успех. Решихме да отидем при специалист,макар че нямахме някакви симптоми, проблеми и до последно го отдавах просто на стрес,но уви. Отидох на преглед при един прехвален специалист в Плевен и се оказа, че имам т.нар. шоколадови кисти. Доктора ми каза,че май вървим към операция, след няма и 5 минути преглед, без изобщо да ми обясни кое как защо. Изписа ми някакви витаминки и ме прати да си ходя и да дойда след месец като ги изпия заедно с разширена спермограма на мъжа ми. При него всичко уж е наред, поне до колкото ни разчетоха резултатите. Аз се върнах след месец,положението било все така, беше готов да ме реже, но на мен това ми се стори малко прибързано. Не съм доктор и за първи път се сблъскваме с подобни неща, но според мен е редно първо да се пробва с някакви медикаменти, а не директно операция. Попитах го за този вариант, малко сумтене и муцуни ама добре, изписа ми хапчета да пия 3 месеца после 3 почивка и след това да отида пак. Четох в интернет и форуми после и дори не съм сигурна, че това беше точното лечение за мен. Тук вече започнах да се разочаровам,ама нали човека специалист,има години опит. Пих ги 2-3 седмици и изведнъж получих някакво кървене, което не знам дали е нежелан страничен ефект или нормалната реакция на организма. Телефон на доктора абсурд, телефон на кабинета също, единствения ми вариант беше регистратурата, да си запиша час за след месец поне, през който да се чудя какво става, да бия 200км до Плевен и да си платя още 1 преглед, за да ми отговори за 2 минути нормално ли е това или не, тук ми преля чашата и реших, че май това не е моя човек. До колкото чета, ситуацията със Станулов е съвсем различна и вече съм очарована.  Явно обаче няма да стане сега да запиша час, след като се мести и е в отпуск. Притеснява ме обаче дали ще ме приеме на сериозно, защото на фона на случаите, с които обикновенно се занимава,моето май не е особено сериозно и сложно, та моля за мнение като негови пациентки,какво мислите вие

# 421
Била съм и при друг лекар, но като Станулов втори няма, отговаря на вайбър на всякакви въпроси, дори такива които нямат пряка връзка с процедурите. Той наистина е човек с голямо сърце, изцяло отдаден на пациентките си. Каквото и да кажа за него, ще е малко, чак ми е неудобно за какви неща му пиша и винаги, ВИНАГИ съм получила бърз отговор, в рамките на деня. Уникален лекар и човек с главни букви!

# 422
Здравейте, имам въпрос относно Д-р Станулов, не съм му пациентка, но като чета, основно положителни отзиви. Обмислям да запиша час, но като гледам работата му основно е насочена към асистираната репродукция, инвитро процедури и прочие, а при мен ситуацията не е такава.
Накратко, с мъжа ми правихме опити година и малко,но без успех. Решихме да отидем при специалист,макар че нямахме някакви симптоми, проблеми и до последно го отдавах просто на стрес,но уви. Отидох на преглед при един прехвален специалист в Плевен и се оказа, че имам т.нар. шоколадови кисти. Доктора ми каза,че май вървим към операция, след няма и 5 минути преглед, без изобщо да ми обясни кое как защо. Изписа ми някакви витаминки и ме прати да си ходя и да дойда след месец като ги изпия заедно с разширена спермограма на мъжа ми. При него всичко уж е наред, поне до колкото ни разчетоха резултатите. Аз се върнах след месец,положението било все така, беше готов да ме реже, но на мен това ми се стори малко прибързано. Не съм доктор и за първи път се сблъскваме с подобни неща, но според мен е редно първо да се пробва с някакви медикаменти, а не директно операция. Попитах го за този вариант, малко сумтене и муцуни ама добре, изписа ми хапчета да пия 3 месеца после 3 почивка и след това да отида пак. Четох в интернет и форуми после и дори не съм сигурна, че това беше точното лечение за мен. Тук вече започнах да се разочаровам,ама нали човека специалист,има години опит. Пих ги 2-3 седмици и изведнъж получих някакво кървене, което не знам дали е нежелан страничен ефект или нормалната реакция на организма. Телефон на доктора абсурд, телефон на кабинета също, единствения ми вариант беше регистратурата, да си запиша час за след месец поне, през който да се чудя какво става, да бия 200км до Плевен и да си платя още 1 преглед, за да ми отговори за 2 минути нормално ли е това или не, тук ми преля чашата и реших, че май това не е моя човек. До колкото чета, ситуацията със Станулов е съвсем различна и вече съм очарована.  Явно обаче няма да стане сега да запиша час, след като се мести и е в отпуск. Притеснява ме обаче дали ще ме приеме на сериозно, защото на фона на случаите, с които обикновенно се занимава,моето май не е особено сериозно и сложно, та моля за мнение като негови пациентки,какво мислите вие

Никой репродуктивен лекар не се занимава само с инвитро и това, че правите консултация с такъв в никакъв случай не означава непременно ин витро. Нека направи един преглед и да ви пусне изследвания и ще прецените как да продължите. Ще ви консултира адекватно спрямо вашия случай

# 423
Била съм и при друг лекар, но като Станулов втори няма, отговаря на вайбър на всякакви въпроси, дори такива които нямат пряка връзка с процедурите. Той наистина е човек с голямо сърце, изцяло отдаден на пациентките си. Каквото и да кажа за него, ще е малко, чак ми е неудобно за какви неща му пиша и винаги, ВИНАГИ съм получила бърз отговор, в рамките на деня. Уникален лекар и човек с главни букви!

Точно такъв търся,не просто доктор, а и човек. Достатъчно е стресираща цялата ситуация, та и доктора да те вижда едва ли не само като портфейл и да се опитва просто да  оползотвори някоя клинична пътека.
Далеч съм от София,но ако се окаже,че е моя доктор, смятам си струва транспортните разходи 😁
А относно изследванията, как мислите, дали за отида и да видя какво ще ми пусне той, или да си направя основните, да отида с тях, а ако има още нещо, вече да се допълва на място, дали ще в проблем. Преди прегледа ми в Плевен си бях пуснала основни хормони и пълна кръвна картина,направо с тях отидох, но те вече са стари.

# 424
Станулов винаги гледа да спести излишни изследвания или медикаменти, чела съм такива мнения от десетки негови пациентки. Потвърждавам го и от личен опит. Да гледа пациента като портфейл е последното, което някой би казал за него. Идете на преглед и мисля че сама ще се убедите в качествата и отношението му.
Аз на първичния преглед отидох с базови хормони ( не ги бях пускала заради него, просто така се случи че предния месец ги изследвах), по спомен имах естрадиол, прогестерон,  АМХ, инхибин Б, епикриза от предишна манипулация,  след прегледа не помня вече какво още ми назначи, вирусология и МБ със сигурност, тъй като се подготвях за пункция.  По добре според мен отидете, носете каквото имате, колкото и да не е скорошно, и нека според случая ви той прецени какво е нужно. Мисля че така е по разумно, отколкото да хвърляте пари за изследвания, които може би не всички би искал той самия да направите.

# 425
  • Ст Загора
Станулов не бърза с инвитрото.

# 426
Станулов наистина не бърза с инвитрото и не натиска за излишни изследвания и манипулации. Но шоколадови кисти не се лекуват с медикаменти, трябва си операция. Станулов имаше съмнения за такава киста при мен (беше прав) и отказа да започнем инвитро преди да направя лапароскопия.

# 427
Станулов наистина не бърза с инвитрото и не натиска за излишни изследвания и манипулации. Но шоколадови кисти не се лекуват с медикаменти, трябва си операция. Станулов имаше съмнения за такава киста при мен (беше прав) и отказа да започнем инвитро преди да направя лапароскопия.

При него ли правихте лапароскопията ?

# 428
  • София
И аз си мисля, че това не е точно за него, той е специализирал в репродуктивната медицина не само инвитро, но за оперативните случаи изпраща при колеги. Мисля, че по-скоро трябва да се насочите към оперативен АГ, те имат много такива случаи и имат повече опит какво и дали може нещо да се предприеме.

Той не оперира, освен покрай инвитрото нещата, но дори за хистероскопия праща при колеги.

# 429
Д-р Станулов не бърза за инвитро. При нас имаше лоша спермограма и той каза, че сме млади и ни върна за опити, въпреки материала. Чак след няколко месеца безуспешни опити се съгласи за инсеминации. Иначе FBID1055064687861732 за лапароскопия препоръчвам д-р Дойчиновски от Вита, може да се записва час за преглед при него в супердок. Много е внимателен. Той е и АГ, може да Ви прегледа преди това и да каже и той мнение. На мен ми махна полип оперативно, доволна съм. При него раждах после.
Иначе д-р Станулов ми препоръча цветна снимка, за да видим дали са проходими тръбите. Вие правили ли сте?

# 430
За лапароскопията ме насочи към д-р Дойчиновски. Той направи и хистероскопията ми, в последствие следи бременността ми и родих при него. Много добър специалист е.

Станулов не оперира.

# 431

Привет,

Ние с мъжът ми правихме опити около година, без успех, започнахме да ходим при "специалисти", които ни казваха, че нищо ни няма и да продължаваме с опитите. Забременях, но с кухо яйце и реших да потърся нов специалист. Така стигнахме до д-р Станулов, който ми откри мутации на тромбофилии, при които следва от ден 1 на забременяването да слагам инжекции за разреждане. Аз му казах, че не ни се чака повече и попитах какви са опциите и той предложи инсеминации, като допълнение ми каза "може и инвитро, ще стане от първия път, ама нека да пробваме по-леките неща първо". Така направихме 4 инсеменации, неуспешни, директно се пуснахме по фонд и с първото инвитро забременях - сега имам един двумесечен младеж, който не иска да спи през деня и ми къса нервите на моменти, ама така го обичам, че го оставям да ми се качва на главата. Grinning Grinning Grinning Всички процедури при доктора, от първия преглед до забременяването ми отнеха около 10 месеца, доста бързо се случиха нещата по моя преценка (бях се подготвила за поне 2 години).

С две думи, отидете при д-р Станулов, той няма да ви хвърли директно към инвитрото, първо ще ви прегледа, ще открие проблема (ако има такъв) и ще го решите заедно. Само трябва да му се доверите. Simple Smile

# 432
Накратко, с мъжа ми правихме опити година и малко,но без успех. Решихме да отидем при специалист,макар че нямахме някакви симптоми, проблеми и до последно го отдавах просто на стрес,но уви. Отидох на преглед при един прехвален специалист в Плевен и се оказа, че имам т.нар. шоколадови кисти. Доктора ми каза,че май вървим към операция, след няма и 5 минути преглед, без изобщо да ми обясни кое как защо. Изписа ми някакви витаминки и ме прати да си ходя и да дойда след месец като ги изпия заедно с разширена спермограма на мъжа ми. При него всичко уж е наред, поне до колкото ни разчетоха резултатите. Аз се върнах след месец,положението било все така, беше готов да ме реже, но на мен това ми се стори малко прибързано. Не съм доктор и за първи път се сблъскваме с подобни неща, но според мен е редно първо да се пробва с някакви медикаменти, а не директно операция. Попитах го за този вариант, малко сумтене и муцуни ама добре, изписа ми хапчета да пия 3 месеца после 3 почивка и след това да отида пак. Четох в интернет и форуми после и дори не съм сигурна, че това беше точното лечение за мен. Тук вече започнах да се разочаровам,ама нали човека специалист,има години опит. Пих ги 2-3 седмици и изведнъж получих някакво кървене, което не знам дали е нежелан страничен ефект или нормалната реакция на организма. Телефон на доктора абсурд, телефон на кабинета също, единствения ми вариант беше регистратурата, да си запиша час за след месец поне, през който да се чудя какво става, да бия 200км до Плевен и да си платя още 1 преглед, за да ми отговори за 2 минути нормално ли е това или не, тук ми преля чашата и реших, че май това не е моя човек. До колкото чета, ситуацията със Станулов е съвсем различна и вече съм очарована.  Явно обаче няма да стане сега да запиша час, след като се мести и е в отпуск. Притеснява ме обаче дали ще ме приеме на сериозно, защото на фона на случаите, с които обикновенно се занимава,моето май не е особено сериозно и сложно, та моля за мнение като негови пациентки,какво мислите вие
Здравейте. Аз съм с ендометриоза- така наречените шоколадови кисти. Махнаха ми ги чрез лапароскопия. Моят съвет е да не отлагате дълго прегледите, защото кистите растат. Махат се само оперативно, няма лечение с медикаменти.
Иначе д-р Станулов ми беше казал, че ако кистата е много малка, няма проблем. Но, ако е с по- големи размери, не стартира процедура. Успех!

# 433
Здравейте, давам си сметка че тази тема е за пациенти на Клиника Афродита, но тъй като др Станулов се мести в ДОВЕРИЕ... пуша тук. Чета много лоши отзиви за тази болница. Имам доверие на др Станулов, но ми предстои важно решение... Дали да се преместя в новата клиника? Моля споделяйте ако имате информация или опит от ДОВЕРИЕ. За тази болница в последните години няма група или тема... Но е важно да имаме някаква информация.

# 434
  • София
То какво значение имат коментарите за предишните лекари там като сега лекарят е нов и се мести с екипа си - сестри, ембриоложките и администрация. Купили са и нова апаратура, в момента още е в ремонт отделението, така че предстоят отзивите и да разберем какво точно ще е. От Доверие са казали, че Станулов си е дошъл с изискваниятан и съответно и заради него правят размествания. Главната ембриоложка е отзивчива явно, защото вече доста хора се консултираха с нея.

Ще предлагат и повече неща от Афродита като ИМСИ и таймлапс - виждат състоянието на ембрионите без да ги вадят. Казаха, че и снимки на ембрионите е имало досега.

Вече кое на какво ниво ще е и как ще е може да разберем след месец-два, когато започнат реалните отзиви.

Общи условия

Активация на акаунт