Клиника Афродита - доволни настоящи и бъдещи майки (8)

• 43 072
  • 611
  •   1
Отговори
# 405
Момичета, ние също сме стари пациенти на д-р Станулов. Вече сме в 30гс почти и винаги ми е отговарял на Вайбър, дори да не следи бременноста ми той вече. Просто е един прекрасен Човек и специалист. Със сигурност щом се мести в Доверие си е с причина и ще бъде за добро. На всеки се случва да смени работното си място🙏🏻 Някой има ли инфо как се местят ембриони? Трябва ли да ги взимаме някак физически ние?

# 406
Не е нужно да местите още нищо, ако няма да правите трансфер. Съхранете ги в Афродита докато не решите да имате следващо бебече.
Местенето става със заявление към двете клиниките и те се организират, не ги взимате вие. Може да се обадите на телефоните в Доверие за информация, просто да сте наясно. Къде ще се съхраняват няма значение.

Момичета, ние също сме стари пациенти на д-р Станулов. Вече сме в 30гс почти и винаги ми е отговарял на Вайбър, дори да не следи бременноста ми той вече. Просто е един прекрасен Човек и специалист. Със сигурност щом се мести в Доверие си е с причина и ще бъде за добро. На всеки се случва да смени работното си място🙏🏻 Някой има ли инфо как се местят ембриони? Трябва ли да ги взимаме някак физически ние?

# 407
Ние имаме един замразен ембрион в Афродита, но не съм сигурна дали ще го ползваме.

Някой от вас, който е бил в същата ситуация и в последствие не искат второ дете, как е процедирал с ембриона?

ПС: бяха ми споменавали, че трябва да се "откажеш" официално от него, но това ми дава чувството, че все едно си зарязвам детето Sad

# 408
Може да го дарите, вече го има като опция в България да се “осинови” ембрион. Но как се случва и при какво условия трябва да проверите, ако сте готови на тази крачка

Ние имаме един замразен ембрион в Афродита, но не съм сигурна дали ще го ползваме.

Някой от вас, който е бил в същата ситуация и в последствие не искат второ дете, как е процедирал с ембриона?

ПС: бяха ми споменавали, че трябва да се "откажеш" официално от него, но това ми дава чувството, че все едно си зарязвам детето Sad

# 409

Не съм убедена, че ембрион може да се дари, но може да се обърнеш към https://www.maikizadonorstvo.com/

# 410
Здравейте, дами!

Др. Станулов вече не е част от екипа на МЦ Афродита и пренасочват пациенти към други техни специалисти. Някой, който има контакт с него, може ли да каже в коя клиника се е преместил, защото не намирам информация в Google?

Благодаря предварително!

# 411
  • София
Премества се заедно с част от екипа в Доверие от 2 септември, в момента е в отпуск. Последните страница обсъждаме това.

# 412
Могат да се даряват ембриони, приеха промяна в закона преди една или две години. Д-р Станулов специално ме пита да си помислим какво искаме да правим с нашите, защото имаме повече отколкото ще ползваме.

Ако не искате да ги дарите, другият вариант е да се унищожат. Аз сякаш клоня към него.

# 413
Здравейте, с моят съпруг мислим да се насочим към ин-витро процедура. Генекологът ми ме насочи към Афродита и Георги Дойчев. Може да дадете мнение? Благодаря ви предварително

# 414
  • София
Георги Дойчев е ембриолог, самото инвитро се прави от лекар. Той е добър специалист, но досега се извършваха опложданията и от други хора, а не само от него. Предполагам, че вече ще взима дейно участие, след като част от екипа се премести заедно с лекаря.

Аз лично имам резерви вече към ембриологията в Афродита. Зависи с какъв проблем сте, ние сме с мъжки фактор, а в Афродита предлагат малко техники. От сегашна гледна точка, при днк фрагментация над 12% бих се целила в клиника, в която има ИМСИ, а не да разчитам на шанса.

Бих дала съвет да изчакате да видите новият лекар ще работи ли и в събота, защото ако няма и няма заместник, не бих правила нищо. Пункции и трансфери е важно да се правят в точния ден.

Аз лично останах толкова години заради д-р Станулов.

# 415
Аз имах успешна бременност в Афродита, но при доктор Станулов. Решила съм да пробвам и за втора, но този път в новата клиника, в която се премести - Доверие. Възможно е новият доктор в Афродита да е добър, но времето ще покаже. Доколкото разбрах, досега е бил в Токуда. Вижте в сайта на ЦАР каква е успеваемостта там. Дойчев е много добър специалист несъмнено, но е важно целият екип да постига общи добри резултати.

# 416
Дойчев е добър ембриолог - няма спор. Но не само той е бил ембриологът в Афродита, имаше и 2 други момичета, които също вършеха огромна част от работата. При нас те оплождаха и постигнаха много добри резултати. В Афродита нямат практика да дават ембриопротокол, с триста зора дават и епикриза. При мен имаше разминаване между това, което ми казаха по телефона и това, което пише официално в епикризата. Отказват ми протокол и това повдига доста съмнения в мен.
Иначе Райков - новият лекар, няма да работи събота и неделя. Аз имам впечатления от него от Токуда - груб, с подигравателно отношение и не е кой знае какъв специалист.

# 417
Здравейте, защо репродуктивния специалист се води най-важен за процедурата инвитро? Не е ли по-важно как се вадят, оплождат и имплантират яйцеклетките/ембрионите? Според мен там шанса за грешка е много по-голям. Докато специалиста само проследява и регулира разни хормони за максимален резултат. В този ред на мисли, не трябва ли основно да се гледа каква е наличната техника и технически екип ембриолози? Информативно питам, мерси.

# 418
Здравейте, защо репродуктивния специалист се води най-важен за процедурата инвитро? Не е ли по-важно как се вадят, оплождат и имплантират яйцеклетките/ембрионите? Според мен там шанса за грешка е много по-голям. Докато специалиста само проследява и регулира разни хормони за максимален резултат. В този ред на мисли, не трябва ли основно да се гледа каква е наличната техника и технически екип ембриолози? Информативно питам, мерси.
Давам за пример моя случай, хубави ембриони 3 трансфера в друга клиника- неуспешни, 4 трансфер при д-р Станулов, като ембриона беше преместен от старата клиника. Успешен трансфер. Изводите сами можете да си направите. Живи и здрави ние ще последваме д-р Станулов когато решим да имаме второ бебе.

# 419
  • София
И двете неща са важни.
Докторът не регулира само хормоните. Първо самата стимулация има огромно значение дали яйцеклетките няма да се изпуснат, дали ще са възможно най-качествени (спрямо това, с което разполага жената). Много е важно да се прецени точно кога трябва да се извадят яйцеклетките.
След това докторът ги вади и вече започва работата на ембриолозите. Те освен опитна ръка, трябва да имат и необходимата техника спрямо вашия случай. Те оплождат и отглеждат пет дни ембрионите.

След това предстои трансфер, който също е много важно да се прецени кога и как, ще има ли свеж трансфер или не, както и е много важно лекарят да има опит и точна ръка. Затова и го има неприятният момент, че ни искат с препълнен пикочен мехур. Така матката се вижда най-добре, някои лекари подценяват ситуацията, но затова и д-р Станулов имаше толкова успехи, той не поставя, докато не вижда ясно всичко.
Лекарят вади яйцеклетките и връща ембрионите. По втория въпрос, да важна е техниката, с която разполагат, но и трябва да могат да работят добре с нея.

Общи условия

Активация на акаунт