Клиника Афродита - доволни настоящи и бъдещи майки (8)

• 42 947
  • 611
  •   1
Отговори
# 480
Здравейте, дами!
Пациентка съм на д-р Райков, до преди 2 седмици той работеше в Токуда, сега виждам, че се е преместил в Афродита. Реших да напиша тук моя коментар и история, защото си спомням, че когато запазвахме първи час при при него преди повече от година не намерих много отзиви в темата за инвитро в Токуда (темата дори се казва Пациентки на д-р Шефкетова). Бях решила след време да споделя опит там, но вече виждам, че правилното място е в тази тема.
Та първо да ви кажа, че разбирам емоциите ви, понеже вашия доктор се е преместил в друга болница. Макар, че вече съм щастливо бременна благодарение на д-р Райков и очаквам първото си детенце, аз също бях леко шокирана като разбрах, че вече не работи в Токуда. Ако е живот и здраве имаме още замразени ембриони, не си представям друг доктор или пък да ги местя в друга болница.. но такъв е животът.

Нашата история: 4 инсеминации стимулирани, сменихме в 2 от тях лекарството, правих хубави фоликули и в двата яйчника, но уви 4 отрицателни резултата.  Първо инвитро извадихме доста яйцеклетки, 16 бяха годни, от тях до ден 5 стигнаха 7 емрбиончета. Прехвърлихме първото и сега расте в мен. Simple Smile)
Всичко това се разви за 1 година с първичен преглед, цветна снимка, 4 инсеминации в 5 месеца, подаване на документи по Фонда, пункция и ЗЕТ..
И сега за доктор Райков - за мен той е човек с голямо сърце и наистина отдаден на професията си. Винаги усмихнат, обяснява и отговаря на въпросите, има човешко отношение. Успя да ни предразположи много бързо, дори и мъжа ми, което не беше лесно. Чакаше всеки преглед, макар че изобщо не обича болници. Случаят ни не беше много тежък, но никога не ми е пускал излишни изследвания или манипулации, не ме е склонявал да правя това или онова за всеки случай, за да се чувствам като "касичка", както съм чела в други групи. Напротив ако от нещо няма нужда като съм питала го казва, случвало се е дори да има останали лекарства в клиниката от други пациентки и да ми даде (случайност, но беше приятен жест). Винаги съм питала спокойно каквото ме интересува, обяснявал ми е, показвал ми е даже статии и научни изследвания, обсъждали сме какво следва, какви са шансовете и ми е давал точна статистика. Консултирал ме е докато е в отпуска, дори от чужбина ми е вдигал телефона... За протоколи, терапии и методи смятам че следи всички новости, има дълъг опит в инвитрото в Испания.
Относно 3-те ми влизания в манипулационна зала (цветна снимка, пункция и ЗЕТ) мога да кажа, че нищо не усетих и професионализма му беше на ниво. Имала съм гинекологични прегледи, които са били по-болезнени от цветната снимка. Пункцията също мина много леко и се възстанових бързо, макар с 20+ пунктирани фоликула. ЗЕТ-а попринцип е най-леката процедура, изобщо не е болезнена, но там е много важен опитът на доктора при трансфера.

Мога още много подробности да разказвам, но стана дълго, ако мога с нещо да помогна или да отговоря съм насреща. Simple Smile Знам, че всеки е доволен и благодарен на лекаря, при когото е успял да сбъдне мечтата си, но просто реших да изкажа своята гледна точка - за мен доктор Райков е прекрасен лекар и човек! Пожелавам му от сърце много успехи в новия МЦ Афродита и нека да има много щастливи семейства и здрави бебчета тук в темата! 🙏🏼❤🍀
Благодаря ви за мнението за д-р Райков , радвам се че съвпада и с моите наблюдения . 🙏🙏🙏 Вярвам , че ще завърша това приключение и ще се появи едно малко бонбонче.

# 481
Ние сме по фонд на ЕЦ като това ни е трети опит. И въпреки това д-р Райков ни изписа ГОНАЛ тоест от ЕЦ си станахме на Стимулиран цикъл и за това нещо си заплатихме 600 лв.
Извадиха 4 яйцеклетки от които се оплодиха 3.
За жалост нито един ембрион не успя да стигне до бластоцид въпреки че направихме и ZYMOT селекция на сперматозоиди. Тук искам да спомена, че спермограмата ни е добра но ембриолога каза да пробваме с тази селекция. Малко като изнудване ми се стори с тази селекция но както и да е.Естествено и тук трябваше да си заплатим това удоволствие срещу 420 лв.
Преди това имаме и два трансфера но за жалост нямаше имплантация.
Имаме едно замразено ембрионче и сега ще се пробваме с него за трети опит трансфер.
Ако пак не се случат нещата се чудя за коя болница да си пускаме документите за 4 последен опит по фонд.
Та за всички които са на ЕЦ да си имат едно наум колко парички трябва да си приготвят.
Оказва се, че като си на ЕЦ лекарствата не се поемат от фонда, а си ги плащаме ние.

# 482
Петучка, честито!!! Лека и прекрасна бременност пожелавам, с най-сладкото и здраво бебче накрая 💞

vladokis - как така сте по фонд, но само на ЕЦ? Фондът поема и стимулиран цикъл с лекарствата (до определена сума, разбира се). Вие за какво заплатихте тази сума - само за Гонал ли или просто надвишихте сумата за инвитро с тези пари?
В Афродита не знам какъв е ценоразписа, но аз в Токуда при д-р Райков не заплатих нищо по инвитрото (освен замразяването на ембриони, което не е включено по фонда). Сумата ми стигна за стимулация, изследвания и прегледи, трансфер, и т.н
Не са ме товарили с допълнителни неща, даже ембриологът ми предложи ембрио лепило, което се доплаща, казах всичко каквото трябва, но докторът прецени, че за моя случай няма нужда.

# 483
Ами този трети опит от фонда ни е на ЕЦ. Предишните два бяха на стимулиран цикъл.Тоест не би трябвало да ме стимулират, а по естествен начин да си растат яйцеклетките но доктора реши, че трябва да ни даде Гонал.
При ЕЦ когато си по фонд се проследяват 4 цикъла в който се взимат яйцеклетки, ако има такива разбира се и след това се пристъпва към трансфер при условие, че имаш успешно оплодени ембриончета които трябва да стигнат до фаза Бластоцид. И при нас това беше 4-ят ни цикъл на ЕЦ, тоест последният ни опит от 3-тият ни опит.

vladokis - как така сте по фонд, но само на ЕЦ? Фондът поема и стимулиран цикъл с лекарствата (до определена сума, разбира се). Вие за какво заплатихте тази сума - само за Гонал ли или просто надвишихте сумата за инвитро с тези пари?
В Афродита не знам какъв е ценоразписа, но аз в Токуда при д-р Райков не заплатих нищо по инвитрото (освен замразяването на ембриони, което не е включено по фонда). Сумата ми стигна за стимулация, изследвания и прегледи, трансфер, и т.н
Не са ме товарили с допълнителни неща, даже ембриологът ми предложи ембрио лепило, което се доплаща, казах всичко каквото трябва, но докторът прецени, че за моя случай няма нужда.

# 484
Vladokis, благодаря много за обяснението, сега те разбрах. Не съм била на ЕЦ, но те разбрах грешно, че все едно сте кандидатствали само за това. Явно при одобрението по фонда сте избрали и започнали на ЕЦ, което включва няколко месеца. Съжалявам, че не са се развили ембриончетата Sad
А защо избрахте ЕЦ - поради нисък резерв, да не се изчерпва? Или пък няма проблем с яйцеклетките и резерва и да не се товарите с лекарства?
При предните при пункции от същия ЕЦ веднага ли се пристъпва към трансфер? Май си написала, че вече имаш два неуспешни, а едно замразено. Стискам палци то да е вашето бебче. 💖 Надявам се да се включиш скоро с позитивен опит.

# 485
600лв. за лекарства ли дадохте или.....?!
И аз ще пробвам на ЕЦ, но се чудя при Райков, или да си търся Станулов в другата клиника.
Изкушава ме Афродита, заради д-р Дойчев, но пък не знам нищо за д-р Райков, нито той е запознат с моя случай!
Станулов ми знае проблемите наизуст, но пък не знам там какви са ембриолозите, нито как се случват нещата там, чисто организационно....
Ние сме по фонд на ЕЦ като това ни е трети опит. И въпреки това д-р Райков ни изписа ГОНАЛ тоест от ЕЦ си станахме на Стимулиран цикъл и за това нещо си заплатихме 600 лв.
За жалост нито един ембрион не успя да стигне до бластоцид въпреки че направихме и ZYMOT селекция на сперматозоиди. Тук искам да спомена, че спермограмата ни е добра но ембриолога каза да пробваме с тази селекция. Малко като изнудване ми се стори с тази селекция но както и да е.Естествено и тук трябваше да си заплатим това удоволствие срещу 420 лв.
Имаме едно замразено ембрионче и сега ще се пробваме с него за трети опит трансфер.
Ако пак не се случат нещата се чудя за коя болница да си пускаме документите за 4 последен опит по фонд.
Та за всички които са на ЕЦ да си имат едно наум колко парички трябва да си приготвят.
Оказва се, че като си на ЕЦ лекарствата не се поемат от фонда, а си ги плащаме ние.

# 486
  • София
600 лв е нормално, понякога въпреки че си на естествен цикъл, е хубаво да има инжекции, за да се изкара повече от една яйцеклетка. Увеличават се шансовете за успех. Не е измама. В едно инвитро никога не знаеш какви разходи странични ще имаш и всичко е скъпо.

Ако останете в Афродита, ще ви опложда най-вероятно Дойчев (не е доктор), защото екипът му си тръгна, а другото момиче е в майчинство. Успехите са на момичетата.

Дойчев също си е взел нови ембриоложки и за тях предстои да се разбере дали са добри.

Така че изберете, на когото почувствате, че вярвате повече. Трудно се минава през инвитро без доверие у лекар и екип.

# 487
Моят опит с др Райков завърши с положителен резултат 🙂 след ЗЕТ . Заедно с главния ембриолог Дойчев,  направиха невъзможното вече факт . Моя съвет е да си останете в Афродита , аз така направих и ето го резултата. 

600лв. за лекарства ли дадохте или.....?!
И аз ще пробвам на ЕЦ, но се чудя при Райков, или да си търся Станулов в другата клиника.
Изкушава ме Афродита, заради д-р Дойчев, но пък не знам нищо за д-р Райков, нито той е запознат с моя случай!
Станулов ми знае проблемите наизуст, но пък не знам там какви са ембриолозите, нито как се случват нещата там, чисто организационно....

# 488
Наскоро мина моята консултация с д-р Райков за ЗЕТ, тъй като се чудех къде да продължа с ембрионите ми. Никой не чакаше преди мен за преглед, но да кажем, че е разбираемо в началото. Трябваше да заплатя цената на първичен преглед, а не на стандартна фоликулометрия - основанието беше, че за първи път бях на преглед при този лекар. Страхотно отношение и политика на клиниката към хората, решили въпреки всичко да продължат в Афродита… На прегледа имаше доста неуместни шеги и подмятания, но това не ме впечатли толкова. Бях попитана да си избера как да протече подготовката за ЗЕТ - с лекарства или не. Ето това вече ме шокира, за мен е редно лекарят да прецени и след това да го обсъди с пациента. Не ми е първи или втори трансфер и мога да изчисля, че датата на трансфер щеше да се падне уикенда, но тъй като лекарят не работи тогава ме убеждаваше как се падал трансфера на друга дата - през работната седмица. Като цяло ми се стори много лековерно отношението.
Ситуацията е тежка за пациентите и то доста. Клиниката определено не показва отношение  към настоящите си пациенти, с нищо не се стремят да ни улеснят или задържат. Даже напротив. С това не агитирам никого за нищо. Просто споделям мнение, тъй като аз самата не зная как и къде да продължа.

# 489
  • София
Dabby, споделеното е шокиращо.
Ние вече имаме бебе благодарение на доктор Станулов след ЗЕТ. Никога не си е позволил да ме пита как искам да процедираме. Всичко беше под контрол. Прогестеронът беше започнал малко повече да се покачва и веднага промени датата.
За следващото бебе пак ще си отидем при доктор Станулов, но това, което споделяш като опит е възмутително.
Натъкнах се на не особено ласкави мнения за неовия лекар в интернет пространството.

Помислете много къде ще останете, момичета. Това е много важно решение и се налага да се преценят всички минуси и плюсове внимателно.
Понякога името на клиниката нищо не означава без движещата сила.

Последна редакция: нд, 29 сеп 2024, 23:15 от NadezhdaML

# 490
Аз също последвах д-р Станулов и неговия екип. Всички реални негови пациенти знаем какъв прекрасен човек и лекар е той. Изградил е името си благодарение на своето отношение и професионализъм. Където и да отиде, той винаги ще има успех. Доказателство за това са пациентите пред кабинета му, които са повече отвсякога 😊

# 491
Афродита изгубиха прекрасен лекар. Аз също ще последвам д-р Станулов за бебе номер 2.

# 492
Аз също последвах д-р Станулов и си преместих ембриона !Всички реални пациенти са заедно със доктора и екипа му в Доверие ♥️

# 493
Здравейте борбени момичета! Вчера мина моя трансфер и съм изключително благодарна на д-р Станулов и ембриоложката Кристиана Маринова подкрепиха ме, успокойха ме и направиха всичко възможно моя трансфер да се състои.
 Имах 2 ембриона минали ПИД в Афродита. Единя ембрион имаше мозайка в една хромозома и с доктора се разбрахме на този ембрион да направиме трансфер, а другия ембрион беше с комплект мозайки в 3 хромозоми и високо рисков за синдром на Даун и решихме този ембрион да бъде унищожен. Отидохме в Афродита попълнихме декларация за местенето на единя ембрион в Доверие и декларация за унищожаването на другия ембрион като ясно описахме в декларацията, че ембриона е с комплект увреждания и затова го унищожаваме.
В крайна сметка от Афродита изпратили по лошия ембрион и това се разбира вчера преди трансфера. Как може да се допусне такава грешка в ембриологията на Афродита не ми го побира ума. Направо изпаднахме в шок, защото заради тях щях да пропусна още един месец и най-лошото ами ако го бяха унищожили вече този ембрион?!?!?! Щяхме да останеме без шанс за трансфер заради тях все пак трудно стигаме до здрав ембрион.. Добре, че беше Кристиана ЕВАЛА на момичето, че веднага почна да звъни на Дойчев и лично тя отиде до Афродита да вземе моя ембрион и моят трансфер се състоя. Винаги ще съм и благодарна какво направи за мен и си заряза работата само и само аз да имам трансфер, а на тези от Афродита просто нямам думи как е възможна такава грешка това е недопустимо с генетичен материал!!!

# 494
  • София
Ужасна ситуация! Нямам думи, как може да объркат ембрион за унищожаване с годен за трансфер. Добре, че ембриоложката си е направила всички проверки и не се е доверила само на документацията по транспорта. Можеше да ти трансферират лошия и дори и да не се разбере, че някъде е останал твоят.

Играят си с живота на хората. Много си личи кога пациентът е приоритет и кога си им важен, докато плащаш.

Общи условия

Активация на акаунт