Гости с пренощуване

• 21 499
  • 416
  •   1
Отговори
# 300
Това с храната не съм го виждала, но много често виждам да облизват бибите на бебета, паднали на земята примерно. И това от майки, баби, лели и тн. Пълен ужас.

# 301
  • Melmak
Това с храната не съм го виждала, но много често виждам да облизват бибите на бебета, паднали на земята примерно. И това от майки, баби, лели и тн. Пълен ужас.

Ей това съм го виждала и не съм вярвала на очите си! Пада биберона, майката го вдига, облизва и бам в устата на бебето. Не знам дали има по-отвратително нещо!

# 302
Преди моят син като беше с биба, ако по някаква причина паднеше на земята, бебето оставаше без биба и толкоз. Нито ще му дам нещо от земята, нито ще я ближа (WTF?).

# 303
Ъм... Това истина ли е? Най-малкото не ги ли е страх да ближат нещо паднало на земята? Да не говорим за другото...

# 304
И от чашата на мъжа си не пия, но той редовно ми допива кафето! 🤣
И чаршаф с дупка, изгладен, за дезинфекция. То гнусно иначе - пот, косми, слюнка понякога.
 Тая тема е на път да влезе в Златния фонд, браво!

# 305
Няма нужда от чаршаф с дупка, просто от чужди чаши не пия! 🤣

# 306
Аз задължително ползвам калиев перманганат. У нас ясно, но даже като излизам си го нося. Нося си зрънцата в едно малко шишенце и разтварям в малка бутилчица. Почиствам всичко с разтвора. Правя го на момента, че иначе покафенява. Без калиев перманганат не излизам!

# 307
  • Лавал-Пловдив
Ай, ай, ай, като ви чета и се чудя как съм оцеляла до 46 Simple Smile Не дезинфeкцирам, не си нося калиев перманганат, чаршафите ги пера 1 път в седмицата, понякога и 1 път на 2 седмици, ако съм много заета или ме мързи.

А за храната направо ще ви шокирам - ям по ресторанти, без да мисля кой с какви ръце е пипал храната ( в Монреал, където има хора от цял свят), не инспектирам чинии и чаши, с колежките редовно ходим на ресторант заедно и си прехвърляме/опитваме храна. Даже като сме на китайски или виетнамски ресторант, където има от ония въртящите се маси, си въртим чиниите за да шерваме. Колежките също са от цял свят - кубинка, украинка, хаитянка, татарка, канадка...Понякога когато учениците ми ме видят да ям солети например (миналата седмица) ме питат могат ли да си вземат и аз им давам. Те си бъркат с ръка в пакета, и макар че знам, че ръцете им не са особено чисти не ми прави никакво впечатление.

Като ходим по Карибите, особено в Куба, където е по-бедно, съм виждала и чаршафи с дупки, липса на тоалетна хартия, разсипана храна в бюфет-ресторанта. Никога не ми е правило впечатление, камо ли да се погнуся.
Когато ми е хубаво с определени хора, или на определено място се наслаждавам на момента, а не мисля за глупости.

Иначе, да не ме помислите за пълно перде, за гости вадя чисти чаршафи и чисти кърпи и ги пера след тях. Не съм отявлена готвачка, затова храна поръчвам от ресторант. Особено за едни приятели ливанци, дето ядат само халал, задължително се поръчва от техен ресторант, за да са спокойни. Досега никой не съм отровила, но пък на едни приятели спретнах малък пожар във фурната и мъжът тръгна да бяга през двора. Мъжът ми си ме знае и ми е купил 2 пожарогасителя и едни спрей за фурна Simple Smile Децата пък директно ми казват да не се напъвам да готвя, а да поръчам.

Но явно хората са различни.

Последна редакция: сб, 18 май 2024, 19:28 от kaka_dora

# 308
  • пустинята Гоби
Честно казано безумно ми се вижда възрастни хора да искат да ядат от вафлата или млякото на някой. Често ям мюсли с мляко на работа, никой, никога не ми е поискал да му пресипя дори, преди да съм яла. Къде ги намирате подобни елементи?

# 309
Всеки си има своите вярвания, но ми прави впечатление хората масово.не си мият ръцете, пипат храна, нямат усет и навици. Примерно в обедната почивка става от бюрото и отива в почивка вади си храната почва да яде. Иначе не смятам за близост да ядеш с някой от една чиния, да питаш храната с ръце ако не е необходимо. Някой път като гледам някоя рецепта се чудя щом за пред камерата не се усещат, какво ли като не се снимат, стърга тиквички, после стиска с ръце върху цялото количество, после взима пак и повтаря, колкото и човек да си е мил ръцете е гадно, същото става лесно в гевгир толкова лесно.

# 310
Kak_dora, успокои ме че не съм сама. Но пък знаем, едно е у форума/нета, съвсем друго в реалността.

# 311
Аз също съм като kaka_dora. Не се вкарвам в чак такива филми.

# 312
  • SF
Ако мисля, че "другото" е правилното и така трябва да бъде, не бих писала неправилни мнения, които да ме излагат пред вас.
Не знам кое е правилно и дали е правилно, но ние вкъщи така сме научени - да не си мешаме лъжиците, паниците и да не си дояждаме храната от чуждите чинии. Ако няма да ям цялата пържола, режа половината, така че друг да може да я яде. Ако вече съм я започнала и се сетя, че не съм гладна... Сори, ама или си я оставям за после или отива за някое улично кученце, птиче и каквото извади късмет. Никой няма да ми я глозга.

Случка от днес в работата - клиент е донесъл торта. Кутията се отваря и който ползвал чиния, ползвал. Навеждат се над кутията и с вилици почват да клюцат като кокошки. Много ми е неприятно. Не може дума да им се каже. Ако им кажа нещо, ще ме направят луда. Включително и че се правя на интересна. Имам какво да ви разкажа що за хора са тези с вилиците, но не е по темата. Мнението ми за тях е лошо. Липсва им възпитание, култура и природна интелигентност и не го казвам заради начина, по който ядат тортата. Този начин си им отива.

# 313
Ееее, тва да кълват от тортата при нас го няма, ако няма чиния режат, подпират с ръка, слагат в салфетка и така си ядат.... Simple Smile
От такива общи подаяния аз обикновено не ям.
Който не го е гнус може да си яде както иска, лошо няма само да не ми предлага на мен.

# 314

Навеждат се над кутията и с вилици почват да клюцат като кокошки.
Представих си го "цветно" Joy

Общи условия

Активация на акаунт