Гости с пренощуване

• 21 521
  • 416
  •   1
Отговори
# 285
  • SF
И за мене е абсурд. Ако има нещо общо на масата, трябва да може с отделни прибори да се разпределя по персонални чинии. Така правим дори в семейството. Никой не гребе от обща паница и не си "боцка" от салатата. Обичаме в чинии.
В работата ме молят да дам да си гребнат малко от моето кисело мляко. "Нали не е проблем, че ще си взема малко!" Казах, че ще пресипя, само да даде чашка или нещо, в което да отделя. Не, не, не, не било проблем. Не я било гнус. Е, да де, ама  за мене е проблем това гребане от общата кофичка.
Всеки път в такива ситуации се чувствам като стисла, на която й се свиди лъжичка мляко или хапка сладолед. Писна ми да се обяснявам. Хората ме гледат неразбиращо.
Така ли гребете и сърбате от чуждите чинии? Струва ми се много масово.
Поръчаха си салати и пристигнаха едни огромни в картонени кутии. Яде, яде и накрая ми казва: Не мога повече, дояж я!
Дори не мога да си помисля да дояждам нечия салата от кутия. Собствената ми сестра би отделила толкова, колкото мисли, че ще изяде, за да може и аз да се нахраня, ако имам нужда.

# 286
Всички мои познати знаят, че съм гнуслива и от години се съобразяват с това. Simple Smile

# 287
  • Melmak
Ох, не знам хората защо са толкова несъобразителни??

Ако си поръчаме някакви разядки взимаме подложни чинии и с лъжица за сервиране си слагаме в чиниите. Не си ядем от една обща салата директно с вилиците. Слага се на всеки в чиния.

Парчета торта като режа, ползвам шпатула и нож. Може да не са прецизни, но не ги докосвам. Даже не знам как хората са иначе… това с киселото мляко на Есме ме уби. Не ми е хрумвало да искам да опитам нечие чуждо кисело мляко!

# 288
Не са несъобразителни, правят се на широкоскроени и един вид демонстрират, че сте си близки, щом си ядете от чиниите.

# 289
Аз съм много негнуслив човек и колкото и широкоскроен да съм пак мразя това бодене от една чиния, споделяне на прибори или пипане с ръце - ми не е възпитано някак си, много примитивно ми седи.

# 290
  • Най-красивата страна
И аз много мразя някой да бърка в чинията ми.
Или да поиска да си гризне от вафлата ми...
Без значение колко сме близки.

Когато имам гости с преспиване винаги слагам чисто спално бельо.
Имам два комплекта за гости-единичен и двоен.
Имам и кърпи.

# 291
Аз често посрещам приятелки на дъщеря ми. И тя е с тях, разбира се. Готвя им, разхождам ги, поразглезвам ги. Едната е веган - за нея купувам специално продукти с висок протеин. Другата е с глутенова непоносимост, тя пък е инструктирана да си носи хляб, ако иска (живее на пет минути от нас).
Когато си тръгват си слагат ползваното спално бельо и хавлии в коша. Им давам карт Бланш да ползват кухнята, както и когато искат. Големи момичета са, сами си готвят. Аз предлагам само по специални поводи, примерно за Великден имахме две деца на гости и имахме специална вечеря.
Аз също предпочитам да си спя в къщата, но с удоволствие гостувам у зълва ми, защото ми е приятно. Тя също идва у нас и може да стои с дни. Свекърва ми също. Приятни хора са и не ме натоварват. Виж, свекър ми не бих изтърпяла, но той не пътува със самолет и няма начин да дойде…..
Аз обичам гости, но лесни гости, които не ме натоварват. И място имаме, така че не ми е проблем. По-миналото лято така ми гостува съученичка, която не бях виждала от години. Не бяхме близки навремето. Аз я поканих у нас (тя дойде от ОК и имаше период, в който трябваше да пътува от Торонто до Монреал с малка пауза, та реших да я поканя у нас) и когато дойде за четири дни бях ужасно притеснена, че ще ме натовари ужасно. Практически чужд човек.
За моя изненада изкарахме повече от чудесно. Станахме по-близки и компанията ѝ ми беше много приятна.
Имам колежка от Израел, която не иска да чува за гости. Заради войната у тях е хан. Тя разбира, че е от необходимост, не е безчувствена. Знае, че хората бягат от ужасите на войната, но в един момент у тях са били към 15 човека…. Просто и е дошло вповече. Та нашите са бели кахъри…. Имаме избор. Тя реално няма….

# 292
  • Sunshine state
Аз пък имам проблем да ям у хората и си нося обикновено храна, ако не е приготвена да речем в заведение или в магазин. Да, знам, че е странно, но е факт. Ако ни канят на гости приятели, винаги ми казват дали те ще готвят, или ще вземат нещо готово. Ако е първото, аз си нося. Дори у свекърва си съм си носила храна. Всеки луд с номера си е работата. Претенциозна съм към храна, а не всеки може да готви, та така. 😬🤣

# 293
За ядене от обща чиния и за мен е неприемливо. Вкл и с детето не мога да ям от една чиния.
Никога не ми се е случвало да иска някой да си гризне от вафлата ми или да ми боде от салатата.
Ако има нещо в чинията ми, което е в повече или не го ям, предлагам някой да го вземе, преди който и да е почнал да яде. Напр, празнуваме нещо с колеги, уеднаквени салати, ако има снежанка(не ям мляко), предлагам преди да съм докоснал храната някой, също преди да е ял, да я вземе.
Около Ковидно време когато черпих за рожден ден, бях намерила съвсем  миниатюрни купички от алуминий и бях разсипала ядките в толкова купички, колкото са хората. Ето, това много мразя, пипане на ядки от много хора в обща купичка. Бях купила разноцветни, симпатични щипки и лопатки за сладки и солени, е, пак имаше пипане с ръце

Но никога не ме е било гнус домакинята да пипа храната при сервиране. Нали е рязала салатата, нали е приготвяли и подрежда ла, какво да ме е гнус. Аз не бих местила кюфтета от тава/тиган с ръце, най-малко да не се изгоря, пък и да не се омазнявам допълнително. Но да ме е гнус от домакиня, в чийто дом ще ям, не е било.

Обичам животни, имала съм, но ме е гнус от магазин, в който се мотаят котки.

# 294
  • Варна
Храна си разменях само с дъщеря ми и то като беше по-малка. Вече всеки си знае чинията и приборите.

# 295
Ха, ха Светкавица, по тая причина не ям ядки от обща купа! Всеки бърка неясно с какви ръце...
Когато съм на гости не ме е гнус от храната, приготвена от хората, това са приятелите ми и те са като мен - повечето! Wink

# 296
Ох, спомнях си, че бях видяла преди години как една млада майка хранеше мъничкото си детенце - хапваше от  яденето, сдъвкваше го, изплюваше го обратно в лъжичката и го кусваше на мъничето!  Отврааааат!

Последна редакция: сб, 18 май 2024, 11:22 от bgladybg

# 297
Ох, спомнях си, че бях видяла преди години как една млада майка хранеше мъничкото си детенце - хапваше от  яденето, сдъвкваше го, изплюваше го обратно в лъжичката и го кусваше на мъничето!  Отврааааат!
Това и аз съм го виждала, но преди много години.
Друго-млада майка купува сладолед, подава го на бабата, докато си прибере портмоне то, бабата го облизва, там, откъдето потича и го дава на мъничето в количката. Предполагам, бабата е майка на майката, защото ако е свекърва, директно ще бъде разстрелян само с поглед.

# 298
И аз съм виждала една баба да си захранва внучето по този начин. Догади ми се, дотогава не бях виждала такова нещо.

# 299
Просто нямам думи! Абсулд да облизвам нещо, което ще давам на детето си..всякакви бактерии могат да се пренесат! И от чашата на мъжа си не пия, но той редовно ми допива кафето! 🤣

Общи условия

Активация на акаунт