Гости с пренощуване

• 21 454
  • 416
  •   1
Отговори
# 405
В прав текст, не може. Като 9 годишната ми дъщеря, която отказа на леля си, да се премести да спи в хола. Каза, аз не си давам стаята и леглото и не искам гости.

# 406
Много е права.

# 407
Блокирайте го. Какво му се обяснявате😁
Не му вдигаме! Wink

Очаквайте го с кухарите на вратата 😀, истински случай.

Иначе си мисля, че човек не трябва да се оправдава и "потъва" в някакви обяснения, защото на никого не е длъжен. По-скоро обратното: Защо искаш да останеш вкъщи? Има достатъчно хотели/квартири на морето.

Последна редакция: ср, 12 юни 2024, 16:13 от Sephora

# 408

Аз лично и се възхитих, защото на мен ми е трудно да отказвам. И после се дразня на себе си. Та всъщност се оказа, че се уча от нея. Без лъжи, без увъртане, без мрънкане. Не искам и точка.

# 409
Идеята на Сефора ми хареса. Вдигни му следващия път и вместо да му се извиняваш защо не може, нека той ти обясни откъде накъде е решил че може да да те ползва за безплатен хотел. Рискуваш да се обиди и да излезеш лоша, разбира се Joy

Добре, де, не ги разбирам тия хора. Толкова ли нямат пари, за да си наемат самостоятелна квартира, без да зависят от някого? Изцяло финансови ли са подбудите?

Един от най-безумно и абсурдно стиснатите хора които познавам, е и един от най-богатите. Наследствени пари, в приятелския му кръг няма друг толкова осигурен, и все пак винаги се намира кой да му плати бирата. Не ми се разказва на какви случки съм била свидетел, защото просто няма да ми повярвате.

# 410
  • Melmak
Аз бих била много щастлива ако такъв индивид ми се обиди! Така няма да поддържаме повече контакт! Но вероятно ще е нагъл до последно и вместо да се обиди, ще продължи да настоява да идва неканен.

Тези стиснатите богати всички ги знаем. Има такива. Имам колега, който обядва всеки ден с нас в ресторанта. Обаче донесе ли някой почерпка в офиса отива и омита всичко, за да не обядва после. Дебне да изяде 2-3 парчета торта примерно, така пести от обяд. Изумява ме. Обясняваше ми как ще ходи на почивка с жена си за 250 лв на човек за седмица, ама в чужбина. Викам си тука нещо гнило… ами мизерен хотел с мухъл, гадна храна и неприятни преживявания..

# 411
Да си толкова стигнат си е болестно състояние понякога, преживявания, детство, отраснали в голяма бедност. Тук май четох някъде, за жена която има пари, изкарва добре, но не може да спре да пести, и "цепи стотинката".

# 412
  • Melmak
Така е, нека който иска да си е стиснат в собствения си живот, само да не го прилага върху хора с вила на морето или другаде, за да спят безплатно.

# 413
Да си толкова стигнат си е болестно състояние понякога, преживявания, детство, отраснали в голяма бедност. Тук май четох някъде, за жена която има пари, изкарва добре, но не може да спре да пести, и "цепи стотинката".
Зълва ми е така. Не е отрасла в голяма бедност, напротив. Никой друг в семейството не е такъв. При нея понякога се стига до болезнена стиснатост. Понякога може да е много щедра и да не си пести парите и усилията..
В момента подготвя изненада за рождения ден на приятелка - подготвила е чудесни подаръци. Но има моменти, в които е толкова стисната, че чак прекалява. Ние с майка и сме се отдръпвали от полето на действие, когато започне да се пазари, защото ни е неудобно. И такава си я обичаме де.

# 414
Кажи му, че борите сериозен проблем с дървеници. И ако не му е проблем да бъде целият нахапан, да заповяда 😈

Дойде лятото, и заявките ни за вилата заваляха 🤣 любезно отпращам всички. На един нахалник отказахме, продължава да звъни! Какво да го правим?🤣
Дървениците няма да откажат най-упоритите нахалници. Трябва да е нещо безобидно, но внушаващо респект. Например смок в двора Wink

# 415
  • София
Смок 😄
Абе не знам, няй-веоятно ще се предложи да убие смока, българските мъжаги, особено от по-старото поколение, един смок не може да ги бутне.
Нещо по-дразнещо , че вилата ви е в ремонт и има много работа, носене не вар, бъркане на цимент...и така ще е цяло лято
Сега сериозно, този случай на нахалника не са точно гости, това е нахалник (сигурна съм че не вие и приятел), който никой не би поканил на гости охотно и справянето с него изисква твърд подход.

# 416
  • Варна
Айде няма нужда от лъжи и увъртане, такива не се отказват, ако ще пепелянки да лазят в двора. Просто и ясно му се казва не, а после е желателно да се блокира този кретен.

Общи условия

Активация на акаунт