Гости с пренощуване

• 21 525
  • 416
  •   1
Отговори
# 270
Благодаря им.
Но аз не съм търсила други примери.
Написала съм това, което съм решила. Защо искаш да ме накараш да мисля като тебе? Нали нямаш намерение да ме накараш да ставаме близки и еднаквомислието да ти е важно?

Никой не ти казва да мислиш като него.
Ти обобщаваш, че в България и по света имало еди какво си схващане. Ами няма. И не можеш на база на твоя опит ( за който сама твърдиш, че не е голям), да обобщаваш за България, че и за света.

# 271
  • SF
Да, така обобщавам аз.

# 272
За чаршафите, първосигнално си помислих - абсурд. После се замислих, излязоха разни дребни спомени, дочути неща, коментари на мои познати. Май има нещо такова, просто не се коментира. Като темата - на колко време сменяте чаршафи. Някой сменя всеки ден, за друг и след месеци са още чисти.

# 273
  • Melmak
Това малко като потребителката с 1 пералня седмично.

# 274
Не съм я чела, но като стане въпрос за хигиена мненията се поляризират и накрая винаги хвърчи перушина. Явно е много опасна тема.

# 275
Ненавиждам домакинската работа до дъното на душата си, но и през ум няма да ми мине да не изпера веднага чаршафи, в които е спал гост или да прибера в гардероба ползвани чаршафи. Абсурдно ми е. А и не ми се е случвало до сега. Та, не, не е обичайно да се спи в мръсни чаршафи на гости.

# 276
Винаги на гостите им слагам чисти чаршафи и им давам чисти кърпи и пускам пералня като си тръгнат. Дори не съм се замисляла, че може по друг начин да се процедира.

# 277
  • Sunshine state
Честно казано и аз не съм чувала и виждала някой да дава на гостите си мръсни чаршафи нито в България, нито тук в САЩ.
Баба ми е на 91г жената и даже и завивките пере преди да й идем на гости.

# 278
  • Пловдив
Ненавиждам домакинската работа до дъното на душата си, но и през ум няма да ми мине да не изпера веднага чаршафи, в които е спал гост или да прибера в гардероба ползвани чаршафи. Абсурдно ми е. А и не ми се е случвало до сега. Та, не, не е обичайно да се спи в мръсни чаршафи на гости.
Чак пък веднага, много сте умеятни домакини тук. Като си заминат гостите и ако стаята/леглото не се използва - ще чакам да ми дойде муза, ден, два, три, седмица..... Ако случайно ми е дошла муза веднага - ще сменя чаршафите, а използваните ще сложа в коша за пране, където пак ще чакат моето вдъхновение.

# 279
  • SF
За чаршафите, първосигнално си помислих - абсурд. После се замислих, излязоха разни дребни спомени, дочути неща, коментари на мои познати. Май има нещо такова, просто не се коментира. Като темата - на колко време сменяте чаршафи. Някой сменя всеки ден, за друг и след месеци са още чисти.

Нещо такова имах и аз предвид. Дочути неща. "Чисти са. Само детето веднъж спа, но нищо им няма!"
Това е като да ми предложат да си хапна, гризна от нечия морена или да ме попитат може ли да си близнат малко сладолед, за да опитат вкуса.
А най-мразя, ама истински го мразя, дори и да започнат обидите и споровете с мен, пак продължавам да го мразя, в ресторант, когато дойде яденето, някой да си хареса нещо от моята чиния и с пръсти да си бръкне и да си го вземе: Нали може едно доматче да ти пробвам!! Simple Smile
Докато кажа "не", доматчето е в пръстите. Отяжда ми се.
Не обичам на гости, домакинята да препипа всичко с ръка. Примерно да бърка в тава с кюфтета и да ги поставя с ръка в чиниите. Популярно ли е, не е ли, има ли го по света или не, не знам какво е вашето мнение. Аз пиша собственото си и то е, че тези неща са ми отвратителни.
ОКР някакво си съм развила, но не бих искала да го премахна. Нека си го имам.

# 280
Не обичам на гости, домакинята да препипа всичко с ръка. Примерно да бърка в тава с кюфтета и да ги поставя с ръка в чиниите. Популярно ли е, не е ли, има ли го по света или не, не знам какво е вашето мнение. Аз пиша собственото си и то е, че тези неща са ми отвратителни.
ОКР някакво си съм развила, но не бих искала да го премахна. Нека си го имам.

Ох, наред си! И аз мразя това опипване с ръка при сервиране. Наскоро станах свидетел на рязане на торта и пръстите на домакинята придържат парчетата, омазани хубаво с крем. Ами гадно ми беше...
И аз не обичам да ми се бърка в чинията.

# 281
  • Швейцария
Аз имам приятелки, с които си поръчваме някакво плато и си ядем от една чиния. Но имах гост, който има ОКР и преди да пипне чиния у нас си я миеше. Аз съм му свикнала, той си знае, че проблемът е в неговия телевизор. Имам и друга приятелка с ОКР, на която директно съм и казала къде са парцалите и тя се захваща с чистене. И тя си знае проблема и не ме занимава, а си чисти сама у нас.

# 282
  • SF
Ще  ми се да я поканя и у нас!

# 283
  • Швейцария
Хаха, да, тези с ОКР са благодатни гости. Ако ще апартаментът да блести, те на друг не вярват, освен на себе си. И бодро подхващат основно почистване. Така хубаво ми излъска балкона, бях много доволна Smile

# 284
Мразя да ми ядат от чинията, да бодат с вилицата, с която са яли преди това и облизвали. Да си поръчам с някой обща чиния, абсурд!

Общи условия

Активация на акаунт