Великденски подарък - бебче за януари 2025

• 39 491
  • 741
  •   1
Отговори
# 390
Lex, щом са подути, значи всичко е наред.
Аз чакам прегледа утре и ако каже, че всичко е ок и спирам да мисля
Аз се чувствам и много подута. Все едно съм в 11 седмица или повече. Дали се дължи на това, че е втора бременността? Казват, че след всяка се показва по-рано?

# 391
Моите гърди са подути, грамадни са. Изкачат от сутиена, просто е неконтролируемо положението и днес ходих да си купя някакви по-бабешки - меки и без банели. Еми, изглеждат като шапка за първокласник 😅😅

# 392
Хахах, аз случайно попаднах на едни много удобни меки но с банел да държат. Взех два и само тях нося. Плюс си купих удължител, ако порасне обиколката или вземат да ми стягат 😂 обаче с гащите как ще се разбираме не знам Simple Smile

# 393
  • Пловдив
И на мен ми изскачат от всички сутиени. Ще ходя за някакви евтини, че не знам как ще се развивам следващите месеци 😂

# 394
И моите гърди са станали по-големи и ме болят. Сутрин почти не усещам болка и веднага се панирам дали всичко е наред, има-няма все пипам да видя болят ли ме. Не помня с предишната бременност дали и кога спряха да ме болят, но май е нормално. Определено ме болят по-малко от преди седмица и гаденето намаля, но си го има.

Аз да питам - има ли някоя мама която пие биозин мама + витамини за бременни. Май имаше една мама по-напред в коментарите беше споделила. Разболях се за втори път от началото на бременността Sad и мисля да започна Биозин мама заедно с витамините за брвменни

# 395
  • Замък сред облаците
Могат да се пият заедно. Биозин мама е с основна съставка лактоферин.

# 396
И моите гърди са станали по-големи и ме болят. Сутрин почти не усещам болка и веднага се панирам дали всичко е наред, има-няма все пипам да видя болят ли ме. Не помня с предишната бременност дали и кога спряха да ме болят, но май е нормално. Определено ме болят по-малко от преди седмица и гаденето намаля, но си го има.

Аз да питам - има ли някоя мама която пие биозин мама + витамини за бременни. Май имаше една мама по-напред в коментарите беше споделила. Разболях се за втори път от началото на бременността Sad и мисля да започна Биозин мама заедно с витамините за брвменни
Аз ги пия. Биозин мама+ премама дуо

# 397

И аз пия тези витамини. Фолиева киселина приемаш ли отделно или във витамините стига?

# 398
От утре в лидъл има гащи за бременни.
Така де, къси панталони.

И на мен ми е втора бременност и ако не бях дебела, щеше да ми личи. Сега изглеждам просто дебела

# 399
Аз мисля да се запиша на грипови тренировки за бременни. Определено помага ца подуването. Вчера правих дълга разходка и краката ми определено днес са доста по-малко подути. Дали някоя от вас знае в София къде има подобни групи? Обаче при мен обонянието вече е в пълна сила. Направо всичко усещам. Почти постоянно ми се гади много леко, но не съм повръщала. И аз все си пипам гърдите и ако не ме болят- паника. Чоя приятелка е с малко по-напреднала бременност и каза за спазмите- но шпа и магнезий. Не саво за болката, ами и да няма спазми и рискове.
А какви витамини за бременни пиете? Аз сега пия само мета фолиева. Стискайте палци за прегледа ми утре Heart

# 400
  • Замък сред облаците
Магнезий след 14-та седмица най-рано, даже след 20-та. В първи триместър само ако лекар прецени че ползите надвишават рисковете.

# 401

И аз пия тези витамини. Фолиева киселина приемаш ли отделно или във витамините стига?
Отделно пия Неофолик мета/мега. Не помня.

# 402
Магнезий след 14-та седмица най-рано, даже след 20-та. В първи триместър само ако лекар прецени че ползите надвишават рисковете.
Защо? Аз пия бисциглинат и на когото кажа никой не казва, че има проблем и да го спирам

# 403
  • Замък сред облаците
Магнезият има влияние върху мускулните тонове, вкл сърцето. До 200мг се счита безопасно във втори и трети триместър, но не са правени проучвания сред бременни в първи триместър.
Проучванията за приема на магнезий са само със сулфатна форма и датират от 60-80 години на миналия век като средство за овладяване на прееклампсия във втори и трети триместър.
Медицински крие рискове, вкл сърдечен арест при майката показват проучванията. Поради тази причина се избягва в първи триместър да не повлияе върху сърдечния пулс на бебето, макар рискът да е недоказан в смисъл на непроучен достатъчно.

Ето тук съм писала пост защо смятам, че с магнезия е редно да се подхожда с внимание при бременност, дала съм и линковете на медицинските източници, на който му се чете: https://bg-mam.ma/p/1639440/47815948

Последна редакция: пн, 10 юни 2024, 07:02 от АА

# 404
Добро утро, момичета.
Снощи в 3 ме сряза корема и прокървих, мисля ,че направих спонтанен аборт. Сега отивам на лекар 😔 А днес ставаха точно два месеца 😔

Общи условия

Активация на акаунт