Мъж или мечка?

• 10 855
  • 338
  •   1
Отговори
# 105
  • Living for Pleasure
Защо да знаеш? Лично ли трябва някоя на теб да ти се отчете, че е пострадала? Даже и жените при домашно насилие го крият и не го тръбят.
Аз като съм си патила и то дори като дете от двама възрастни мъже - да не мислиш, че го разправям наляво и надясно. Викаш, като не съм информирала цялото си обкръжение, не се е случило Thinking
Иначе ако искаш да разбереш, може да се поразровиш из криминалните и новинарски хроники.
А и както казах, много случаи не се съобщават на медиите. И то говорим за огромен % насилие.
И кой поставя всички мъже под един знаменател. Аз да съм го направила някъде?
Криминалните статистики много добре ги знам, и почти при всички видове престъпления мъже са по-често жертвите.

# 106
Хм, а каква е каузата? Аз не разбрах, че темата имала кауза.

Gentleman of Leisure, пишеш пълни глупости Joy

# 107
И са ми бибиткали, и са ми подсвирквали, и са си позволявали тъпи коментари. Особено докато съм била ученичка и после студентка. Грозно е, неприятно е, но не си спомням някога чак толкова да съм се впечатлявала. Не че е нормално, но и не обичам да се държа като ощипана девойка.
И мен конкретно повече ме е страх от роми (и други тъмни и невдъхващи доверие), наркомани и очевидно луди.

# 108
За това, че един впит клин или къса пола не е подкана за пускане на ръце, съм съгласна. Но същите клин и поличка определено СА покана за гледане. Иначе просто няма логика да бъдат носени. И не мога да приема, че погледът е насилие. Още повече явно провокиран - как да не погледне човек, ако  му навират в очите цици, дупе и прочее?

# 109
Не знам колко жени пострадват от мечки годишно, но вероятно е доста под 100. Колко жени стават жертва на мъже? Вероятно милиони или дори милиард: бити вкъщи, убивани, изнасилвани не само от непознати, но и от партньорите си у дома.

Много добро сравнение.
Само отворете новините и може да се прецени.
Отделно в новините не се съобщават всички такива инциденти.
Елорче мила , темата е алегория , да не буквализираме. Иначе тръпки ме побиха от разказът ти за срещата. Аз щях да пищя със сигурност

# 110
  • В офиса
Предпочитам да срещна хиляди мъже в гората пред това да срещна мечка. Ще го приема за спасител, а не за насилник. Вероятно съм и срещнала стотици мъже - туристи, дървари, селяни... Изобщо сравнение не може да има.
В Европа има ок. 15000 кафеви мечки, като смъртните случаи от нападение (за 15г. период) са ок. 300. Мъжете са 24000 пъти повече от мечките. Ако мечките бяха толкова, колкото мъжете, смъртните случаи щяха да са над 7 милиона. Това ми е отговорът на тъпото сравнение колко жени пострадват от мечки.
Иначе, няма такова размиване на фокуса на проблема с насилието над жени като тази анкета. Обикновено при насилие жертвата има отношения с насилника, насилието рядко е от непознат. Вместо да говорим за такива проблеми, като как жените да разпознават насилниците, как да се предпазват, към кого да се обърнат за помощ, и т.н. и т.н. ние си чешем езиците за мечки, унижавайки половината човечество, като ги приравняваме на насилници.

# 111
Оф, няма време за пищене в тая ситуация Аурора, повярвай ми Joy
Съсдедката ми е разказвала за една от срещите си.
Ядяла боровинки и си беряла от едната страна на реката. И чува, че нещо се шуми около нея, но не обръща внимание, че си хапвала сладко. Една в устата, една в пликчето. Ама извъднъж поглежда заради шуми и вижда от другата страна мечка, която също яде боровинки. И мечката я поглежда и и изръмжава тихичко.
Съседката спира да бере, бавничко става и се отдалечава, без да се обръща към нея с гръб. Мечката след 3-4 крачки спряла да я гледа и си продължила да си яде боровинките.
Ми права е мечката. И аз да съм мечка и някакъв човек да ми яде храната, ще ръмжа. Даже и ще я подгоня лекинко Joy

Иначе не буквализирам аз.

# 112
За това, че един впит клин или къса пола не е подкана за пускане на ръце, съм съгласна. Но същите клин и поличка определено СА покана за гледане. Иначе просто няма логика да бъдат носени. И не мога да приема, че погледът е насилие. Още повече явно провокиран - как да не погледне човек, ако  му навират в очите цици, дупе и прочее?
А може би жената отива да бяга в парка или на фитнес и затова е с клин. Може би й е горещо на 40° и затова е с рокля/пола/къси гащи...
Самият ти коментар е потвърждение защо трябва да се даде гласност на проблема.
Не, носенето на еди какво си не е покана за нищо!

# 113
  • над кукувичето гнездо
До бурките стигнахме ли?

Очите са за гледане.
Имала съм случки разни - в автобуси, на пъпа на града, в гората, когато съм била сама, но да предпочета диво животно пред човек няма как да стане.

Липсата на уважение към околните е голям пропуск във възпитанието напоследък. Лошото е, че самите жени възпитават така синовете си.

В Италия съм виждала и чувала как мъжете подсвиркват по жените и ги заглеждат, но не с онзи мазнишки вид на разгонени свине, а го правят някак галантно, за да покажат, че оценяват какво имат насреща си.
Тук е по-различно, обичайно коментарите са от сорта "тая си го търси", "щом жена показва сексуалност, значи е развратен парцал", "щом е с клин, значи е готова да си легне с всеки" и пр. Вместо да оценят хубавото и да го покажат джентълменски, го играят на гроздето е кисело.

# 114
Не мога да си допълня коментара.
Никой не казва, че не може да се гледа. Ама има разлика между поглеждане и мазно точене на лиги, нали?

# 115
Мазно точене на лиги е знак за невъзпитание, простащина, първичност.
Но не е нападнал, нали?

# 116
  • Washington,USA
И как се прави разлика кое какво е? То за един е мазно точене на поглед, за друг друго.

# 117
Не, защото е на обществено място сред хора, ама я го срещни в гората.....

# 118
Защо да знаеш? Лично ли трябва някоя на теб да ти се отчете, че е пострадала? Даже и жените при домашно насилие го крият и не го тръбят.
Аз като съм си патила и то дори като дете от двама възрастни мъже - да не мислиш, че го разправям наляво и надясно. Викаш, като не съм информирала цялото си обкръжение, не се е случило Thinking
Иначе ако искаш да разбереш, може да се поразровиш из криминалните и новинарски хроники.
А и както казах, много случаи не се съобщават на медиите. И то говорим за огромен % насилие.
И кой поставя всички мъже под един знаменател. Аз да съм го направила някъде?
Криминалните статистики много добре ги знам, и почти при всички видове престъпления мъже са по-често жертвите.

Защо говориш глупости. Тук не става въпрос за насилие по принцип, а за сексуално насилие и сексуално престъпление.

# 119
Жената трябва да се научи да се пази и когато ходи в гората (от мечки), и когато се разхожда из градската джунгла (от разгонени примати). Пазенето не означава да се увие в бурка, а да може да преценя ситуацията, да запази хладнокръвие, да бъде внимателна, да подбира компаньоните си, да знае кога да каже "не" и кога да крещи за помощ. Разбира се, понякога просто е въпрос на малшанс и затова се молим да пази Господ /среща със стръвница, среща с психопат/. Сатанизирането на мъжете с нищо няма да й помогне, това не е здравословно поведение. Всички жени имаме в своята история случки, за които не искаме да си спомняме, но имаме и хиляди други такива, в които с нас са се държали уважително, кавалерски, почтително. Да, хората сме животински вид, но в нормалния живот повечето от нас се държим човешки.

Общи условия

Активация на акаунт