Мъж или мечка?

• 10 861
  • 338
  •   1
Отговори
# 120
Един ден ще спрат с подсвиркванията, подвикванията и т.н. И тогава ще си спомняте с усмивка за някои от тях. Не за всички.

# 121
Точно такива крайности озлобяват и мъже, и жени към каузата.

Какво трябва да се случи? Да забраним на мъжете да гледат? Да мислят? То и аз гледам задници.

Мен вечер ме е страх от клошари, наркомани и малцинствата. И от трите има и жени. Не бих казала, че изпитвам страх на ежедневна база в магазина, на работа и етц. Това граничи с параноята.
Такива крайности озлобяват мъжете? Да се замислят със сивото си вещество и да се държат другояче, вместо инстинктивно като примати. Да спрат да излъчват и новини, как мъже осакатяват и убиват жените си, че ще ги озлоби и това🙃
Брей аз клошари и такива опасни наркомани жени не съм срещала досега...

Абуто, на мен не ми подвикват откакто навърших 30год, повярвай ми не ми липсва елементарното ви общуване. Затова сме еволюирали - да ползваме сложни съставни изречения. Изглежда, не всички в това число.

Последна редакция: сб, 11 май 2024, 17:25 от Velma125

# 122
Един ден ще спрат с подсвиркванията, подвикванията и т.н. И тогава ще си спомняте с усмивка за някои от тях. Не за всички.

Отдавна са спрели и не, не липсват. Колкото на теб ще ти липсват ако на теб като хетеро мъж ти подсвиркваха и ти подвикваха мъже.

# 123
Затова е тази омраза към хомосексуалните мъже от страна на хетеросексуалните. Веднага си представят как те биха се държали с тях - както мъж с жена.

# 124
  • София
Темата изобщо не е смешна и е обидно да се коментира с присмех.

В такъв случай не трябва да се поставя по толкова смешен начин. Мечка или мъж? Сериозно?

Била съм нападана от мъж, да. Притисна ме да ме опипва в асансьора, това преди години. За щастие избягах, за щастие и той явно не беше от най-най-агресивния тип, защото беше огромен, силен и ако искаше, можеше много по-лошо да ме нарани. Беше ме страх години наред да се прибирам сама, още ме е страх донякъде. И? През живота си съм срещнала, разминала съм се с хиляди мъже и съм била физически нападната веднъж. Силно се съмнявам да мога да извадя същата стаистика, ако се бях разминала с хиляди мечки през живота си (и с десетки, ако не стотици от тях, си бяхме споделяли асансьора).

Между другото съм нападана от жени също, т.е. не жени, момичета. Аз бях на 12, те на по 15-16 може би, правеха се на "улични бандитки", взеха ми една сребърна верижка и ме отупаха хубаво. Даже имах следи от маникюрите им по шията дни наред. Дай сега да обсъдим кое е по-опасно - група гимназистки или прайд лъвове. За вас не знам, но аз лично от лъвове лошо не съм видяла. Виж гимназистките са друга работа.

# 125
  • Living for Pleasure
Защо да знаеш? Лично ли трябва някоя на теб да ти се отчете, че е пострадала? Даже и жените при домашно насилие го крият и не го тръбят.
Аз като съм си патила и то дори като дете от двама възрастни мъже - да не мислиш, че го разправям наляво и надясно. Викаш, като не съм информирала цялото си обкръжение, не се е случило Thinking
Иначе ако искаш да разбереш, може да се поразровиш из криминалните и новинарски хроники.
А и както казах, много случаи не се съобщават на медиите. И то говорим за огромен % насилие.
И кой поставя всички мъже под един знаменател. Аз да съм го направила някъде?
Криминалните статистики много добре ги знам, и почти при всички видове престъпления мъже са по-често жертвите.
Защо говориш глупости. Тук не става въпрос за насилие по принцип, а за сексуално насилие и сексуално престъпление.
Бъди сигурна че мъжете жертви на престъпления не ги топли това че са били жертва на "обикновено" а не на сексуално насилие. В края на краищата мъжете са под много по-голяма заплаха от насилие (а и не само - бездомничество и много други неприятни неща също така) в обществото от жените. Това са фактите.
При сексуалното насилие данните са също много подвеждащи. В много от методологиите които съм чел, докосване на коляното се брои в същата статистика както и изнасилването, по този начин статистиката "сексуално насилие" изглежда много по-плашеща отколкото всъщност е. Други пък методологии дефинират като изнасилване само "проникване на пенис във вагината", тоест по тази дефиниция мъж не може да бъде жертва на изнасилване, и затова и уж огромната разлика между жени и мъже жертви (и извършители), което разбира се не отговаря въобще не реалността. При жертвите мъже много често го има и този тип мислене че уж "мъж не може да бъде жертва на сексуално насилие" и затова не се отчитат правилно всички случаи, а и заради подобни настроения много мъже си мълчат ако са били жертва на такъв тип престъпление, защото често са осмивани ако ги докладват.
Така че и тези статистики трябва с едно на ум да се четат, и особено да се обръща внимание на дефинициите и методологията които използват.

Последна редакция: сб, 11 май 2024, 19:51 от Gentleman of Leisure

# 126
  • France
Ще ми е трудно да преброя колко точно пъти съм била жертва на някакво сексуално насилие. Или дори само показване на сила - виж ме какъв съм голям (дебел) и мога да те направя на кълбо. В огромната си част е било пред хора. И само веднъж едно момче ми се притече на помощ. Повечето са се хилили или са се правили, че не виждат.
Да, страх ме е. Да, минавам на другия тротоар, когато видя някой тип, който не ми вдъхва доверие. Сядам винаги до шофьора в автобуса. Излизала съм от мотриса във влака, защото съм видяла странна група да влиза. Внимавам изключително, когато тичам. Предпочитам да го правя край булеварда и изгорелите газове, отколкото в парка, въпреки, че е осветен. Радвам се на всяка нова камера. Дори и да ме засекат на пътя, гледам да не свиря много, сакън да не нервирам другия шофьор.
И мечките са опасни. Но те не са ми причинили нищо. Мъжете - да.

# 127
Защо да знаеш? Лично ли трябва някоя на теб да ти се отчете, че е пострадала? Даже и жените при домашно насилие го крият и не го тръбят.
Аз като съм си патила и то дори като дете от двама възрастни мъже - да не мислиш, че го разправям наляво и надясно. Викаш, като не съм информирала цялото си обкръжение, не се е случило Thinking
Иначе ако искаш да разбереш, може да се поразровиш из криминалните и новинарски хроники.
А и както казах, много случаи не се съобщават на медиите. И то говорим за огромен % насилие.
И кой поставя всички мъже под един знаменател. Аз да съм го направила някъде?
Криминалните статистики много добре ги знам, и почти при всички видове престъпления мъже са по-често жертвите.
Защо говориш глупости. Тук не става въпрос за насилие по принцип, а за сексуално насилие и сексуално престъпление.
Бъди сигурна че мъжете жертви на престъпления не ги топли това че са били жертва на обикновено а не на сексуално насилие. В края на краищата мъжете са под много по-голяма заплаха от насилие (а и не само - бездомничество и много други неприятни неща също така) в обществото от жените. Това са фактите.
При сексуалното насилие данните са също много подвеждащи. В много от методологиите които съм чел, докосване на коляното се брои в същата статистика както и изнасилването, по този начин статистиката "сексуално насилие" изглежда много по-плашеща отколкото всъщност е. Други пък методологии дефинират като изнасилване само "проникване на пенис във вагината", тоест по тази дефиниция мъж не може да бъде жертва на изнасилване, и затова и уж огромната разлика между жени и мъже жертви, което разбира се не отговаря въобще не реалността. При жертвите мъже много често го има и това че "мъж не може да бъде жертва на сексуално насилие" и затова не се отчитат правилно всички случаи, а и заради подобни настроения много мъже си мълчат ако са били жертва на такъв тип престъпление, защото често са осмивани ако го докладват.
Така че и тези статистика трябва с едно на ум да се четат, и особено да се обръща внимание ан дефинициите и методологията които използват.

Ужасно е да се опитваш да омаловажиш сексуалното и другите видове насилие спрямо жените.

# 128

Когаааааа?!?!! Кога ще спрат?!?!
На почти 36 съм. Обличам се съвсем нормално, с дънки и тениски и кецове.
Кога?!? Пак да питам
И не, няма да ми липсва. Даже ще благодаря на Вселената, че най-после е спряло това ужасно грозно неуважително некомфортно гнусно обективизиране. Ми то аз не мога да изляза спокойно с рокля лятото! Все мисля къде ще ходя с тая рокля, по светло ли само... Това нормално ли е?!? Питам те. Нормално ли е една жена сама да си налага цензура на облеклото, за да не привлича още повече погледите?!?? А?!?? Или да заобикаля строителните обекти?!?! Или да заобикаля групичка мъже пиещи бира вечер?!??
Не, човече, това е толкова сбъркано, че просто ме е срам, че трябва да се обяснява.

# 129
Всяко насилие е отвратително и трябва да се осъжда. Но представете си визирам горните постове да ви обвинят , че сте си носили портфейла с пари вместо карта , и така сте предизвикали нападателите или момичето нападнато за синджира -виновна сте , като демонстрирате богатство или друга нелепост. За този вид циничност на обществото ни иде реч в тази тема. Поне така я разбирам аз

# 130
Добре че има и мъже в този форум, за да четем какви глупости пишат. Някой още чете ли го?

Аурора, имаше една прекрасна картинка във Фейсбук по темата. Един мъж крещи, че е прострелян и моли за помощ. Жена го вижда и го пита - с бронежилетки ли сте? Не? Е в такъв случай сам сте си го търсели... Другият път бъдете с подходящо облекло🙃

# 131
  • France
Аз се чудя на подсвиркащите. Дали поне веднъж в цялата вселена някоя женска си е казала "я, колко хубаво свири с уста, дай да му поискам телефона"?
Неприятно е. Остава ти един гаден вкус, въпреки че с времето се претръпва, но никога напълно. Аз съм късметлийка. Живея в по-северната част на западна Европа и свирукането е доста рядко. А откакто съм с деца наистина се откачих. Хубаво е.

# 132
Като сме почнали, след като бившата ми ме замеря с предмети или да ме дере с нокти и да ме скубе сигурно всяка жена така прави? По-добре да седя надалеч от всички жени, защото те само така правят нали? И само моля не си мислете, че тези нейни действия са били наказани по някакъв начин или порицани, обикновено предизвиквам присмех като го кажа. Е да де ама ето че не съм спрял да комуникирам с жени или да искам диви зверове вместо това…

# 133
  • France
Самият факт, че мъж може да бъде сравнен с мечка е доста показателен.

И мечката е добре избрана. Може да те нападне, но може и да не те нападне.

Гризли, има и нападателни жени, но процентното съотношение е минимално.

# 134
Самият факт, че мъж може да бъде сравнен с мечка е доста показателен.

И мечката е добре избрана. Може да те нападне, но може и да не те нападне.
По тази логика - змиите също не винаги хапят, ама ако те сравня със змия ще се обидиш нали?

Общи условия

Активация на акаунт