Мъж или мечка?

• 10 865
  • 338
  •   1
Отговори
# 135
Извинявам се, че се намесвам, но и аз чета и не вярвам на ушите си. За България и градовете и ли става дума, или за Дивия Запад, или за някакви ислямски държави. Никога не ми е и хрумвало като обмислям какво да облека дали не е провокативно. Или всъщност реално го мисля, но от друга гледна точка - въпрос на вкус и естетика, а не страх, че някой ще ме нападне. Разбира се, не ходя нощем по паркове и тъмни улички, нито влизам в кръчми и мутренски барове.

# 136
  • Washington,USA
Майка ми беше в такава крайност. Не носи поли, рокли, грим. Не се качвай в асансьор с някой. Недей да ходиш на екскурзии, няма да ходиш на уроци при тоя мъж, щото си момиче и не знаеш какъв е. Таксиджията отвлича жени.

Пълна скръб.

# 137
Аз живея във втория по големина град. Довечера съм на ресторант и исках да си облека с рокля до коляно (не над). Веднага започнах да обмислям дали е добра идея и дали в 19:30 ще бъде тъмно и достатъчно безопасно на спирката и в автобуса. Толкова.
Продължавайте да омаловажавате преживяванията на някои от нас само защото на вас не се било случвало.

А аз като бях тийнеджърка, майка ми само ми казваше да си нося роклите, токчета, гримове... Е в 99% от случаите някой ме преследваше, вървеше след мен упорито, говореше с мен, качваше се с мен в автобуса. Е, спрях. Така и не ѝ казах защо.

# 138
  • France
Гризли, има и нападателни жени, но процентното съотношение е минимално.

Когато сравняват някой със змия нямат предвид дали хапе, а дали е подъл, прикрит и коварен. Не случайно на английски е sneaky

# 139
  • Living for Pleasure
Ужасно е да се опитваш да омаловажиш сексуалното и другите видове насилие спрямо жените.
Единственото което се опитвам да правя е да покажа че ти и други жени в темата правите точно това спрямо мъжете.

# 140
  • France
Глупости

# 141
То живот ли е в такъв страх?
И в същото време всеки сам строи своя ад. Разбирам явното насилие, което причинява физическа болка и страдание, или унижението от безсилието пред някой були. Ама повечето случаи на насилие, за които чувам, са само в главата - стават такива, защото се приемат за такива. По мое време никой не ги смяташе за насилие, респективно не сме и страдали, както някои тук описват.

# 142
  • Living for Pleasure
Аз се чудя на подсвиркащите. Дали поне веднъж в цялата вселена някоя женска си е казала "я, колко хубаво свири с уста, дай да му поискам телефона"?
Много често точно най-големите простаци които знам имат добър успех с жените, така че изглежда има достатъчно жени сред които този тип "подход" е печеливш.

Едит: Между другото според данните жените са по агресивни от мъжете, просто начинът по който се изразява тяхната агресивност е различен и затова по-малко "видим" (по-често е оронване на престижа и психически тормоз, отколкото физически, и ако е физически е сравнително безобиден спрямо мъжкия).

# 143

Ужасно е да се опитваш да омаловажиш сексуалното и другите видове насилие спрямо жените.
Под нивото ми е да комуникирам с  такива и да си губя времето. Остави го тоя трол.
Мъжете били жертва моля ти се.
Мъжете са причина за повечето престъпления. Справка - знаете къде.

# 144
Успех с жените имали? Това те сами ли го казват? Спри, че се излагаш все повече...
"Уронване на престижа"🙃и моят престиж се уронва като ми подвикват, ама все го пропускаш удобно...

# 145

Аурора, имаше една прекрасна картинка във Фейсбук по темата. Един мъж крещи, че е прострелян и моли за помощ. Жена го вижда и го пита - с бронежилетки ли сте? Не? Е в такъв случай сам сте си го търсели... Другият път бъдете с подходящо облекло🙃

Много добро, страхотно  Joy

# 146
Самата тема като заглавие е подвеждаща. И донякъде обиждаща мъжете.
Автоматично се поставят мъжете в една категория с дивите зверове. Ако темата беше "Жена или крава". И става дума по-нататък -  Сам мъж, отива на село, кое е по-страшно.
Разбирам напълно жените, които са били и са потърпевши от тъпанарските подсвирквания и намеци, но и вие трябва да разберете, че не всички мъже са неандерталци.
А за мечката, молете се да не ви среща.

# 147
  • France
Вие (мъжете) просто не ни чувате.
Никоя от нас не каза, че ви мрази. Страх ни е, което е съвсем различно

Имах най-страхотния дядо на света. Имах най-обичния татко на планетата. Имам най-добрия мъж в цялата галактика. И две абсолютно перфектни момченца. Обичам мъжете. Не си представям света без тях. Но ме е страх. И винаги мисля за предпазващи стратегии. А не би трябвало

# 148
Успех с жените имали? Това те сами ли го казват? Спри, че се излагаш все повече...
"Уронване на престижа"🙃и моят престиж се уронва като ми подвикват, ама все го пропускаш удобно...
Какво ти е толкова чудно? Невъзпитания ще се пробва на една, втора, трета ... и на петата ще му се отвори парашута. Възпитания като бъде отрязан от първите три ще стигне до извода, че не си струва да се занимава.

# 149
Вие (мъжете) просто не ни чувате.
Никоя от нас не каза, че ви мрази. Страх ни е, което е съвсем различно

Имах най-страхотния дядо на света. Имах най-обичния татко на планетата. Имам най-добрия мъж в цялата галактика. И две абсолютно перфектни момченца. Обичам мъжете. Не си представям света без тях. Но ме е страх. И винаги мисля за предпазващи стратегии. А не би трябвало
И какво да направи по този въпрос примерно един почтен мъж, който никогаж нищо лошо не е направил на някоя жена? Да се засрами от мъжкия си пол, що ли?

Общи условия

Активация на акаунт