Мъж или мечка?

• 10 866
  • 338
  •   1
Отговори
# 150
  • France
Покрай мен все възпитани мъже има. И всички до един са семейни. Независимо от физиката. Една жена може да бъде спечелена по толкова много начини. Малко въображение се иска.

Защо почтеният мъж трябва да прави нещо? Той е толкова ценна находка, че всички му се радват

# 151
  • София
Вие (мъжете) просто не ни чувате.
Никоя от нас не каза, че ви мрази. Страх ни е, което е съвсем различно

Но ме е страх. И винаги мисля за предпазващи стратегии. А не би трябвало

Фил, това е съвсем различно. Всяка жена  я е страх от мъжа. Това е дълбоко генетичен страх, извечен. Мъжете са по-силни от нас, точка. Цитирам по спомен една реплика на жена-полицай от True Detective - най-съществената разлика между мъжа и жената е, че мъжът може да убие жена с голи ръце, за разлика от обратното. Това вмятам и по повод твърденията, че мъжете и те били жертви на сексуално насилие - да бе, да! Всеки мъж може физически да вземе от една жена всичко, което поиска, вкл. живота ѝ. Всяка жена може да противопостави (за да оцелее) на тази мъжка способност единственото, което мъжът не може - възможността за разплод, прължението на великия ген. Естествено, че ще те е страх. Всички ни е страх. Това е жестока биологична истина, за която мъжете всъщност не са виновни. За мен е много наивно убеждението на западните млади левичари, че с няколко милиона кликчета и хаштагове ще предизвикат появата на митичния "напълно безопасен мъж" и ще спре да ги е страх. Нещата са по-сложни или по-точно не сложни, а по-дълбоки и вкоренени в самата ни природа.

# 152
  • France
Всяка жена  я е страх от мъжа. Това е дълбоко генетичен страх, извечен.
Факт. Но факт в едно общество, което се има за цивилизовано, толерантно и хуманно. И въпросът е докога? Победихме гравитацията, разделихме атома, изобретихме ИИ, но не можем да преборим някои нагони. Искаме ли въобще?

# 153
Покрай мен все възпитани мъже има. И всички до един са семейни. Независимо от физиката. Една жена може да бъде спечелена по толкова много начини. Малко въображение се иска.
Една спечелена жена не е равно на успех с жените, нито пък това, че са сключили брак с нея.

# 154
Всяка жена  я е страх от мъжа. Това е дълбоко генетичен страх, извечен.
Факт. Но факт в едно общество, което се има за цивилизовано, толерантно и хуманно. И въпросът е докога? Победихме гравитацията, разделихме атома, изобретихме ИИ, но не можем да преборим някои нагони. Искаме ли въобще?
Не, със сигурност не. Виждала съм мъж да наранява жена, не съм виждала жена да удря мъж, без да го разсмее. Нищо не се е променило, всичките цивилизовани мъже имат нужда само от причина, за да използват сила. Тоест, мъж или мечка е невъзможен избор.

Последна редакция: сб, 11 май 2024, 22:30 от лейди Рамкин

# 155
Всяка жена  я е страх от мъжа. Това е дълбоко генетичен страх, извечен.
Не, със сигурност не. Виждала съм мъж да наранява жена, не съм виждала жена да удря мъж, без да го разсее. Нищо не се е променило, всичките цивилизовани мъже имат нужда само от причина, за да използват сила. Тоест, мъж или мечка е невъзможен избор.
Да те запозная тогава с бившата ми за да видиш, че не е нужно да разсее първо. А най-“приятното” е че не можеш да се защитиш, защото аргумента “аз при самозащита” не важи в ситуацията.

# 156
Има ужасни мъже, има и ужасни жени. Няма по-добър пол.

# 157
  • София

Въпросът по-скоро не е дали искаме, а дали можем. Иначе опрем ли до искането - аз лично И не искам, и съм мислила за това сериозно и обстойно, отчитайки всички минуси на нагоните и обслужването им, не само насилието и не само сексуалното. Но няма да се разпростирам, че ще изтрият цялата дискусия.

# 158
Въпросът по-скоро не е дали искаме, а дали можем. Иначе опрем ли до искането - аз лично И не искам, и съм мислила за това сериозно и обстойно, отчитайки всички минуси на нагоните и обслужването им, не само насилието и не само сексуалното. Но няма да се разпростирам, че ще изтрият цялата дискусия.
Аз пък искам. Би било страхотно един ден да се събудим и мъжете да не изпитваме влечение към жените. Хем те ще спрат да мрънкат, хем ние ще започнем да влагаме енергията си в други неща.

# 159
The_Third, стига де. Има и нормално мислещи жени. Laughing

# 160
Тук в темата са рядкост 😃 Големи филми.

# 161
The_Third, стига де. Има и нормално мислещи жени. Laughing

Аз като чета някои постове тук оставам с впечатлението, че според някои мами няма нормално мислещи мъже, а всички са някакви зверове и изчадия адови...

# 162
Утре отивам на село.
И ще си имаме много сериозен разговор със петела.
Само за тази седмица, четвърта кокошка от тазгодишните се оплаква от сексуален тормоз.
От миналогодишните, една не съм чул да каже лоша дума за него.

# 163
Тази тема нещо стана много феминистка и мизандристка за моя вкус. А уж почна като някаква глупава, но забавна анкета.

# 164
И на мен ми идват в повече някои изказвания. Ако исках да чета как луди феминистки се оплакват от ужасните мъже на тоя свят, щях да си стоя в Reddit.

Общи условия

Активация на акаунт