Мъж или мечка?

• 10 899
  • 338
  •   1
Отговори
# 180
В древен Китай жени са чупили стъпалата на момичетата. За да се харесват. В Африка жени обрязват други жени. За да бъдат омъжени.
Докато има такива жени, проблемите няма да бъдат решени. Защо са такива? Дали защото са страдали и смятат, че всеки трябва да си мине по реда? Дали, защото смятат дълбоко в себе си, че са низшия пол? Не мога да отговоря.
Мога само да пожелая на младите момичета сила. Ще им трябва

Не винаги мъжете са виновни. Жените също имат вина.
Ето и какви са жените в мюлманския свят
https://btvnovinite.bg/svetut/narichat-ja-kafir-koeto-oznachava- … vav-francija.html
Обърнете внимание на една от извършителките на побоя.
И такива мюсюлманки са много. Те защитават този начин на живот. Те не искат жените да имат права.

# 181
Темата не е хумористична, госпожо.
И е крайно неуважително да я превръщате в такава. Вървете го кажете на някоя изнасилена жена как трябва да се смее на преживяването си.

# 182
  • София
А според мен пък е страшно обидно да се приравняват случите на истинско насилие - изнасилване, побой, еднократен или дългогодишен, и всякакви подобни форми на физическо издевателство - към това коя се обиждала на подсвиркване и коя се стресирала, ако някой ѝ огледа краката. Защото, извинявай, ама боркините за обуздаване на мъжките погледи тук имат толкова представа какво е да ти режат стъпалата или гениталиите, колкото и що е мечка и как да си общуваме с нея. Но дай хистерии да правим и да сме жертви на нещо си, най-вече на тези, дето не са съгласни с нас.

# 183
За това, че един впит клин или къса пола не е подкана за пускане на ръце, съм съгласна. Но същите клин и поличка определено СА покана за гледане. Иначе просто няма логика да бъдат носени. И не мога да приема, че погледът е насилие. Още повече явно провокиран - как да не погледне човек, ако  му навират в очите цици, дупе и прочее?
А може би жената отива да бяга в парка или на фитнес и затова е с клин. Може би й е горещо на 40° и затова е с рокля/пола/къси гащи...
Самият ти коментар е потвърждение защо трябва да се даде гласност на проблема.
Не, носенето на еди какво си не е покана за нищо!

Да се тренира може и в широк анцуг. Но вместо това се избират модели, гледа се пред огледалото... Защо? Ми за да я видят хората (тоест да я гледат). И мъже и жени. Или за жените може, а за мъжете не? То и за късите поли, и за циците на показ е все същото - прави се за да те забележат, да те гледат, не за удобство.То доста късата пола не е и удобство, защото. Изобщо целта на модата е да те харесват и да ти се възхищават, а това не става без гледане, нали?

# 184
Как успяхте от тема "Кое избираш мъж или мечка в гъсталака?" да се скарате на 4 гласа и да минете на "темата не е хумористична, госпожА"?
Невероятни сте!

# 185
За това, че един впит клин или къса пола не е подкана за пускане на ръце, съм съгласна. Но същите клин и поличка определено СА покана за гледане. Иначе просто няма логика да бъдат носени. И не мога да приема, че погледът е насилие. Още повече явно провокиран - как да не погледне човек, ако  му навират в очите цици, дупе и прочее?
А може би жената отива да бяга в парка или на фитнес и затова е с клин. Може би й е горещо на 40° и затова е с рокля/пола/къси гащи...
Самият ти коментар е потвърждение защо трябва да се даде гласност на проблема.
Не, носенето на еди какво си не е покана за нищо!

Да се тренира може и в широк анцуг.Но вместо това се избират модели, гледа се пред огледалото... Защо? Ми за да я видят хората (тоест да я гледат). И мъже и жени. Или за жените може, а за мъжете не? То и за късите поли, и за циците на показ е все същото - прави се за да те забележат, да те гледат, не за удобство.То доста късата пола не е и удобство, защото. Изобщо целта на модата е да те харесват и да ти се възхищават, а това не става без гледане, нали?
Ето ти го. Ето ти го предразсъдъка. Защо жена трябва да избере широк анцунг вместо клин? За да не изглежда, че търсела внимание? Ама ти мислиш по същия начин като ония дето питат "ама тя с кво е била облечена като са я изнасилили? Сигурно си го в търсела". Същото е, как не го схващаш Rolling Eyes

# 186
  • France
За мен долу цитираното е истинско насилие. Което те преследва седмици наред в съня и ежедневието ти. Което оставя белези и променя навиците ти.
Надали има жена, която никога в живота си да не е попадала на някой идиот, който я е гонил, заграждал и т.н. и да се е изплашила от ситуацията.
Трябва ли да се стига до смърт за да бъде предприето нещо?

Ако ставаше дума за пътно произшествие? Някой, който много пъти нарушава арогантно закона? Дали ще сте съгласни да го оставим да си прави каквото си иска стига да не убива никой? Не, нали?
Защо с насилието върху жени трябва да е различно?

# 187
+1000. Явно и тук хората яко се влияят от глупостите на американците. Погледнал те по странен начин - sexual harassment. Казал ти е, че прическата ти е хубава - sexual harassment. Направо не мога да повярвам как такива неща се сравняват с истинско насилие.

А според мен пък е страшно обидно да се приравняват случите на истинско насилие - изнасилване, побой, еднократен или дългогодишен, и всякакви подобни форми на физическо издевателство - към това коя се обиждала на подсвиркване и коя се стресирала, ако някой ѝ огледа краката. Защото, извинявай, ама боркините за обуздаване на мъжките погледи тук имат толкова представа какво е да ти режат стъпалата или гениталиите, колкото и що е мечка и как да си общуваме с нея. Но дай хистерии да правим и да сме жертви на нещо си, най-вече на тези, дето не са съгласни с нас.

# 188
  • France
Много е трудно да признаеш пред себе си, че си жертва. Това включва неприятната констатация, че си слаба, че за някои си нищо. Много по-лесно е да го отричаш с глупости тип "какво ли разбират американците".

# 189
Ако някой ми направи нещо, което да ме нарани, ще съм жертва. Ама това, че някакъв селяндур ми е подсвирнал или някой мъж на улицата като се е разминал ме е докоснал по лакътя - голямата драма.

# 190
  • София
Да те гонят и заграждат е насилие. Някой да си е затворил очите за такова? Аз ако видя мъж да гони жена или да я притиска някъде, със сигурност ще реагирам. Според ситуацията като звъня на полиция, викам за помощ или направо се намеся. Ако видя досадник да тормози жена в бар или друго обществено място, ще реагирам на мига и съм го правила многократно. Досега не е било нито един!!! случай да не се намесят веднага и други хора и досадникът, обикновено почерпен, да не се омете бързо-бързо. За подсвиркване, мръсни погледи и гадни усмивчици обаче нито ще седна да размахвам сестрински лозунги, нито ще изпадам в психоза преди всяко излизане - всичко си има граници. Противни простаци? Да, сър. Е, какво да ги правим? Да ги убиваме ли, да ги кастрираме ли, бурки ли да слагаме, или на тях по една качулка на главата да не гледат?

# 191
Хубаво е, че всъщност се осветли истинския проблем. И това изобщо не са мъжете. А жените. Жените, които сами се обезценяват. Жените, които приемат за нормално да са обект. Жените, които нямат капка самоуважение. От вас ме е срам ,да. Мъжете са ясни.

# 192
  • France
Това и аз казвам. По-лесно е да отричаме, минимизираме и обръгваме на всякакъв вид насилие, отколкото да признаем, че сме жертви.
Лошото е, че това му позволява да си плъзне пипалата навсякъде. В лекарските кабинети, в спалнята, в офиса... всички статистики посочват, че само една малка част от изнасилванията са стигнали до полицията. А дори и тези, които стигат са извършени главно от близки на жертвата.
И знаете ли какво казва тя в повечето случаи? "Случи се нещо, не казвам, че е имало изнасилване, но имаше нещо"... Много, много трудно е да си признаеш, че си жертва.

Последна редакция: сб, 11 май 2024, 23:33 от Philomena

# 193
  • София
Жените, които приемат за нормално да са обект.

А ти, защото не приемаш себе си за обект, се притесняваш как ще се облечеш за чичовците в градския транспорт и манговците от строежа. Добре.

# 194
Аз лично не приемам себе си за обект. Просто ми е тотално безразлично какво си мислят разни непознати, които не са достатъчно възпитани, за да си контролират емоциите.

Общи условия

Активация на акаунт