Мъж или мечка?

• 10 889
  • 338
  •   1
Отговори
# 165
  • France
Не видях нищо феминистко дотук, още по-малко мизандрово. Но разни пренебрежителни и пресмехулни коментари има в изобилие. И то на фона на лични истории. Много път има още пред българката. Пожелавам ви кураж. Ще ви трябва

# 166

Не, със сигурност не. Виждала съм мъж да наранява жена, не съм виждала жена да удря мъж, без да го разсее. Нищо не се е променило, всичките цивилизовани мъже имат нужда само от причина, за да използват сила. Тоест, мъж или мечка е невъзможен избор.

Познавам една жена военна. Едва ли има мъж, който да не може да ступа без да се задъха. Даже и повечето си колеги мъже побеждава.

И една друга знам, която е на ти с не един боен спорт. Слабичка, миньонче жена.
И като я нападна метър и 90 мъж в парка 110 кила някъде, ела да видиш какво му се случи. Полицаите не можаха да повярват, че това може да го причини жена 1,6 висока и 50 кила.
Същата веднъж за пет минути превъзпита един мъж, едър, приличащ на някой престъпник. Изхвърли си кенчето и цигарата до коша на спирката. На две стотинки го направи и го накара да си вдигне боклука и да си го метне където трябва.
Даже я заплашваше с физическо насилие. Тя само това чакаше. Посегна и. Не разбрах как го събори на земята.
Опасна жена ей. Абе накрая си взе кенчето и фаса и си ги метна където трябва.
Абе в училищата трябва да се въведат задължителни бойни спортове за жени, че да могат да се защитават.

И мен веднъж ме нападна един през нощта като се прибирах от работа. Бръкнах му в очите и го оставих да се гърчи на земята и да врещи.

# 167
Познавам една жена военна. Едва ли има мъж, който да не може да ступа без да се задъха. Даже и повечето си колеги мъже побеждава.

И една друга знам, която е на ти с не един боен спорт. Слабичка, миньонче жена.
И като я нападна метър и 90 мъж в парка 110 кила някъде, ела да видиш какво му се случи. Полицаите не можаха да повярват, че това може да го причини жена 1,6 висока и 50 кила.
Същата веднъж за пет минути превъзпита един мъж, едър, приличащ на някой престъпник. Изхвърли си кенчето и цигарата до коша на спирката. На две стотинки го направи и го накара да си вдигне боклука и да си го метне където трябва.
Даже я заплашваше с физическо насилие. Тя само това чакаше. Посегна и. Не разбрах как го събори на земята.
Опасна жена ей. Абе накрая си взе кенчето и фаса и си ги метна където трябва.
Абе в училищата трябва да се въведат задължителни бойни спортове за жени, че да могат да се защитават.

И мен веднъж ме нападна един през нощта като се прибирах от работа. Бръкнах му в очите и го оставих да се гърчи на земята и да врещи.

Това ми е малко като на кино Simple Smile
Разбира се, че жена, която е физически и най-вече психически готова да се защитава, може да изненада мъж и да го извади от строя. Но чак да го размята така в нормален бой не мога да приема. Освен ако не е някой слаботелесен лигльо.

# 168
Елора,такива яки жени са изключение... Една на един милион...

Да бе, на милион Joy
И викаш такива редки личности аз познавам и двете.
Викаш невъзможно е жена да е военна, да тренира, да е полицай примерно. Аха...

ЧС, ми хубаво, нека ти е кино Grinning
Аз ги познавам тези жени доста добре и знам на какво са способни.

# 169
Mи, леля Кинчи на село може да набие всичките мъже от селото.
Чак пък такъв джакпот 1:милион надали да сме спечелили у село...

# 170
  • София
След всичките психопатски филми, които съм изгледала ще предпочета мечката.
Човек е способен на всякакви извращения, докато животното най- много да ме убие, което е за предпочитане.

# 171
На времето бях мног върл противник на притежаването на оръжие. Най-вече заради масовите стрелби в САЩ. И още съм против оръжие тип армейско - като калашници, AR-15, и други подобни предвидени за война.
Но притежанието на пистолет, дали полуавтоматичен, дали револвер изравнява много половете, килограмите и мускулите. И в този смисъл, много мъже се замислят преди да решат да следват жена в парка, да и секат пътя с колата, да спят спокойно след пиянски панаири и изпълнения. Но си иска определен манталитет. За нашите балкански ширини оръжието ще редуцира населението двойно за има няма три години. Спирам.
Мечката сигурно изяде една тенекия мед, докато ние опъваме локуми. Пчеличките ще им се отвори доста работа.

# 172
Mи, леля Кинчи на село може да набие всичките мъже от селото.
Чак пък такъв джакпот 1:милион надали да сме спечелили у село...

Начи Дорис,ядоса ли се една жена, такава сила може да и дойде.
Сега сещам аз  преди години как набих двете си съседки. Майка и дъщеря.
Дадоха ни общинско жилище, а тия двете искали с връзки да го купят и откакто се нанесохме проблеми само от тях. Един ден защото кучето ми булонка казало бау пет пъти в 8 сутринта те вдигнаха скандал следобеда. След половин час почнаха да ритат вратата ми. Ми какво да направя. Първо се обадих в полицията, че съседите ми искат да ми разбият вратата и смятам да изляза да ги пребия и да идват.
 Едри жени. Отворих и почнах да ги удрям, млатя, ритам, скубя. Дойде и бащата и него почнах. С два шамара през лицето яки.
Ама тоя се оказа пъзльо, като ме видя каква съм пишман каратистка ги хвана и нагоре ги повлече.
После полицията какво ги прави не знам, ама после станаха по-ниски от тревата.

# 173
  • France
Казваш пренебрежителни и прИсмехулни коментари.  Ми просят си ги.
Надали има жена, която никога в живота си да не е попадала на някой идиот, който я е гонил, заграждал и т.н. и да се е изплашила от ситуацията. Но някои тук го обърнаха на световна трагедия. Само на тях се било случвало, само те не могат да го преодолеят, само те многстрадални Геновеви. Много нежни душици се навъдиха тук.
Без коментар. Просто няма нужда.
Сещам се за битите и тормозени деца, които накрая толкова са свикнали и травматизирани, че казват в полицията, че са си го търсели. И не искат родителите им да пострадат.
Толкова е тъжно. Радвам се, че не съм като вас

# 174
Tренирала съм бойни изкуства и имам поглед върху нещата. Имаше момичета, с които мъжете хич не обичаха да правят спаринги, защото те изповядваха максимата "аз съм жена и не съм длъжна да го пазя и да се сдържам, но той е мъж и е длъжен да ме пази и да се сдържа". Съответно налитаха като котки, а не е лесно за един мъж да се отбранява с достойнство и без да прилага реципрочен подход. Тоест искам да кажа, че една разлютена като оса жена може да откаже повечето мъже, защото рискуват да се изложат, ако се напрегнат да се бият сериозно с нея. Освен това рискуват драскане, хапане и...като цяло не си струва усилията и рисковете. А и ако са изненадани от отпора набързо ще им мине меракът. Но това не важи за истинските хулигани и бандити, за пияни и дрогирани, защото те скрупули нямат. Срещу тях даже и трениран мъж може да няма шанс, защото те не се бият по правила и не се въздържат от разни мисли какво ще стане, да не го нараня, да не ме съдят после... Онези действат първосигнално и с всякакви подли номера.
Или накратко - ако един мъж в добра форма се настрои да се бие наистина, жената няма шансове. Освен ако не е някоя мецана 120 кила дискохвърлячка например Simple Smile Но ти спомена за дребна жена.

# 175
ЧС, какъв ти е проблема? Grinning Ако не вярваш, че жена и то дребна не може да се защити си е твоя работа. Тя толкова слаба беше, че правеше впечатление, че е миньонче. Но стегната и с хубаво оформени мускули. И да, може би толкова е бил надут пуяк онзи в парка, че не не е очаквал тази дребна жена да го ступа.
Познавам тази жена, знам какво е тренирала, знам какво и се е случило в парка. Лично не съм била да им светя, но тъй като ежедневно бяхме заедно, и се коментираше. Военната и тя също се познаваха. В една компания бяхме почти ежедневно. Разбира се военната никак не е дребна. Жена която и в полицията е работила и се е налагало с пияни, хулигани и подобни да се справя. Ама сега очаквам да кажеш, че в полицията и армията няма жени сигурно Joy

Какво като си тренирала. Аз имам 2 месеца тай чи, два месеца карате и не бих казала, че знам нещо. Нищо не знам.
Но когато ми е опирал ножа до кокала съм се справяла. Със съседите и с онзи пияния през нощта.
Не ми се мисли ако имах наистина бойни умения.
Теб някой нападал ли те е? Знаеш ли какво е?
Сега една може да запищи само при нападание и да се остави да я пречукат, друга ще се ядосва достатъчно и ще реагира на секундата, че да може да се защити.

# 176
Казваш пренебрежителни и прИсмехулни коментари.  Ми просят си ги.
Надали има жена, която никога в живота си да не е попадала на някой идиот, който я е гонил, заграждал и т.н. и да се е изплашила от ситуацията. Но някои тук го обърнаха на световна трагедия. Само на тях се било случвало, само те не могат да го преодолеят, само те многстрадални Геновеви. Много нежни душици се навъдиха тук.
Без коментар. Просто няма нужда.
Сещам се за битите и тормозени деца, които накрая толкова са свикнали и травматизирани, че казват в полицията, че са си го търсели. И не искат родителите им да пострадат.
Толкова е тъжно. Радвам се, че не съм като вас
И колко пъти сте била в полицията, за да чуете лично какво говорят такива деца? Апропо, разпитват ги психолози, има специални места за целта. А какво направихте поне за едно такова дете? Защото аз съм  правила, спасявала съм деца от лоша среда. Продължавайте да се радвате, че не сте като мен.

Аз пък се сещам за много повече болни деца, чийто живот е свършил още в началото му. Но темата не е за това.
Винаги ще има страдащи по различни причини. Но с чесане на клавиатурите тук, няма да решим проблемите. Искат се действия в реалния живот, не само пудрене и поведение на ощипани девици.
Аз пък съм сигурна, че разни пудри, ако попаднат в реална ситуация, няма да са способни да направят каквото и да било. Ще изпърхат с крилца и  ще отлетят като пеперуди да украсяват някъде другаде. Защото реалностите са жестоки и не са за техните крехки психики.

Последна редакция: сб, 11 май 2024, 22:30 от Diorela

# 177
  • France
О, трогателен опит за сменяне на темата.
Но неуспешен. Пробвай пак.

# 178
Целта на кампанията е именно предприемането на действия в реалния живот. Да не си затваряме широко очите и да не толерираме насилие.

Казваш пренебрежителни и прИсмехулни коментари.  Ми просят си ги.
Надали има жена, която никога в живота си да не е попадала на някой идиот, който я е гонил, заграждал и т.н. и да се е изплашила от ситуацията. Но някои тук го обърнаха на световна трагедия. Само на тях се било случвало, само те не могат да го преодолеят, само те многстрадални Геновеви. Много нежни душици се навъдиха тук

Именно. Всяка жена е попадала в такава ситуация. И на вас ви се вижда нормално!?! Смятате, че е ОК. Да го приемем, че мъжете са примати?!? вЕрно ли?

Мммдааа, мнооооого сме далеч от нормално цивилизовано общество, в което никой от членовете му не трябва да си отваря очите на четири докато върви по улицата.

Срам ме е от вас.

# 179
  • France
В древен Китай жени са чупили стъпалата на момичетата. За да се харесват. В Африка жени обрязват други жени. За да бъдат омъжени.
Докато има такива жени, проблемите няма да бъдат решени. Защо са такива? Дали защото са страдали и смятат, че всеки трябва да си мине по реда? Дали, защото смятат дълбоко в себе си, че са низшия пол? Не мога да отговоря.
Мога само да пожелая на младите момичета сила. Ще им трябва

Общи условия

Активация на акаунт