Мъж или мечка?

• 10 847
  • 338
  •   1
Отговори
# 240
Направо думи нямам какви глупости изчетох тук. И то от жени, майки!
Жени нападат жени. И ги питат що били с клин, а не с анцунг.... Затова сме на тоя хал. Мъжете поне се защитават взаимно, независимо какви кретени са.

Ами в това мнение няма нищо вярно. Никого не съм нападала и не съм питала защо е с клин. Направо си казах - прилепналият клин се носи за да прави впечатление, а не че е по-удобен с нещо от анцуга. И не съм казала, че е основание за изнасилване или даже посягане. Но без съмнение е обут за да гледат другите.

# 241
Жени нападат жени. И ги питат що били с клин, а не с анцунг.... Затова сме на тоя хал. Мъжете поне се защитават взаимно, независимо какви кретени са.

Ами в това мнение няма нищо вярно. Никого не съм нападала и не съм питала защо е с клин. Направо си казах - прилепналият клин се носи за да прави впечатление, а не че е по-удобен с нещо от анцуга. И не съм казала, че е основание за изнасилване или даже посягане. Но без съмнение е обут за да гледат другите.

Сериозно!? Аз нося клин, защото ми е удобен. По-скоро предпочитам да не ме гледат облечена в клин. Обувам клин, когато си разхождам кучето по празната улица, когато вървя за здраве и тн.

# 242
Ако се върнете към темата като заглавие...
Кой мъж ще дебне жени на място, където може самия той да стане жертва на мечката.
Нали си давате сметка, че 99% сигурно от жените жертва на насилие са след разправа с техния партньор или някой друг член на семейството, баща, брат, син... Но е някой, който е във вътрешния периметър на пострадалата жена.
За изнасилванията процентите сигурно са различни, но бас хващам, че болшинството отново е на човек познат на жертвата.
Така, че глупостите "как ще отидете в гората и ще предпочетет да срещнете мечка вместо мъж" си ги продавайте помежду си. 99.9% от мъжете, които ще видите в планина, гора или където и да е другаде просто ви кажат "здравейте" или "добър ден" и ще си продължат по пътя. Докато, ако срещнете мечка - 99% от вас ще се насерат, и ще се радват ако се разминат само с това.
Приемете го като лично мнение на един патриархален мъж, с остарели разбирания. Балкански субект с две думи.

# 243

Прилепналия клин или панталон или дънки не е ПОКАНА за освиркване, опипипване или секс.
Всяка жена има право да си носи хубавите дрехи и да се чувства добре.
В Европа сме бре. Не сме мюсюлманки да слагаме шалвари и бурки.
Или пък съм длъжна по твоята логика щото имам хубави крака да нося само някаква разпасани дрехи.
Аз се обличам по определен начин за себе си, не за да правя впечатление.
Да ми е гот на мен.
Предполагам пак според твоята логика е същото и за грима. Ако една жена е с грим, значи е на лов сигурно, а?
Леле, ами омъжените какво ще ги правим като са гримирани. Значи ли, че търсят нови любовници. Да ги пречукаме ли сега.

# 244
+1000. Не мога да приема за нормално някой сериозно да заяви, че ще предпочете мечка. Ама precious snowflakes everywhere.

Ако се върнете към темата като заглавие...
Кой мъж ще дебне жени на място, където може самия той да стане жертва на мечката.
Нали си давате сметка, че 99% сигурно от жените жертва на насилие са след разправа с техния партньор или някой друг член на семейството, баща, брат, син... Но е някой, който е във вътрешния периметър на пострадалата жена.
За изнасилванията процентите сигурно са различни, но бас хващам, че болшинството отново е на човек познат на жертвата.
Така, че глупостите "как ще отидете в гората и ще предпочетет да срещнете мечка вместо мъж" си ги продавайте помежду си. 99.9% от мъжете, които ще видите в планина, гора или където и да е другаде просто ви кажат "здравейте" или "добър ден" и ще си продължат по пътя. Докато, ако срещнете мечка - 99% от вас ще се насерат, и ще се радват ако се разминат само с това.
Приемете го като лично мнение на един патриархален мъж, с остарели разбирания. Балкански субект с две думи.

# 245
Голяма каша е тук. Бъркат се и се смесват основни понятия като:
насилие - правна категория
възприятие - психологическа категория
поведение - социално-психологическа и етическа категория

Правните категории са дефинирани ясно и точно и следва да се разграничават от други сродни категории. Насилието е общоприето от всички като обществено опасно явление. Формите на насилие са наказуеми съобразно степента им на обществена опасност и са дефинирани в съответните закони, както и санкциите за тях.

Но някои хора явно бъркат насилието с възприятието си за неприемливо поведение. И се сърдят и възмущават, че другите не са съгласни с тях. Типичен прозорец на Овертон.

Хората имаме сетива и чрез тях възприемаме обкръжаващата ни среда. Съвсем нормално е да се заглеждаме във всичко. И всеки има критерии за красиво, грозно, приемливо, смешно, неподходящо и т.н. етически категории. А ако някой се чувства некомфортно и притеснен от погледите на околните, това означава, че е несигурен в собствената си себеоценка. Но това не е насилие.

Последна редакция: нд, 12 май 2024, 20:20 от Diorela

# 246
Не, да те изнасилят НЕ Е  сладко и шеговито, а аз помислих темата за такава. Не вярвам и някой нормален човек да мисли, че е смешно.
Сравнението е нелепо и това е тъп социален експеримент, който насъсква жените срещу мъжете.
Насилниците се борят с яки закони и спазването им. С правилно възпитание.
Насаждането на страх и омраза, не помага.
Те мъжете си нямат друга работа и ходят по горите да търсят жени, а не гъби, дивеч или по-скоро да избягат за малко от въпросните жени.
Разбирам идеята "по-добре  див звяр, отколкото мъж- насилник".
Ако някой свирне е простак, ако не ти отвори вратата пак. Или пък не:grinn: Пак ли е обидно? Кое е обидно, кое е допустимо, дори за мен е объркващо.
Както и да е, приключвам тук. С достатъчно откачалки се срещам на живо, тук съм да убия време.

# 247
Мечка съм срещала, два пъти. В планината. И не, не е като да срещнеш мъж. Така че - благодаря, но предпочитам да не срещам мечки.

Не приемам да има поставена тема и тя да трябва да бъде разглеждана само и единствено по начина, който е приемлив за някого, който даже не е създал темата.
Всеки може да има гледна точка, и тук е мястото да я покаже, а не да засрамва други, които мислят различно. Това също е насилие, дами.

# 248
  • Washington,USA
Плашите ме. Веднъж на непознат мъж му казах, че е страхотно облечен и че му се възхищавам. Кой знае за каква ме е помислил 🫢

# 249
  • France
Направо си казах - прилепналият клин се носи за да прави впечатление, а не че е по-удобен с нещо от анцуга.
Опитай се да пробягаш 10км в анцуг и пак ще си говорим Joy

Друго е важното заключение тук. Дори и жените, които биха предпочели да срещнат мъж в гората (и аз гласувах така) казват, че страхът от мъжа съществува и е изначален, и че едва ли има жена, която да не е била поне веднъж нападната и уплашена.
Това нормално ли ви се струва? Искате ли да се промени? Аз - да. А съм майка на момчета. Представям си ако имах момиче.

Пипането, търкането, заграждането и вербалните закачки влизат в sexual harassment в повечето бели държави. На правно ниво.

# 250
Пипането, търкането, заграждането и вербалните закачки влизат в sexual harassment в повечето бели държави. На правно ниво.
Според НК, не всяко "пипане, търкане, заграждане и вербални закачки са наказуеми от закона. Особено вербалните закачки.
Блудствените действия не са наказуеми в всеки случай. Има и квалифицирани състави, това е основният.  Престъплението има цел, която следва да се докаже. И в белите държави, както ги наричаш, също не е както си го представяш.  Добре, че законодателят е влагал мисъл, когато е приемал тези закони. Ако беше слъчал някои потребителки тук, нямаше да можем да живеем нормално.
Цитат
Чл. 149. (Изм. - ДВ, бр. 28 от 1982 г., в сила от 01.07.1982 г., изм. - ДВ, бр. 89 от 1986 г.) (1) (Изм. - ДВ, бр. 107 от 1996 г., изм. - ДВ, бр. 75 от 2006 г., в сила от 13.10.2006 г.) Който извърши действие с цел да възбуди или удовлетвори полово желание без съвкупление по отношение на лице, ненавършило 14-годишна възраст, се наказва за блудство с лишаване от свобода от една до шест години.
Направо ми писва да чета глупости, някой може да им повярва.

# 251
  • France
Казах белите държави. А в България до скоро и насилието между партньори също не беше описано в НК. И май още не е

# 252
Дефинирай "бяла държава" и дай пример от нормативната уредба.  За мен България е достатъчно бяла, европейска държава.
И каква е разликата в едно изнасилване  между партньори и между случайни хора, че да се налага специална уредба в НК ?
Престъплението си е престъпление, независимо кой е извършител, кой потърпевш и дали са налице някакви отношения между тях. Нямаш понятие от структура на нормативния акт и правните принципи.

# 253
  • София
Сега до "държавата е виновна" ли опряхме? Аз в София съм спокойна за децата си, в Брюксел или Лондон не бих. Там има цели райони, окупирани от такива мъже, дето не бих ги доближила и по бурка... Карат ме да размисля за мечката само с погледа си. Хич не им пука на тях нито за най-новия корпоративен стандарт за безполовост, нито за това колко вида конкубинат са включили в последния Наказателен кодекс. Навсякъде с "правилата" се съобразяват тия мъже, които бездруго биха се съобразили, ненасилниците, които за щастие все пак са по-голямата част. Простакът отдолу си свирка, подвиква и процъфтява, че и по-лоши работи прави, и той май повече "там" при вас, отколкото "тук" при нас. Ама май виждаме само което ни е удобно. 

# 254
  • France
Франция например
Всичко, което става между партньори е приемано като утежняващо вината обстоятелство. Както е с дрогата, извънредното насилие (torture et actes de barbarie), заснемането и пускането в социалните мрежи. Ако партньор зашлеви ще бъде съден по-строго ако зашлевяващият е непознат.

Живея в Париж. Но най-неприятните ми спомени са от родния ми град.

Общи условия

Активация на акаунт